Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Djinn

Quote from: Xipepersze, hogy jobban tudjal csalni CATAN-ban.
Már mondtam, hogy úgysem tudsz megsérteni.  :lazza:

Egyébként, hogy lehet valaki ennyire irigy?  :hehe:   :lul:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

.Attila

Quote from: katzVan, kettõ is! Most kezdik alkalmazni õket.
"bizonyos esetekere van" <= Itt mire gondoltál? Majak? :confused:
 :lol: Magfúzió már van most is, elvégre világít a nap, nem? :D
Na, erre mondtam a tanárom vmelyik atomos órán, hogy a fúziós erõmûvekre már 50 éve azt mondják, hogy 30 év múlva kész lesz. Ebbõl csak annyi biztos, hogy 2030 elõtt aligha lesz, hacsak a Kínaiak suttyomban nem építenek egyett.
Csak valszeg 50 évvel ezelõtt nem kezdtek el építeni kísérleti magfúziós reaktort.

Meske

Quote from: DjinnSzerinted most nem nézel ki sehogy??  :eeek:
Azt meg hogy csinálod? Néha én is szeretnék láthatatlan lenni. Hasznos tulajdonság lehet :rolleyes:
Hát persze! Nem tudtat, hogy kitanultam a láthatatlanság õsi mûvészetét. A tanító mesterem pedig Nemlát Lak volt. :D

Amúgy sokszor tényleg olyan láthatatlannak érzem magam, mert annyira nem figyelnek rám az emberek. Ezért is szeretem a fórumot, mert itt a szó nem száll el, s ha az emberek mindenképpen látni fogják mit írok, míg a való életben sokszor van, hogy senki nem figyel rám. C'est la vie! :(

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Mattanja

Tudna valaki segítséggel szolgálni az ügyben, hogy hol találok jogszabályokat-vagy-miket azzal kapcsolatban, hogy a 18. életév betöltése után mibe szólhatnak bele szülõk/nevelõszülõk? Magyarán szólva arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire tudnak az ember után nyúlni jogilag? Vagy akkor tényleg teljesen önálló, és már nem lehet megfogni semmivel?
Edit:
Nektek is elhiszem, amit mondtok, de sajnos rendíthetelen írott szabályokra/törvényekre lenne szükségem!  :(
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

.Attila

Quote from: ShiroiTudna valaki segítséggel szolgálni az ügyben, hogy hol találok jogszabályokat-vagy-miket azzal kapcsolatban, hogy a 18. életév betöltése után mibe szólhatnak bele szülõk/nevelõszülõk? Magyarán szólva arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire tudnak az ember után nyúlni jogilag? Vagy akkor tényleg teljesen önálló, és már nem lehet megfogni semmivel?
Semmivel.

Ramiz

Quote from: Xipepersze, hogy jobban tudjal csalni CATAN-ban.

Mindenki magából indul ki a feltételezésekkor. :D
Meske: igen, ez a legjobb a fórumozásban! :jee:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Nem kell 2 másodperc, és bejön az anime lista, és megint több szál van. zsozso, honto :hail:

Fazék

én is örülök, hogy sikerült beszerezni a dolgokat. tényleg jó ember vagy :)
viszont akkor rákérdeznék, egyben itt, hogy hogyan áll a webhosting szolgáltatás? van-e rá kellõ igény? a hirtelen roham után nem esett-e túlságosan is vissza a támogatás? mintha említettél volna sávszélességnövelést is... biztos, hogy jó ötlet lenne dupla-annyi költség neked? nem vagyok benne biztos, hogy megduplázódnának a támogatások... pl én se küldtem január végén, pedig megígértem... na ennyit ér a szavam, és ha az ember már magában se bízhat meg... :ejj:

zsozso

Quote from: Blimpén is örülök, hogy sikerült beszerezni a dolgokat. tényleg jó ember vagy :)
viszont akkor rákérdeznék, egyben itt, hogy hogyan áll a webhosting szolgáltatás? van-e rá kellõ igény? a hirtelen roham után nem esett-e túlságosan is vissza a támogatás? mintha említettél volna sávszélességnövelést is... biztos, hogy jó ötlet lenne dupla-annyi költség neked? nem vagyok benne biztos, hogy megduplázódnának a támogatások... pl én se küldtem január végén, pedig megígértem... na ennyit ér a szavam, és ha az ember már magában se bízhat meg... :ejj:
Hat en bizom az emberekben sztem nemfogjak cserbenhagyni az oldalt, hisz mindenkinek erdeke, hogy menjen :)
A webhosting meg valszeg abban a pillanatban menni fog, ahogy sikerul megoldamon a ceg kerdeset.
Death is the only redemption

