Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Manitu

Ezek szerint a patront nem úszom meg. A töltésnek még utánnanézek, ismerek egy helyet, ahol foglalkoznak ilyennel. De ha még gyárit is kell vennem, akkor is több mint egy tizest spórolok rajta. Kösz az infót.

Amúgy tintasugaras nyomtatók a feketét hogy csinálják? Oké, hogy van fekete patron, de ha egy oldalon van szöveg és valami ábra is, akkor a szöveghez a feketét használja, vagy az egész oldalt a színesből nyomja ki? Gondolom a színeket nem tartalmazó oldalakhoz mindenképpen a feketét használja, függetlenül attól, hogy a dokumentumban van-e színes rész.

Selmo

Quote from: Cobra on 2007-11-13, 20:59:39
A gyári patron biztos nem bír ki 200 oldalt, jó, ha 50-et összehoz. Az új patron 7-8e Ft kb, bár ha el tudod vinni megtöltetni, akkor az kijön 2-3e Ft-ból.
Ha nincs benne ábra vagy táblázat, akkor simán vissza lehet venni a felbontást és máris többet lehet vele nyomtatni.

A tökéletesség unalmas.

Manitu

Quote from: Selmo on 2007-11-13, 21:52:57
Ha nincs benne ábra vagy táblázat, akkor simán vissza lehet venni a felbontást és máris többet lehet vele nyomtatni.
Ha nem lenne benne ábra meg táblázat, nem kéne a színes nyomtató :)

Selmo

Úgy értettem, ha nincs tele minden oldal, akkor a maradékot ki lehet nyomtatni kisebb dpi-vel, ha persze csupa ilyen van benne, akkor nem úszod meg.

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Quote from: Manitu on 2007-11-13, 21:16:46
Amúgy tintasugaras nyomtatók a feketét hogy csinálják? Oké, hogy van fekete patron, de ha egy oldalon van szöveg és valami ábra is, akkor a szöveghez a feketét használja, vagy az egész oldalt a színesből nyomja ki? Gondolom a színeket nem tartalmazó oldalakhoz mindenképpen a feketét használja, függetlenül attól, hogy a dokumentumban van-e színes rész.
Hmm, maradjunk annyiban, hogy késő van és fáradt vagy :)
A feketét a fekete patronnal nyomtatja, minden más színt a színessel.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Ha CMYK akkor tokfeketet feketevel, tobbit meg szinesekbol+feketebol keveri. Tehat egy artatlan sotetbordoba is keverhet feketet. Gyonyoruen latszott a fekete hianya ismeros nyomtatojanal egy szines kepen. Persze dominansabban kijott egy szoveges oldalon a szoveg hianyaval.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

én speciel úgy vettem észre, hogy egy tisztán szöveg fekete betűs dokumentumot a Canon MP150 nyomtatóm más árnyalatú feketével nyomtat, ha engedélyezem neki, hogy a színes patront is használja, mint hogy ha csak feketét engedélyezném. szóval a kedves nyomtatót gyártó cég jóindulatában, ha bízol, akkor engedélyezd, hogy mindkét (mind a négy, stb stb) patront használja a gép, de én inkább letiltom a színes patront alapból és ha tudom hogy színeset akarok nyomtatni, akkor engedélyezem ideiglenesen. :)

Manitu

Quote from: Cobra on 2007-11-14, 01:32:16
Quote from: Manitu on 2007-11-13, 21:16:46
Hmm, maradjunk annyiban, hogy késő van és fáradt vagy :)
A feketét a fekete patronnal nyomtatja, minden más színt a színessel.
Nem ok nélkül kérdeztem. Anno volt egy HP 610C-m, ki akartam vele nyomtatni egy doksit, amiben volt egy url is (MS wordben az kék). A szines patronból a sárga akkor már rég kifogyott, így az egész oldal szép lila színben jött ki a nyomtatóból. Persze az már vagy tíz éve volt, és akár még az is elképzelhető, hogy valamelyik becses családtag (magamat is beleértve) elállított valamit.

Cobra

Nekem is volt régen valamelyik 6xx-es HP-m és nem rémlik, hogy ilyet akart volna, pedig elég sokat ment csak fekete patronnal (értsd: üres színes). Igaz én mindíg átrakom szürkeárnyalatra, ha nem nyomtatok színes képet.

kikuchiyo

Szükségem lenne egy MPEG2 videó vágására alkalmas programra.

