Main Menu

Anime ZENE

Started by .Attila, 2003-12-10, 20:58:04

Previous topic - Next topic

Cobra

Elõkerült egy seeder, szóval csak lejött a Madlax OST. Remélem megérte vele szenvedni, máris nekiállok meghallgatni :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

anatole

Quote from: BonciKajiura Yuki fanclub ^^
http://www.jvcmusic.co.jp/kajiura/ :)
á, jó hogy linkelted, már rég le akartam szedni a fiction albumot csak kiment a fejembõl, de most eszembejutott :)

karatedog

Quote from: BonciAz is egy audiofile formátum. A Segítség topicban rakott be vki linket, ahol le lehet szedni a codecet. Jobb minõségû, bár nagyob méretû is, mint az mp3.

Free Lossless Audio Codec.
Winamphoz itt a plugin: http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=131643&show=reviews

Cobra

Madlax zenéje túlságosan is hasonlít a Noir-éra, van pár szám, ami szinte csak a hangszínben tér el, meg 1-2 hangszert megváltoztattak  :ejj:
De pont ezért jó, még ha eléggé másolat is  :)

.Attila

Quote from: CobraMadlax zenéje túlságosan is hasonlít a Noir-éra, van pár szám, ami szinte csak a hangszínben tér el, meg 1-2 hangszert megváltoztattak  :ejj:
De pont ezért jó, még ha eléggé másolat is  :)
Ez szerintem erõs túlzás, sõt, én meghallgattam már többször is az egész albumot, a Noirt is korábban, és stílusban vannak hasonlók, de hogy ugyanazok lennének, ezt kizártnak tartom.

Cobra

Én most konkrétan a Nowhere-re, a Limelda-ra (ez nagyon) és a Pursuitra gondoltam, meg lehet van még, még csak a 10. számnál tartok :)
Majd összehasonlítom a Noirral rendesen, ha lesz rá idõm.

RE@L

szerintem ég és föld a kettõ.... azonkívül hogy ugyanaz a zeneszerzõ.
Nemmondom tényleg vannak hasonlõ elemek de pl. szeritenm Bonci amit még anno mondtál h párhuzam a Nowhere és Salva Nos meg Canta Per Me és Margalet között csak az elõbbire igaz mivel a Canta Per Me 1000x jobb és hangulatosabb "hösvonuló" dalocska mint a másik. Noir nekem jobban bejön viszont a Nowhere re sokkal hangulatosabb harcokat és drámai hatású jeleneteket tudtak koerografálni.
Viszont végsõ konklúzió tényleg az h zusammen Noir a jobb!!! (Legalábis zenében biztosan =) ) :lazza:

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Ramiz

A Noirnak van messze a legjobb Noir-szerû zenéje. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Necrid^

Sztem pedig egyatalán nincs hasonlitás a 2 közt..
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

.Attila

Quote from: RE@Lszerintem ég és föld a kettõ.... azonkívül hogy ugyanaz a zeneszerzõ.
Nemmondom tényleg vannak hasonlõ elemek de pl. szeritenm Bonci amit még anno mondtál h párhuzam a Nowhere és Salva Nos meg Canta Per Me és Margalet között csak az elõbbire igaz mivel a Canta Per Me 1000x jobb és hangulatosabb "hösvonuló" dalocska mint a másik. Noir nekem jobban bejön viszont a Nowhere re sokkal hangulatosabb harcokat és drámai hatású jeleneteket tudtak koerografálni.
Viszont végsõ konklúzió tényleg az h zusammen Noir a jobb!!! (Legalábis zenében biztosan =) ) :lazza:
A párhuzamokat úgy értettem, hogy ugyanaz a szerepük az egyes anime-kben. A Salva Nos szerintem messze veri hangulatban a Nowhere, ami nem azt jelenti, hogy a Nowhere rossz, csak a Salva Nos nagyon-nagyon jó :)
A Canta Per Me és a Margaret... ez már nehéz. Nekem mindkettõ nagyon tetszik, nem tudom egyiket sem a másik fölé helyezni, és ennek fõleg az az oka, hogy eltér a stílusuk. Más hatással van a Canta Per Me és mással a Margaret. Mindkettõ nagyon-nagyon jó :jee:
Hogy összességében melyik a jobb: errõl még kicsit korai nyilatkozni, de úgy érzem, hogy a Madlax talán azért lehet jobb egy kicsivel, mert ott berakom az egész albumot (kivéve a karaoke számokat) shuffle-repeat-tel, és jó sokáig tudom hallgatni. Ellenben a Noirnál vannak olyan számok, amiket inkább kerülök, ill. a Blanc Dans Noir-t pl. még nem is hallgattam, csak egy kicsit belekóstóltam, és idegennek tûnt. Ezt a hiányosságot majd bepótolom.

RE@L

Nemtudom nekem 1 enlõre noir soundtrack jobban bejön :rolleyes:
de kitudja mithoz majd a jövõ... :lazza:
Apropó Madlexben holtartasz Bonci?
Amikor mondtad h a 13. nál még anno rögtön leültem megnézni énis azt a részt annyira kedvet kaptam hozzá :)

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Moha

A mostani abszolút kedvencem: Kotoko - Re-Sublimity (Kannaduki no Miko opening). Egyszerûen király! Valami eurodance-hez közeli stílus lehet, nekem nagyon bejön. :jee:
Az animét még nem láttam (sõt, elõbb a számot ismertem, csak utána tudtam meg, hogy egy anime zenéje), de ezek után majd meg fogom nézni, mert az is jónak tûnik.
Ja, és köszönet a Kawaii Radio-nak, mivel ott hallottam a számot elõször. :)

Rounin

Quote from: BonciEllenben a Noirnál vannak olyan számok, amiket inkább kerülök, ill. a Blanc Dans Noir-t pl. még nem is hallgattam, csak egy kicsit belekóstóltam, és idegennek tûnt. Ezt a hiányosságot majd bepótolom.

Pedig az Em More vagy az Aka to Kuro kifejezetten kellemesek :D (Salva Nos dialog remix is egész jó - jobban tetszik, mint az eredeti... valahogy nem annyira puff-puff :D (gomen))
Tarako - Lullaby japanese version is cuki^^

Hisakawa Aya - Himitsu : ugyaninnen. Az eleje andalítóan lassú folyású s bár utána sem 'pörög', de gyorsabbá lesz és szvsz szép.

Azért van rajta néhány kellemes darab, érdemes végig'szenvedned' :)

Bár igaz, hogy tényleg nem mind jó =] De hát olyan albumot még nem láttam, ahol minden tetszett volna :D

Ramiz

Quote from: Rounin(Salva Nos dialog remix is egész jó - jobban tetszik, mint az eredeti... valahogy nem annyira puff-puff :D (gomen))
Miért, az eredeti tényleg puff-puff volt. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: RamizMiért, az eredeti tényleg puff-puff volt. :)

Hát de ezt most nem lehet csak úgy odaszögezni, mert nekem az :/ Nem szeretem leszólni azt, ami másnak tetszik nahh :/

.Attila

Quote from: RouninHát de ezt most nem lehet csak úgy odaszögezni, mert nekem az :/ Nem szeretem leszólni azt, ami másnak tetszik nahh :/
Az igaz, hogy ott van benne a puff-puff, ami erõsebb egy kicsit a kelletténél, de nekem így is tetszik :) Egyébként ezt nemrég már megírtam ;)

Rune

Tudnátok olyan zenét ajánlani mint a Kimiko Itoh féle Follow Me vagy a River Of Crystals (GITS: Innocence)
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

Rounin

Quote from: BonciAz igaz, hogy ott van benne a puff-puff, ami erõsebb egy kicsit a kelletténél, de nekem így is tetszik :) Egyébként ezt nemrég már megírtam ;)

Meg elõtte még régebben, amikor szintén ezt kifogásoltam :D

Ramiz

Quote from: RouninHát de ezt most nem lehet csak úgy odaszögezni, mert nekem az :/ Nem szeretem leszólni azt, ami másnak tetszik nahh :/
Ezért sietek a segítségedre, és leszögezem én. :) Amúgy meg miért ne tetszhetne másnak a puff-puff? :D