Tiaro

Quote from: FeldinNem mondod! Ezt rajtad kívül még Sephirotékból nézném ki de te is benne voltá a ki képes ilyenre listában :)

Ezt most bóknak veszem...  :angyali:
I walk a lonely road / The only one that I have ever known
Don't know were it goes / But it's home to me and I walk alone
I walk this empty street / On the boulevard of broken dreams
Where the city sleeps / And I'm the only one and I walk alone

Xipe

Quote from: zsozsoHat en bizom az emberekben sztem nemfogjak cserbenhagyni az oldalt, hisz mindenkinek erdeke, hogy menjen :)
A webhosting meg valszeg abban a pillanatban menni fog, ahogy sikerul megoldamon a ceg kerdeset.

zsozso, amig csinalod, szerintem mindenki tamogat.
marcsak azert is mert mas lehetosegek eleg sz*rok.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Moha

Quote from: FeldinEsküvõd lesz???
Látom, Feldin figyelsz! :p
Már régebben is szó volt róla, hogy eljegyzés volt és esküvõt terveznek. :)
Quote from: bpka000Haha:
- Mikor szerzel már egy helyes csajt?
- Már rohadt kevés hely van a kertben.
 :lul:
:lol:

Köszönet zsozso az új vasért! Tényleg sokkal gyorsabb lett minden.

Djinn

Quote from: Moha(De jó, hogy úgy írom ezt a postot, hogy itt állsz mellettem :rolleyes: )
He-he! Ilyet már mi is csináltunk  :haha:

Mattanja

Tényleg jó gyors lett az ftp, egy pillanat alatt bejön az anime lista. Persze ilyenkor nincs helyem letölteni...  :rolleyes:
Quote from: zsozsoA webhosting meg valszeg abban a pillanatban menni fog, ahogy sikerul megoldamon a ceg kerdeset.
Éppen rá akartam kérdezni, hogy mi lesz vele, lesz-e vagy sem? De megvan a válasz.
Quote from: BonciSemmivel.
Kösz!
Még valaki esetleg meg tudna nyugtatni (egy érvényes jogszabállyal pl.)?
8]]=((

.Attila

Quote from: ShiroiKösz!
18 éves kortól ugyanolyan felnõtt vagy, mint bármely másik, jogilag teljesen egyenértékû vagy a szüleiddel, azaz ugyanolyan jogaid vannak, mint nekik. Rádkényszeríteni vmit legfeljebb akkor tudnak, ha õk tartanak el, az õ házukban laksz. Te most konkrét jogszabály szöveget akarsz? Azt nem könnyû keresni.

Djinn

Quote from: ShiroiKösz!
Animal anyukája jogász. Azt mondja nincs ilyen jogszabály. Onnantól kezdve nem akadályozhatnak semmiben, hogy nagykorú vagy. Max. nem támogatnak semmiben. :(
Még a cselekvõképességgel lehet valami problem úgy értettem  :eeek:
Esetleg ha konkrétabban leírod a dolgot PM-ben megkérdezhetem.

edit: Akkor sem kényszeríthetnek, ha õk tartanak el. Max. nem tartanak el tovább...

Mattanja

Quote from: Bonci18 éves kortól ugyanolyan felnõtt vagy, mint bármely másik, jogilag teljesen egyenértékû vagy a szüleiddel, azaz ugyanolyan jogaid vannak, mint nekik. Rádkényszeríteni vmit legfeljebb akkor tudnak, ha õk tartanak el, az õ házukban laksz. Te most konkrét jogszabály szöveget akarsz? Azt nem könnyû keresni.
Végülis nem kell konkrét szöveg, ha már Djinn is azt mondja:
Quote from: DjinnAnimal anyukája jogász. Azt mondja nincs ilyen jogszabály.
Köszönöm mindkettõtõknek! :merci:
Edit:
Ha ez valóban ilyen egyszerû, akkor nem akarok feltétlenül jogszabályokat bújni, csak biztosra akarok/akartam menni.
8]]=((

katz

Quote from: Bonci
Quote from: ShiroiTudna valaki segítséggel szolgálni az ügyben, hogy hol találok jogszabályokat-vagy-miket azzal kapcsolatban, hogy a 18. életév betöltése után mibe szólhatnak bele szülõk/nevelõszülõk? Magyarán szólva arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire tudnak az ember után nyúlni jogilag? Vagy akkor tényleg teljesen önálló, és már nem lehet megfogni semmivel?
Semmivel.
Pontosan.
Hacsak nem tanulsz vagy vmi egyéb miatt nem állsz gyámság alatt.
Quote from: BonciCsak valszeg 50 évvel ezelõtt nem kezdtek el építeni kísérleti magfúziós reaktort.
Még csak a helyén verszekednek. :ejj:
Asszem Angliában már mûködik jó pár éve kisérleti, most olyat akarnak építeni ami már áramot is termel