Szerk: nem kell túl bonyolult, csak annyi kéne, hogy néhány meglévő mpeg videót kicsit át tudjak rendezni, áttűnéseket beszúrni, és a végén összefűzni.
Failure is the default option

sirtomi

Quote from: Manitu on 2007-11-14, 22:03:06
Nem ok nélkül kérdeztem. Anno volt egy HP 610C-m, ki akartam vele nyomtatni egy doksit, amiben volt egy url is (MS wordben az kék). A szines patronból a sárga akkor már rég kifogyott, így az egész oldal szép lila színben jött ki a nyomtatóból. Persze az már vagy tíz éve volt, és akár még az is elképzelhető, hogy valamelyik becses családtag (magamat is beleértve) elállított valamit.
Nekem HP 610C-m van és nem csinált még iylet. Csak a képeket nyomtatta színes patronból, a szövegeket a feketéből. Volt hogy kifogyot a szinesből a kék és a képek érdekesek lettek, de a szöveg fekete volt.

Tycho

Valami gépguru segítsen azonnal: nem mennek fel a driverek a sapphire x1950pro kártyámhoz és nem fut egy csomó progi ezért :eek: :eek: :eek: (512mb-s PCI-E)

Cobra

Hogyhogy nem megy fel? Új a kártya, vagy csak próbáltál drivert frissíteni? Alaplap legújabb drivere fent van?

Tycho

Quote from: Cobra on 2007-11-17, 00:20:03
Hogyhogy nem megy fel? Új a kártya, vagy csak próbáltál drivert frissíteni? Alaplap legújabb drivere fent van?

a dobozból vele jött CDről nem megy fel  :eek: az alaplapom most frissítem, hátha megoldja a problémát...

Cobra

Ha van internetelérésed, akkor miért egy ősrégi drivert próblász felrakni a hozzáadott CD-ről? Irány a www.amd.com és szedd le a legújabb drivert.

Tycho

Quote from: Cobra on 2007-11-17, 00:22:42
Ha van internetelérésed, akkor miért egy ősrégi drivert próblász felrakni a hozzáadott CD-ről? Irány a www.amd.com és szedd le a legújabb drivert.
az se mászik fel.

Fazék

és kifejtenéd hogy mit értesz a "nem megy föl" kifejezés alatt? :)
hátha a hibaüzenetből ki lehet valamit hámozni...

mostanában ilyennel nem találkoztam, de régebben előfordult, hogy a gép allergiás volt, amennyiben a korábbi videókártya-driver-t fönt hagytad. szóval azt kéne rendesen eltávolítani, hogy windows aszondja szabványos vga-d van. és utána így tisztán mehet rá az új driver. de ez csak tipp.

Tycho

a hibaüzenet egy pillanatra villan fel, de annyi a szövege, hogy severe error, your display drivers do not match your current hardware... végülis a honlapjukon nincs már 512mbes x1950pro, de a dobozba attól még a kari mellé tehetnék a hozzávaló drivert de az is így száll el...

Fazék

szerk: pár megoldástipp pl itt:
http://logout.hu/bejegyzes/ollie/mindennapi_driverunket_add_meg_nekunk_ma/hsz_1-50.html
az oldal közepe felé, a severe szóra keress rá az oldalon.

máshonnan egy nyelvtanilag kissé hibás, de annál informatívabb hozzászólás:
QuoteGo to ATI website and download the Tool so you can complete uninstall the old drivers first.
szerk2: ilyen tool-t 5 perc keresés után se találtam egyelőre...

Theon

Esetleg még próbálkozhatsz omegadriverekkel, azok elvileg a legtöbb ati karival gond nélkül működnek (még az integráltakkal is).
"Chaos is the score upon which reality is written."
"I don't need a scabbard to sheath my mind."
"One foot in the grave and the other in hell."

Fazék

Quote from: Theon on 2007-11-17, 00:43:32
Esetleg még próbálkozhatsz omegadriverekkel, azok elvileg a legtöbb ati karival gond nélkül működnek (még az integráltakkal is).
én ettől óva intenélek Tycho, nekem eddig csak zűrt okoztak az utóbbi pár próbálkozásnál az omega driver-ek... :(
a hivatalos catalyst program kezelőfelülete ugyan tetülassú és csicsás, de legalább mindig működött is

Kuroi Tenshi

Nekem működtek, bár az már régen volt...