.Attila

Quote from: RouninMeg elõtte még régebben, amikor szintén ezt kifogásoltam :D
Akkor te jobban is emlékszel, mint én :)

más: Vmikor a napokban le fog jönni a teljes Mai Hime OST is, így, ha valakit érdekel, lesz egy szép kis Kajiura Yuki gyûjteményem:
Noir
Madlax
.hack//SIGN
Mai Hime
Aquarian Age
Remélem felfér egy dvd-re, ha másokat is érdekel, szívesen replikálom.
Majd még keresek más Kajiura Yuki szerzeményeket.

roderick

Quote from: BonciMajd még keresek más Kajiura Yuki szerzeményeket.
akkor csapd hozzá még a Le Portrait de Petit Cossette OST-it is, szvsz. az is megérdemli ;)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

.Attila

Quote from: roderickakkor csapd hozzá még a Le Portrait de Petit Cossette OST-it is, szvsz. az is megérdemli ;)
Még nem ismerem Kajiura Yuki összes mûvét, meglepett, hogy a Mai Hime is az övé :)

roderick

Quote from: BonciMég nem ismerem Kajiura Yuki összes mûvét, meglepett, hogy a Mai Hime is az övé :)

Engem is meglepett, pedig utánna jöttem rá miután végignéztem a sorozatot :)
mondjuk ismerösnek tünt... Cossette-nél egyböl felismertem
Amúgy a Tsubasa Chroniclesnek is ö csinálja, de az még eltart egy ideig amíg kijön

Catman

Sziasztok!

Nincs meg valakinek a Beyond the Clouds OST? Sajnos csak filemegoszto linkeken talalom meg, de azok nem mukodnek nalam... Ha valakinek megvan, vagy tud cimet, megdobna egy maillel vagy PM-mel? Nagyon megkoszonnem...

ui.: ha esetleg nem illik ilyet irni ide, akkor bocsi, es torolje valaki... :)

.Attila

Quote from: roderickAmúgy a Tsubasa Chroniclesnek is ö csinálja, de az még eltart egy ideig amíg kijön
Azt tudtam, hogy az övé, de elvileg már kijött, torrenten sajnos még nem láttam.

edit: http://www.psychcentral.com/psypsych/Yuki_Kajiura
Eszerint már kijött idén az album.

Necrid^

Quote from: CatmanSziasztok!

Nincs meg valakinek a Beyond the Clouds OST? Sajnos csak filemegoszto linkeken talalom meg, de azok nem mukodnek nalam... Ha valakinek megvan, vagy tud cimet, megdobna egy maillel vagy PM-mel? Nagyon megkoszonnem...

ui.: ha esetleg nem illik ilyet irni ide, akkor bocsi, es torolje valaki... :)
Click  :jee:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Catman

Kosz, de sajnos ezek nalam nem mukodnek... :(

roderick

Quote from: BonciAzt tudtam, hogy az övé, de elvileg már kijött, torrenten sajnos még nem láttam.

edit: http://www.psychcentral.com/psypsych/Yuki_Kajiura
Eszerint már kijött idén az album.

Nekem gyanús a dolog, mert Nipponsei-nél nincs fent csak az ED single és... lehet "majd kijön még 2005-ben" a dátum jelentése... de azért tényleg, áprilisban kezdték el a sorozatot, az max 2 hónap, sztem ilyen korán még nem szokták kiadni az OST-okat... elöször megvetetik az emberekkel az OP és ED single-ket

Edit: most néztem a honlapjukat Nipponsei-éknek, júli 6-ra igérik az OST megjelenését japánban

Moha

Quote from: roderickEdit: most néztem a honlapjukat Nipponsei-éknek, júli 6-ra igérik az OST megjelenését japánban
Közkinccsé tehetnéd a honlap címét! ;) Én csak az irc csatijukat ismerem, onnan meg nem szokott menni minden letöltés...