Mattanja

Quote from: katzPontosan.
Hacsak nem tanulsz vagy vmi egyéb miatt nem állsz gyámság alatt.
Igazság szerint az illetõ pont abban a hónapban fejezi majd be középiskolai tanulmányait, amikor betölti a 18-at. Ez számít valamit?
8]]=((

katz

Quote from: ShiroiIgazság szerint az illetõ pont abban a hónapban fejezi majd be középiskolai tanulmányait, amikor betölti a 18-at. Ez számít valamit?
Amíg tanul addig elvileg a szülei gyámsága alatt áll (elvileg).

Djinn

Quote from: katzAmíg tanul addig elvileg a szülei gyámsága alatt áll (elvileg).
Igen? Szerintem csak azt tehetik meg, hogy nem támogatják. A lényeg, hogy túl legyen a 18. szülinapján.

Én már nagyon vártam azt a napot. Azóta nem is számolom az éveket. Pedig nekem nem is voltak ilyen jellegû problémáim a szüleimmel.  :)

katz

Quote from: DjinnIgen? Szerintem csak azt tehetik meg, hogy nem támogatják. A lényeg, hogy túl legyen a 18. szülinapján.

Én már nagyon vártam azt a napot. Azóta nem is számolom az éveket. Pedig nekem nem is voltak ilyen jellegû problémáim a szüleimmel.  :)
Nem vagyok jogász, szóval nem tudom, de hivatalosan anyám gyámsága alatt voltam és hivatalosan õ az eltartóm, mert még tanulok, de ennek nem látom semmilyen jogi vonzatát. Az én aláírásom is elég mindenhová... Szóval szvsz 18 év fölött mindenki a maga ura

Animal

Quote from: katzAmíg tanul addig elvileg a szülei gyámsága alatt áll (elvileg).

Ez így igaz, bár csak 16 éves korodig vagy tanköteles, nem? Szóval lehet, hogy utána már mind1, még ha tanulsz is.

katz

Quote from: AnimalEz így igaz, bár csak 16 éves korodig vagy tanköteles, nem? Szóval lehet, hogy utána már mind1, még ha tanulsz is.
ööö. Nem tom. Lehet. Én gyámság alatt áltam...

.Attila

Quote from: ShadowolfÉs most, valami teljesen más! :D
DMC3 clip
Ezt most csak témaváltásként raktad be, vagy vmire fel akartad hívni a figyelmet, vmi jóra, ami a játékban van? Nem rosszak a kombók az tény :)

Dragon

Quote from: BonciHát igen, idáig a radikális környezetvédõk már nem jutnak el agyilag :) Azért vannak ám értelmes környezetvédõk is, akik az igényeket is figyelembe veszik.
Atomerõmûveknél a hulladékkal van a gond egyébként, arra kellene megoldást találni, bár bizonyos esetekben már van.
És kb. 30 éven belül remélhetõleg teljesen kifelesztik a magfúziót, akkor már tényleg meg lesz oldva az energia probléma jóóó hosszú idõre :)
Van jó megoldás: az igényeket kell csökkenteni, arra pedig felhasználhatóak a meglévõ reaktorok, csak ügyesen kell használni õket ;)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

.Attila

Nézegettem a member listet, és vkinél egy ilyen rangot vagy mit találtam:
Distroyer ;>
Ez mi? :confused: Mellesleg 7 postja volt.

edit: Assaikinál meg Fanatic (idiotic) member van :)

edit2: bastard mint main uploader, ezt már értem :)

Dragon

Quote from: BonciNézegettem a member listet, és vkinél egy ilyen rangot vagy mit találtam:
Distroyer ;>
Ha jól emlékszem õ volt valami nagyon anti-privátRO fanatikus, de nem sok postot láttam tõle.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Djinn

Quote from: BonciNézegettem a member listet, és vkinél egy ilyen rangot vagy mit találtam:
Distroyer ;>

edit: Assaikinál meg Fanatic (idiotic) member van :)

edit2: bastard mint main uploader, ezt már értem :)

Yv@n  Veteran Member 0 post-tal.  :rolleyes:
Kuci -hoz meg nincs is emmi írva.
uWeapon: "Kitten of Joy!"  :eeek: