Main Menu

Code Geass /Spoiler!/

Started by nephotep, 2007-02-07, 04:04:18

Previous topic - Next topic

Nevl

Most kezdtem megnézni a második évadot... Sopron Kékfrankos fungarovin :lol:
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Liquid Snake

#1201
Quote from: Nevl on 2009-03-30, 00:59:46
Most kezdtem megnézni a második évadot... Sopron Kékfrankos fungarovin :lol:

Azt énis észrevettem. Alulra az van ráírva h FUNgary xD Biztos viccesnek tartják az országunkat, bár megvan rá az okuk... Na de mind1 ez más téma.


A végére értem a 2ik évadnak is. Nagyon sok fordulat volt benne néha alig tudtam követni de ugyanakkor hatalmasra sikerült. Semmi mínuszt nem tudok felhozni azon kívül, hogy a végén meghalt Lulu. Nekem a főhős megölése az anime végén valahogy soha nem jött be :S De mint már az előző postomban is írtam, tudtam, hogy meg fog halni. Azt nem tudtam, hogy rosszként esetleg vagy Suzaku által vagy esetleg a jó érdekében. És végülis az utolsó 2nek a keveredése lett. Általában ez nagyon leviszi nálam a pontszámot egy értékelésnél de itt valahogy nincs szívem ezt megtenni bár hangsúlyozom megint, nagyon szomorú vagyok, hogy ő is ( mint Light ) meghalt, mert ugye aki a "rossz" oldalra kerül annak bűnhődnie kell. De mindezek ellenére:                                                                                        
                                                                                                                                                                                                           9/10

Bishop

Akkor nézd meg jobban az utolsó Részt ahol CC beszélget valakivel  ;)

Liquid Snake

#1203
Quote from: Bishop on 2009-03-31, 08:17:50
Akkor nézd meg jobban az utolsó Részt ahol CC beszélget valakivel  ;)

Az már csak azért van ott h hülyítse a fanokat, Lulu meghalt, nem is lehetett máshogy, ami ott volt a végén azzal nem kell törődni. Nagyon okos és intelligens volt, de a halált ő sem tudja megkerülni, hisz a szúrás és a vér mind igazi volt. Egy Emperor-nak a hulláját pedig nem hagyják csak úgy ott, temetést rendeznek neki eltemetik és annyi, lehetetlen, hogy megszökött. Általában minden ilyen anime végén van egy ilyen kis hülyeség, h lehessen reménykedni, de én nem dőlök be neki... Épp ezért csinálják, hogy a sok fan ( mellesleg én is az vagyok ) aztán tudjon rajta vitatkozni, hogy na akkor most meghalt vagy nem. Igen, meghalt. A lehető legjobban tette, ( megváltva ezzel a világot szinte ) és nincs mit beszélni róla tovább.

Bishop

Khmm...CC halhatatlan, és LuLu átvette az erejét és CC halandó lett, még Lulu Halhatatlan. De mind1 higy amit akarsz ::)

frozenstein

Mondanivalómat már leírták mások:
Quote from: White SeeD on 2008-09-28, 15:26:46
[spoiler=DN és Kirafanok nehogy elolvassák!!!!    últradúrva spoiler CG end fejtegetés]

Lelouch is still alive. He has Charles' Code which he received when the man choked him. The Code activates first when you die, which happened. And before you say can't have Code and a Geass at the same time, the Code wasn't the one C.C. had, meaning that Lelouch was the first one to achieve Code Geass. He's now travelling the country-side with C.C., living as immortals.

That's the only reason for C.C. to be suddenly so happy again. Also, before you say that C.C. was just talking to the dead like with Marianne, that's not true. She could only talk to her because of the nature of her Geass which allowed her to implant herself into the "hearts" of others. That's how she was able to talk with Marianne. Lelouch's Geass was entirely different, meaning that she could only have spoken to him if he was there.

Also, the screenie of the cart driver who is masking his features competely supports this.

What further supports this is that Nunnally got Lelouch's memories when she touched her, just like Lelouch did when he touched C.C. back in Narita. The only way this could have happened is his Code activating. This pretty much confirms that he has the Code and is alive.

C.C.'s words in the end translated: "Geass is the power of kings, it will isolate you... well, I guess thats a little wrong... eh, Lelouch"


IN ADDITION

CODE GEASS R2=LELOUCH
R2 IS LELOUCH'S IMMORTAL "CODENAME," CODE GEASS REFERS TO THE POWERS HE HAS...CODE+GEASS=CODE GEASS
[/spoiler]
Quote from: Alkyra on 2008-09-30, 20:31:59
[spoiler]

[/spoiler]
Quote from: Chronus on 2009-01-29, 22:32:06
[spoiler]Nunnaly látta az emlékeit mikor megérintette a halála után, mint anno Lulu C.C.-ét, tehát Code-ja is volt, max lehet nem tudott róla, és ezért a halála után lehet halhatatlan lett.

A Code mindig az első halál után aktiválódik, Charles esetében is így volt, azért tudta Lulu még utoljára öngyilkosságra geasselni. Meg is halt, aztán felkelt, és már ott volt a kezén a Code, és akkor lett geass immunis.

Vannak rá elméletek hogy honnan szerzhetett Code-ot,  ha ezek a dolgok elpusztíthatatlanok, akkor kizárásos alapon pl akkor mikor Charles fojtogatta még az elpárolgása előtt. Charles Geass-je a kezén volt, anyagmegmaradás alapján átszállhatott simán, aztán aktiválódott Lulu halála után.

Túl sok utalás van rá, hogy valószínűleg ez történt, de túl sok olyan elem is van, pl hogy Nunnaly látta az emlékeit, amiket nem lehet máshogy logikusan megmagyarázni (vagy csak nagyon nyögvenyelősen, ha az ember mindenárod tagadni akarja)

Szal nagy valószínűséggel él és Viral virul.[/spoiler]
Quote from: Prof. William on 2009-01-30, 00:17:45
+ amikor Charlest megöli Lulu de az még nekitámad egy pillanatra amikor lendíti a kezét tisztán látszik rajta a geass jel (betöltik a képernyőt) és ezzel kapja el Lulu nyakát... nem hiszem hogy egy ilyen villanást véletlenül raknak bele. :)

Flaser

Quote from: Flaser on 2009-02-02, 00:14:59
A hivatalos álláspont az, hogy Lulu meghalt.
Fogadjátok már el, hogy ez így igaz...

[spoiler]...ahogy azt is, hogy ahhoz, hogy a Code működésbe lépjen előbb meg kell halj! Így az előző állítás 100%-ban igaz és Lulu-t mégsem lehet biztosan leírni.[/spoiler]
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Liquid Snake

Én mostmár végképp nem tudom, hogy akkor mivan, él vagy meghalt. Mindenki mást mondd. Utálom az ilyet mikor ennyire megosztódik a vélemény. Miért nem raktak be egy képet, hogy az a csávó aki vezeti a kocsit Lulu azt annyi, nem kéne itt barkóbázni.

SaiyaGin

Quote from: Liquid Snake on 2009-03-31, 14:21:36
Én mostmár végképp nem tudom, hogy akkor mivan, él vagy meghalt. Mindenki mást mondd. Utálom az ilyet mikor ennyire megosztódik a vélemény. Miért nem raktak be egy képet, hogy az a csávó aki vezeti a kocsit Lulu azt annyi, nem kéne itt barkóbázni.

Ha nem lett volna ilyen kérdéses a vége, nem lehetne ennyit vitázni róla, és hamarabb elfelejtenék a népek...

Cobra

Pont ez volt a lényeg, hogy ne legyen egyértelmű a vége.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Nevl

#1210
Nem bírtam magammal és végignéztem... a sorozat nagyon jó, visz magával, mindig tud újat mutatni, a karakterek mindig tudnak épp mélyebbre vagy magasabbra törni (és aztán egy pillanat alatt meghalni :D), az animációhoz nem értek, de így amatőr szemmel is kellemes volt.
Egyetlen bajom hogy rendkívül kiszámított és a tényleg váratlan fordulatokat leszámítva kicsit túltaktikázott a történet (olyannyira megtervezett és más által erre rátervezett lépések, amelyek a valós életben sose jöhetnének létre) de részben pont ez adja a sorozat pikantériáját.

Szerk.: vááá közben rájöttem, hogy hatalmas hülyeséget írtam... :D (franc és későn esett le :) ) jól van na hosszú napom volt :)

Folytatás gondolom nem lesz, pedig nagy poén lenne ;)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Xzone

Quote from: Nevl on 2009-04-02, 23:44:41
Másik kérdés, hogy Suzaku-val mi lett? Ok, hogy el van temetve valami, meg a macska is ott van a sírjánál, de rafkós módon a podot nem mutatják, amikor felrobban a mechaja.

Lol, mit néztél te?

[spoiler]
Suzaku volt Zeronak öltözve a végén és ő ölte meg Leloucht. Még ki is fejtették ezt közben egy 5 perces visszaemlékezésben...[/spoiler]

Prof. William

Ráadásul [spoiler] Konkrétan is mutatják a döfés előtt hogy ki van a maszk alatt... [/spoiler]

Nevl

#1213
Jó-jó már leesett ;) (kicsit még a hatása alatt is vagyok)

Egyébként az még fura volt, hogy vannak mechak meg mindenféle ultramodern frinc-franc, de tömegpusztító fegyvert ott kell kitalálni helyben?! (meg a 7 db verziófrissítés a mechakon se viccelt cirka 2 év alatt... mark2-nál kezdtek ha jól emlékszem első pár epizódban, a végén rögtön 9-nél kötöttünk ki).
A kis R&D lány, aki önkielégített a sötétben a Euphy képére se viccelt... (nem jut eszembe a neve) talán az Ő karaktere és viselkedése lett a sorozat leggyengébb eleme. (szerintem)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Cobra

Ha nem bírod a sűrű mechcserét, akkor a Gundam 00-t ne nézd meg :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

Quote from: Nevl link=topic=1008.msg389171#msg389171
Folytatás gondolom nem lesz, pedig nagy poén lenne ;)

Hogyne lenne. Az anime folytatása:  http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6176

:angyali:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

NLZ

[reserved]

Nevl

Quote from: Cobra on 2009-04-03, 10:58:30
Ha nem bírod a sűrű mechcserét, akkor a Gundam 00-t ne nézd meg :)

Sajna láttam :)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Member

Azon kezdtem el filózni, hogy volt az a szobalányféle, aki állandóan Lelouch-nak volt öltözve. Nem lehet, hogy őt küldte ki meghalni? Mert ez a befejezés nem illik egyszerűen a sráchoz.

White SeeD

#1219
Quote from: Member on 2009-04-16, 12:42:26
Azon kezdtem el filózni, hogy volt az a szobalányféle, aki állandóan Lelouch-nak volt öltözve. Nem lehet, hogy őt küldte ki meghalni? Mert ez a befejezés nem illik egyszerűen a sráchoz.

Nem, mert nem jönne ki a lépés. Hacsak nem vette át Lulu emlékeit és azt vetítette ki.
Ha ő lett volna akkor ninja kiképzést kellett volna látnunk :D

De olvass vissza, ott vannak az elképzelések hogy [spoiler]Lulu noha meghalt a codeja aktíválódott és feléledt és boldogan él CC-vel a kis tanyáján (vagy narancsfarmon) amíg meg nem hal... és feléled újra :D[/spoiler]

BTW, olvasgattam a véleményed. az a 7,5/10 egy Clamphaterrtől nem is rosz :ejnye:

Meg V.V. halállát nem is láttad? egy fél részt áldoztak rá ahoghyan kinyírják! :redface:

Közben még olvasom ujra, mert munkahelyen nem jegyzeteltem:D Geass 07-es video komboján csodálkozol? Nézz bele a Gundam 00-ba, utána eszedbe sem jut hogy ez valami extravagáns :P

A döglős Indiai csaj meg azért kap pénzt, mert használható cuccokat tervez és kivitelez, amivel elkenik a Britek száját :D

Visszatérve a végére[spoiler]Lulu pont azért halt meg mert a terve része volt. Az alapkoncepció az volt hogy újjrateremti a világot, és ehhez nem csak az egyik oldalnak kellett buknia, hanem a másiknak is vele egyetemben.
És itt van a fő különbség közte és lúzerkira között. Kira elbukott ő meg just as planed.
Ha ő maradt volna a trónon újrakezdödött volna az egész, és semmi sem változott volna.[/spoiler]

btw, ugye a videóidat levirusirtózod mielőtt kiteszed? :angyali:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Member

#1220
Ha nem W_S írt volna vissza, akkor kötöttem volna rá egy masnit. :angyali:

Ó, így már értem, tényleg ott volt a csaj a börtönben. Akkor viszont a terv FAIL, vagy csak Lulu unta már. Akármekkora terveim legyenek sem szövöm bele, hogy meghalok. Ugye folytatni nem akarják a szöcskével?

V.V.-vesz észrevettem, hogy cseszekedtek, de a fenének sem jöttem volna rá, hogy abba bele is hal, azt hittem, mint istenség, túlél ez mindent. Nameg akkor mi a fenét keres a 2008 legjobb gonosza jelöltek közt, ha ennyire béna? :/

Nincs vírus a gépemen és nem is rejtek el szeretetcsomagot a videóimban, miből gondoltad? :)

EDIT: A CLAMP csak rajzolta, nem?

NLZ

[reserved]

chilip


ez a DVD verzió? asszem újranézés érik :D vagy alapból így nézett ki?

Cobra

Ott a jobb fölső sarokban a TV logoja.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

hmmhmm, de nem így nézett ki amit láttam, és direkt a jobb minőségűvel néztem a sorozatot végig... vagy az idő megcsúfította a képzeletemben az egészet? :D

Próféta

Quote from: chilip on 2009-06-17, 00:37:09
hmmhmm, de nem így nézett ki amit láttam, és direkt a jobb minőségűvel néztem a sorozatot végig... vagy az idő megcsúfította a képzeletemben az egészet? :D
Szerintem elsőre is ugyanilyen gejl volt. :)

Cobra

Nem lehet, hogy kicsit shoppolt a kép?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

fogalmam sincs, bár igen jó esély van rá... (4chan)

Makos

Szerintem nincs ezen semmi shoppolva. Így nézett ki.

NLZ

[reserved]