Quote from: Tycho on 2007-11-17, 00:32:08
severe error, your display drivers do not match your current hardware... végülis a honlapjukon nincs már 512mbes x1950pro, de a dobozba attól még a kari mellé tehetnék a hozzávaló drivert de az is így száll el...
Driver 1-2 generáción belül univerzális, a biosflashelésnél nem mindegy az,
hogy melyik. Működnie kéne, valami ott nem stimmel. Lehet, hogy nem volt
az előző driver rendesen törölve, és az akad össze mindenfélével?
Vagy esetleg rossz drivert akarsz telepíteni? (32 vs 64 bit, xp vs vista, stb)

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-11-17, 00:53:16Működnie kéne, valami ott nem stimmel. Lehet, hogy nem volt
az előző driver rendesen törölve, és az akad össze mindenfélével?
pont ezt írják az általam megadott link-en is, hogy vszleg az előző driver egyes részei vszleg nagyon ragaszkodnak a gépéhez és ezek eltávolításával kell megszenvedni, vagy egy esetben pl az alaplapi driver újrarakása is megoldotta a gondot, felülírta a kellő file-okat.

Cobra

Keresd meg a DriverCleanerPro-t és azzal töröld a régi drivert. Indítsd Safe mode-ban a Windowst ( bootolsákor F8) és úgy csináld, mert ha beindul rendesen a Windows, akkor nem biztos, hogy rendesen le tudja szedni.

Tycho

megvan oldva :) Fazék volt a legjobb segítség: sikerült egy removal toollal leszedni két régi DLL-t ami kicseszett velem.. :jee: K_T: azért annyira hülye nem vagyok :ejnye:

Cloud

Na lehet hogy elég nagy  :lame: vok...
A laptopomon ugye van egy olyan gomb hogy "FN".Ugye ez arra használható hogy a num pad gombjait tudjam használni.Lényegében egy kapcsolo.Miért van az hogy anélkül hogy megnyomnám az FN gombot elkezdi írni a numpad számait ha megnyomom pl.: j,k,l,mu,i,o gombokat. Ha viszont lenyomom az FN-t akkor meg a sima betüket írja...
(De persze csak azon a területen. Más betüket ha így nyomok meg akkor nem ír semmit)
Valaki tudna segíteni?Gépen XP van...

Zsiga

Quote from: Cloud on 2007-11-19, 21:15:00
Na lehet hogy elég nagy  :lame: vok...
A laptopomon ugye van egy olyan gomb hogy "FN".Ugye ez arra használható hogy a num pad gombjait tudjam használni.Lényegében egy kapcsolo.Miért van az hogy anélkül hogy megnyomnám az FN gombot elkezdi írni a numpad számait ha megnyomom pl.: j,k,l,mu,i,o gombokat. Ha viszont lenyomom az FN-t akkor meg a sima betüket írja...
(De persze csak azon a területen. Más betüket ha így nyomok meg akkor nem ír semmit)
Valaki tudna segíteni?Gépen XP van...
Num Lock / FN Lock lesz bekapcsolva.

Fazék

mivel Zsiga ugyan leírta miért van ez, de amikor nekem volt ezzel gondom, a 6 szavas segítségével nem sokkal jutottam volna előrébb :hehe:, ezért kifejtve:
ha fn+num lock-ot nyomsz, akkor bekapcsol a numerikus pad és folyamatosan az él. még egyszer megnyomod együtt a kettőt, akkor visszakapcsol normálra.
ha mégse ez a gond és ezen már rég túlvagy, akkor sorry :)

Zsiga

Quote from: Fazék on 2007-11-19, 21:57:39
mivel Zsiga ugyan leírta miért van ez, de amikor nekem volt ezzel gondom, a 6 szavas segítségével nem sokkal jutottam volna előrébb :hehe:, ezért kifejtve:
ha fn+num lock-ot nyomsz, akkor bekapcsol a numerikus pad és folyamatosan az él. még egyszer megnyomod együtt a kettőt, akkor visszakapcsol normálra.
ha mégse ez a gond és ezen már rég túlvagy, akkor sorry :)
Lehet hogy neked kevés hat szó... ::) :P

Cloud

fn+num lock bejött.  :merci:
Tényleg nagy  :lame: vagyok.  :lol: