Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

Én szerettem az endinget. Bennem lenni hiba...  :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Dragon

Ezt a témát áthelyeztük a "Kedvenc Opening/Ending" topicba asszem

Lehetne egy kérésem?
Tudom, ne pofázzak bele, de a jövõben, ha más topicban folytatunk egy beszélgetést, esetleg a modok átrakják, a régi helyére kerülhetne egy megjegyzés, hogy hol folytatódik? Esteleg egy link?
Így elkerülhetjük a téma szétesését, meg az ide-oda írogatást.
Köszönöm szépen.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

.Attila

Quote from: bpka000Lehetne egy kérésem?
Tudom, ne pofázzak bele, de a jövõben, ha más topicban folytatunk egy beszélgetést, esetleg a modok átrakják, a régi helyére kerülhetne egy megjegyzés, hogy hol folytatódik? Esteleg egy link?
Így elkerülhetjük a téma szétesését, meg az ide-oda írogatást.
Köszönöm szépen.
Értettem, és úgy lesz.

via_mala

Quote from: MohaJa igen: A TV sorozat mennyire kapcsolódik ehhez? Mert a képek alapján eléggé másnak tûnik.
Hááát!
Én is az OVA-val kezdtem és utána enyhe csalódás volt a TV sorozat. Szerintem egészen más a hangulata, és nem olyan pörgõs. Viszont az ending-ek zenéi nagyon jók voltak.

Én most a Hajime no Ippo-t gyûröm, most tartok a 28. résznél, és egészen magával ragadott. Képes vagyok egyben megnézni 6 részeket úgy is, hogy elõtte már majd leragadt a szemem!
Nagyon profi sorozat, magávalragadó a történet, szimpatikus a fõhõs és jópofák a mellékszereplõk is. Bõven van benne humor, és jellemfejlõdés, ráadásul megfelelõ mértékben adagolták benne az akciót, és az érzelmeket, és még tovább ráadásul pofátlanul jól van vége a fejezeteknek, hogy muszáj megnézni a következõ darabot is, amíg el nem fogynak a letöltött részek. De most jól kitolok magammal, mert nem csak 6 részt viszek haza, hanem 18-at így aztán nem lesz kifogásom abbahagyni még hajnali 2-kor sem...  :eeek:
Pedig azt hittem magamról, hogy nem is vagyok úgy oda a profi box-ért, pláne animében, de tévedtem.

Közben nézegetem a Samurai Deeper Kyo-t is, de a 4. résznél még nem érzem magam lehengerelve tõle.
Eleinte ezt szántam fõ-szálnak és Ippo bunyóit mellékszálnak, végül mégis másképp történt.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

.Attila

Quote from: via_malaÉn most a Hajime no Ippo-t gyûröm
Sokak szerint a legjobb sportanime.

Dragon

Ez nem igaz, már megint a felét visszaemlékezésre pazarolták, pedig hosszú idõ után végre a legjobb rész lett volna...
De legalább viszontláthattuk két régi ismerõsünket, ha csak pár másodpercre is. :)
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Djinn

Eddig nyolc részt láttam, én nagyon tetszik. Nagyon-nagyon tetszik!!  :cool:
Az a fajta sorozat, ahol minden képkockában van valami titok :D Sokszor nem egyértelmû a sztori és az ügyek megoldása sem mindig (teljes) megoldás. (pl. 6. rész) :rolleyes: Általában nem is bonyolult az ügy kimenete, másra koncentrálnak... (legalábbis ez volt az érzésem, de lehet, hogy tévedek)
A szereplõk is nagyon titokzatosak. Senkinek nemlehet túl sokat tudni a multjáról. Gyanítom, hogy a végére sem derül ki minden. Csalódnék, ha igen :D
Nem egy könnyû sorozat, figyelni kell, hogy a mondanivalókat felcsipegesse az ember..
Nehéz dönteni, de eddig Robin a kedvencem. Sok szempontból hasonlítok rá ezért nagyon a szívemhez nõtt.  :)  Akivel még mutatok némi "rokonságot" az Karasuma. Na meg perzse Michael, de csak a munkája miatt  :haha:
JA és a zenéje egészen fantasztikus!! Nagyon bejön!  :jee:  :kiraly:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Chronos

Quote from: BonciSokak szerint a legjobb sportanime.
Eyeshield 21 a legjobb sport anime, csak még nem készült belõle anime változat...
Illetve egy special már készült, de semmi több...
Imho...:)

CHRONOS

via_mala

Quote from: via_malaDe most jól kitolok magammal, mert nem csak 6 részt viszek haza, hanem 18-at így aztán nem lesz kifogásom abbahagyni még hajnali 2-kor sem...  :eeek:
És tényleg! Hajnali 2-ig további 10 részt néztem meg belõle, Ippo jelenleg Japán pehelysúlyú Rookie bajnoka - kemény küzdelemben legyõzve Osaka helyi kedvencét, Sendo 'Rocky' Takeshi-t -, és a 38. részben legyõzte az elõzõ év pehelysúlyú Rookie bajnokát, aki a listán az 5. volt, tehát 2 év alatt Makunouchi Ippo egy állandóan püfölt, kötekedések állandó célpontjakét szolgáló, barátok és önbecsülés nélküli srácból az ország 5. legjobb boxolója lett, aki immár nem szûkölködik sem barátokban, sem önbecsülésben. Egy jelzõ jut most eszembe: lélekemelõ. :angyali:     Legnagyobb riválisával Miyata-kunnal viszont még mindig nem tudott megütközni mióta a profi boxolói igazolványát megkapta, ráadásul Miyata Ichirou Taiföld-re utazott, hogy tovább fejlõdjön, úgyhogy egy darabig még nem is fognak közösen a ringbe lépni. Habár Ippo-nak most ott van az országos bajnok Date Eiji, akinek a klubbtársát kiütve jutott az 5. helyre. Tehát motivációban nincs hiány, ugyanis 3 menetes edzõmérkõzés keretében már megütközött Date-val, és "csekély" 6-szor fogott padlót a 9 perc alatt, miközben a valódi ütközetekben maximum 2-szer kerülhet padlóra egy menetben, a 3-iknál T.K.O.-val gyõz az ellenfele. Ráadásul az edzõmérkõzéssel ellentétben az igazi, 4 menetes (de lehet, hogy ez már több menetes lesz, végül is ez már nem a Rookie szint) meccsen nem viselhet fejvédõt sem, lévén ez profi box. :nagyere: :kiraly:    Ippo Makunouchi jelenlegi mérlege: 8 mérkõzés, 8 gyõzelem, 8 K.O.  Tovább kell néznem!  :hopp: :appl:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

katz

Quote from: via_malaÉs tényleg! Hajnali 2-ig további 10 részt néztem meg belõle, Ippo jelenleg...
Muszály spoilerezni? :ejnye:
Nyomj egy edit gombot és tedd át szépen sárgára a betûszínt...

Manu

Quote from: bpka000Ez nem igaz, már megint a felét visszaemlékezésre pazarolták, pedig hosszú idõ után végre a legjobb rész lett volna...
De legalább viszontláthattuk két régi ismerõsünket, ha csak pár másodpercre is. :)

Kösz öreg! Legközezelebb is mondd már el, hogy mi lesz a köv részben, így megspórolsz nekem egy csomó idõt a letöltögetéssel meg megnézéssel, ill. egy kevés izgalmat, hogy milyen lesz a köv ep.-ban  :rolleyes:

Dragon

Quote from: ManuKösz öreg! Legközezelebb is mondd már el, hogy mi lesz a köv részben, így megspórolsz nekem egy csomó idõt a letöltögetéssel meg megnézéssel, ill. egy kevés izgalmat, hogy milyen lesz a köv ep.-ban  :rolleyes:
Bocs, de szinte semmit sem mondtam :)

Manu

Quote from: bpka000Bocs, de szinte semmit sem mondtam :)

Csak annyit, hogy megint egy unalmas-visszaemlékezõs lesz, s így oda az izgalom  :bruhuhu: Így sokkal kisebb intenzitással várom, lehet meg se nézem :( (just kidding:))

Dragon

Quote from: ManuCsak annyit, hogy megint egy unalmas-visszaemlékezõs lesz, s így oda az izgalom  :bruhuhu: Így sokkal kisebb intenzitással várom, lehet meg se nézem :( (just kidding:))
:lol: ha a 125. végén megnézted a beharangozást, akkor azért gondolhatod, hogy annyira azért mégsem unalmas ;)

sirtomi

Még csak 3 részt néztem meg, de tetszik.

Mondjuk azt nem értem, hogy miért kislányok kezébe adtak fegyvert, miért nem fiúkéba. Ezt nem értem a japánokban, de tetszik.

A grafika nekem nagyon bejon, jók voltak az eddigi akció jelenetek, és a történet is kezd már kibontakozni. Eddig érdekes volt, kiváncsi vagyok a folytatásra, és hogy mi lesz a lányokkal.

Darkstar

Quote from: sirtomiMondjuk azt nem értem, hogy miért kislányok kezébe adtak fegyvert, miért nem fiúkéba.

Én az erõsebb "lélektani hatásra" tippelek.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

sirtomi

Quote from: DarkstarÉn az erõsebb "lélektani hatásra" tippelek.
Erre nem gondoltam, de van benne valami.

.Attila

Quote from: sirtomiMondjuk azt nem értem, hogy miért kislányok kezébe adtak fegyvert, miért nem fiúkéba. Ezt nem értem a japánokban, de tetszik.
Talán egy értelmes magyarázat van rá: megtévesztõ. Bár egy kislány p90-nel a kezében nem tudom, mennyire megtévesztõ :)

Fazék

végre szántam egy kis idõt a Samurai 7 befejezõ részeinek nézésére, és lehet hogy csak azért mert fáradt vagyok, de hihetetlenül zavar a sok idióta szövegelés benne... néha már inkább leveszem a hangot és csak a feliratot olvasom... ilyet én még anime-nél nem éreztem... ez a maradék 3 és fél rész, úgy érzem hihetetlen szenvedések árán lesz csak megnézve...

Xipe

Quote from: Blimpvégre szántam egy kis idõt a Samurai 7 befejezõ részeinek nézésére, és lehet hogy csak azért mert fáradt vagyok, de hihetetlenül zavar a sok idióta szövegelés benne... néha már inkább leveszem a hangot és csak a feliratot olvasom... ilyet én még anime-nél nem éreztem... ez a maradék 3 és fél rész, úgy érzem hihetetlen szenvedések árán lesz csak megnézve...

fennt van mar az osszes?
mert akkor leszedem en is es kommentalom a commentedet.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Fazék

Quote from: Xipefennt van mar az osszes?
mert akkor leszedem en is es kommentalom a commentedet.
igen, már fent van az összes.

Damnatus

Hali!

Remek, akkor nemsoká én is leszedem!

UfoZ

Samurai Champloo

Hát, ennek is vége lett. Azért így raw-ban a felét sem értettem, szóval meg kell néznem mégegyszer felirattal az uccsó részt. Egyszerûen fantasztikus sorozat, a hangulata tényleg igazi Shinichiro Watanabe-anime. A szereplõk, a sztori, az epizódszerûség és a zene nagyon nagyon ott vannak.
 :jee:
[spoiler]
Igazából a végére valami Cowboy Bebop-szerû "mindenki meghal" dolgot vártam, ehhez képest a fõhõsok csodával határos módon túlélték a leszúrást, lelövést, felrobbanást stb. :}
[/spoiler]

Ramiz

Vége a Samurai Champloo-nak? Na akkor ideje megszerezni a maradék 10 részt valakitõl! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Phoeneix

"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

Fazék

Quote from: White SeeDA Samurai 7-ben engem is kissé zavart a sokszor sok mellékszövegelés.
De nem kell aggódni. Az utolsó részekben nem a szövegelésé lesz a föszerep hanem az elégé látványos akcióké:D

amúgy nagyon korrekt és király befejezése van. Olyan joérzésû Japános:)
közben én is megnéztem a befejezését, és nagyon bénának találtam... az a rengeteg mellébeszélés és túldramatizálás hihetetlenül kizökkentett és csöppet sem tudtam élvezni a sorozatnak a végét se. semmi igazán nagyot nem nyújtott a sorozat. egy ilyet vélhetõen lelöknek a gyártósorról kéthavonta 1-et. idõnként már a rajzolás is felejthetõ volt, pedig eleinte arra nem lehetett panasz. úgy vélem, ha nem Samurai 7 lenne a neve, akkor kb ugyanannyi népszerûségnek örvendene, mint a hasonló felszínesen gondolkodtató akció-sorozatok dömpingje...

na jó tény hogy egy kicsit gonosz vagyok az értékelésnél, és tény hogy közel sem (!!) olyan rossz, mint az Elfen Lied, mert itt legalább próbálkoztak valamennyire, és tisztelem õket, hogy legalább a fan-service-t 100%-osan kihagyták, de ettõl még nem lett egy jó sorozat a Samurai 7, csak egy átlagos akció-sorozat lett. 6/10 (talán inkább 5.9/10 :)).

Manitu

Quote from: Blimpna jó tény hogy egy kicsit gonosz vagyok az értékelésnél, és tény hogy közel sem (!!) olyan rossz, mint az Elfen Lied...
Akkor meg kell néznem:D Nem tudom mi baja mindenkinek az Elfen Lieddel, nekem tetszett.

Xipe

Quote from: ManituAkkor meg kell néznem:D Nem tudom mi baja mindenkinek az Elfen Lieddel, nekem tetszett.

en is megneztem, nem volt igazabol se rossz, se jo, de semmi kulonlegeset nem nyujtott.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

roderick

Quote from: UfoZSamurai Champloo

Hát, ennek is vége lett.

Jah... ezt is megértük... viszont, így már bátran ajánlom mindenkinek a sorozatot... igaz néha-néha már kicsit túl sablonosak az epizódikus részek... (meg a CB-hez hasonlóan, abba soha senki nem hal meg, ha leesik valami magas helyröl...), de a harcok nemcsak nagyon jól megrajzoltak, de sztem jól koreografáltak is (márha rajzban lehet ilyet mondani) és nem is fulladnak ki (lsd. Tenjou Tenge), hanem mindig tudnak valami izgit adni... ráadásul emellé még betegre is röhögheted magad, viszont a "komoly" részek sztem nem annyira érdekesek mint a CB-ben, meg sok az olyan poén/utalás amit fansub nélkül soha-de-soha nem fogsz megérteni.
viszont a vége (spoiler):
nah az tényleg "érdekes" volt, hogy mindent túléltek, de amikor ezek után egymásnak estek és megtörtént ami megtörtént, akkor én csak bamba arccal bámultam elöre, majd elkezdtem röhögni... gondoltam, hogy nem ölik meg egymást, de ez nagyon váratlanul ért és rohadtjól is nézett ki...
viszont nemtom, kicsit sokat sírt Fuu az egész elválás dolgon, hogy msot csak így elinduljanak 3 irányba... kicsit fura volt ez nekem...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Manu

:hogyaza:  Nem volt idõm tegnap óta megnézni és mindjárt belehalok  :grrr: