Animét abbahagyni

Started by Ramiz, 2004-05-05, 15:57:45

Previous topic - Next topic

Feldin

Quote from: Raggie GordonNemtom, hogy mi az amit emberek rossz megrajzoláson értenek, de az én értelmezésem szerint ez a SC-re egggyáltalán nem illik! Ennyire azért nem lehet különbözõ a felfogás nem?! Nem akaork senkit  :_piszka: -ni, csak nem fér a fejembe! Én még csak azért nem kezdtem el minden lehetséges helyen áradozni az SC-rõl mert valami szar van a gépemmel és (csak az SC-t! :bruhuhu: ) egyik lejátszóprogramom sem játsza le!
mplayer? ;)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Manu

Quote from: White SeeDKenshin, Samurai 7 :)

Na látod, itt az alapvetõ probléma! Ezek közel sem említeném egy lapon az SC-vel rajzolásban. Nem kis minõségbeli különbségevan ezek között az SC javára. Kifinomultság, megkomponáltság, dinamizmus - ezek hiányoztak az általad említettekbõl, ezért pl. én azokat hagytam abba. Elnagyoltak voltak. :)

Fazék

Quote from: ManuNa látod, itt az alapvetõ probléma! Ezek közel sem említeném egy lapon az SC-vel rajzolásban. Nem kis minõségbeli különbségevan ezek között az SC javára. Kifinomultság, megkomponáltság, dinamizmus - ezek hiányoztak az általad említettekbõl, ezért pl. én azokat hagytam abba. Elnagyoltak voltak. :)
azért a Kenshin OVA-t ha nem is ugyanolyan stílusban, de azért talán lehet egy szinten említeni a Samurai Champloo-val... a TV, meg a Movie persze hogy nem olyan nagy szám, és a Samurai 7 se közelíti meg az SC-t

Manu

Quote from: Blimpazért a Kenshin OVA-t ha nem is ugyanolyan stílusban, de azért talán lehet egy szinten említeni a Samurai Champloo-val... a TV, meg a Movie persze hogy nem olyan nagy szám, és a Samurai 7 se közelíti meg az SC-t

Nekem a Kenshin, így magában, a TV sorozatot jelenti.

Fazék

Quote from: ManuNekem a Kenshin, így magában, a TV sorozatot jelenti.
gondoltam, de azért a félreértések elkerülése végett, inkább rákérdeztem :)

Raggie

Quote from: Feldinmplayer? ;)
Biztos hogy nem, mert legalább 5 féle lejátszóval megpróbáltam! Egyik sem! A Ramiz gépén bezzeg akármelyik lejátsza! Ez nem igazság és a hiba igenis az én készülékemben van! :bruhuhu:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: White SeeDLényeg, hogy az SC fullmértékben eltér az ízlésemtõl. Gyûlölöm mikor a jelen amerikát rávetítik japánra. Kb olyan mintha összekevernénk a sört unikummal és metilalkohollal.

És én sem említettem volna egy szinten a Kenshint meg a S7-et egy szinten az SC-vel. Ez szinte sértõ rájuk nézve, csak mondtam két szamurályos animot ami az én fogalmaim szerint magasan verik az SC-t:)

Úúú... ebbõl fight lesz...
Szeretnék kimaradni, de nem lehet!
Mert a "jelen amerikát rávetítik japánra" szöveg egy jól hangzó értelmetlenség.
Gondolkodj el azon, hogy érdemes-e lefikázni egy animét, amit nem is láttál.
Nézz meg csak egy részt! Ha az ember nem olvassa el a sub-készítõk magyarázatait, egy csomó részt nem fog érteni, amelyek az adott japán korra vonatkoznak. Innentõl felesleges az "Amerika-rávetítésrõl" beszélni. :)
(Különben az az érzésem, hogy ezt csak egy amolyan sablon-sértésnek szántad, tudván, hogy jópáran ellenérzelmekkel viseltetnek az USA és "kulturális termékei és kulturális hatásai" iránt. Ez kerülendõ. Viszont ez esetben a vita tárgytalan. :) )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: White SeeD...Már túlságosan amerikai stílusú, innentõl meg nálam eláshatja magát.[...]Lényeg, hogy az SC fullmértékben eltér az ízlésemtõl.[...]
Hát nemtom, biztos, hogy ugyanarról az anime-rõl beszélünk? Ha igen nemudom milyen amerikaiságot láttál benne... Az, hogy eltér az ízlésedtõl az viszont teljességgel lehetséges(nem lehet mindent szeretni, sajna :( ).
Quote from: White SeeDGyûlölöm mikor a jelen amerikát rávetítik japánra.
Ehez Ramiz kollégán kívül nem sokat nem tudnék hozzátenni. Csak max azt hogy remélem nem komolyan gondoltad  :) .
Quote from: RamizÚúú... ebbõl fight lesz...
Háát... inkább ne legyen, fõ a békesség! :angyali:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Manu

Hát, hogy amerikai hatás, abban van némi igazad, csak szerintem túlreagálod, mivel pl.: modern stílusú zenék jelennek meg benne. Melyik animében van eredeti, hagyományos anime zene, pl. shamisen játék? Várj, segítek: az SC-ben két epizód is egy shamisen-játékos körül bonyolódik, de ezenfelül többször is felbukkan benne japán régi-zene. Én abban láttam a jelentõségét, hogy a hagyományokat modernizálta, úgy, hogy a fiatal amerikab*zi japán fiataloknak is befogadható legyen, de emellett ne csorbítson a szokásokon, történelmen, követendõnek mutassa azokat. (Ezt a tendenciát egyébként nagyon hiányolom Mo-n, mi egyszerûen nem tudunk büszkék lenni hagyományiankra, nem tudjuk megszerettetni a fiatalokkal, mivel ósdi köntösben tálalják nekünk).
A fõszereplõn nem napszemcsi van, hanem síma szemüveg, ami tudtommal a korban már nem volt ismeretlen, sem meglepõ.
Tényleg rengeteg benne a magyarázó sub, ami a törénelemre, szokásokra vonatkozik, ebben Ramiznak szvsz nagyon igaza van.
Lehet, hogy a rajzolás nem tetszik, de rajzfilm grafikus szakmai berkekben nagyon elismert a sorozat.
Hirtelen ennyi, de fenntartom, hogy ha az elsõ rész nem tetszett, akkor inkább hanyagold.

U.I.: Ja, rap csak az introban van, meg talán egy epizódban szórakoznak vele, egyáltalán nem általános. Csakhogy másokat el ne rémisszünk. :)

Raggie

Quote from: Manu...Hirtelen ennyi, de fenntartom, hogy ha az elsõ rész nem tetszett, akkor inkább hanyagold...
Helyes, helyes! Csak diplomatikusan fightoljunk! :D  :__devil:

Well, do ya, punk?"

Ramiz

És a grafitis város is csak egy "vágókép"...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Erdekes, nekem pont ez az elteres tetszett. A grafitis es a baseballos resz nekem is hatareset volt, de nagyon jol szorakoztam rajtuk ettol fuggetlenul. Kellemes agyatlansag mindketto.
A szemuvegen en is neztem egy nagyot, de vegulis passzolt a karakterhez.  
Az intro stilusa is olyan, hogy csak ultem ledobbenve a monitor elott - na ilyet se lattam meg - , de az is bejott. Jobb, mintha "sablon" bevezeto lett volna, nem? A tobbi meg - anime. Ha nem tetszett, akkor nezzel Cowboy Bebopot. Vagy Hellsinget. Vagy Trigunt. Love&Peace! :D
Kulonben is, a graffitis resz nelkul hogyan tudjuk meg, hogy mit jelent Mugen neve? :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Feldin

Quote from: Raggie GordonBiztos hogy nem, mert legalább 5 féle lejátszóval megpróbáltam! Egyik sem! A Ramiz gépén bezzeg akármelyik lejátsza! Ez nem igazság és a hiba igenis az én készülékemben van! :bruhuhu:
a hiba Billi fiúnál van...
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Raggie

Quote from: Feldina hiba Billi fiúnál van...
Kösz! Most ki vagyok segítve! :D

Well, do ya, punk?"

Raggie

Quote from: White SeeDNa jó, még kap 3 rész lehetõséget.
Helyes. Elõbb utóbb úgyis bepostoltad volna, mert Ramiz kolléga nem hagyott volna békén! :D  :__devil: (no offense)

Well, do ya, punk?"

Ramiz

White SeeD: így kell ezt! :tezsvir: Köszönöm a SC nevében is az esélyt.

Kvikveg

Quote from: White SeeDNa jó, még kap 3 rész lehetõséget.

Most úgy se tudok újjdonságot letölteni:(

Amúgy nálam arap/hiphop kategória nem tartozik bele a zenébe.
Eddig egyetlen ebbe a kategóriába tartozó szám tetszett:
Tenjou Tenge bevezetõ. Nah,az viszont megakiráy:)
Nalam se a zene kategoria. Kivetel us3 - Cantaloop (Flip Fantasia), vagy vmi hasonlo cimu trombitaval feldobott darab. Illetve jeketyeee no more jeke-jeke /hogy a banatba kell ezeket irni.../. -> offtopic ha vki valaszol pls.
Jo szorakozast!
Megyek Tenjou Tenge bevezetot nezni... :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Relunx

Eddig azt hiszem 3db anime volt aminek a nézését abbahagytam:
1.
Record of Lodoss War - Legend of Crystania
Idoklás: semmi köze nincs a Lodosshoz (OVA, Tv), ad kettõ: grafikailag elmaradt az Ova és a Tv grafikájától.

2.
Hellsing (most biztosan páran megköveznének)
Indoklás: 4 részen keresztûl azt láttam hogy Victoria Celes azzal küzd hogy most megigya-e vagy nem az elé rakott "vérlevest"...

3. Puni Puni Phoemy
Indoklás: nem bírtam (egy idõ után) elviselni a fõhõs hadarását...meg olvasni sem tudok olyan gyorsan...

Relunx

Manu

Úgy néz ki a Ranma abbamaradt nálam, úgy a negyedik szezon elejénél. Nincs vele különösebb bajom, csak valahogy mindig találok jobbat, mást. Talán túl hosszú nekem.

Raggie

Quote from: RelunxHellsing (most biztosan páran megköveznének)
Indoklás: 4 részen keresztûl azt láttam hogy Victoria Celes azzal küzd hogy most megigya-e vagy nem az elé rakott "vérlevest"...
Ez bizony gyenge pontom, de egyáltalán nem kövez meg senki érte! Pillants bele a mangába, mert az szvsz fényévekkel jobb!!
Mondjuk engem nem nagyon zavart a police girl habozása, kicsit elhúzták, de mit nem húznak el animében?!(ez költõi kérdés bolt ne válaszoljatok rá, mert biztos nagyon sok válasz van rá! :D )

Well, do ya, punk?"

Titkos

Quote from: Relunx3. Puni Puni Phoemy
Indoklás: nem bírtam (egy idõ után) elviselni a fõhõs hadarását...meg olvasni sem tudok olyan gyorsan...

Még két epizódig sem? ;)  (Egyébként nem piszkálódás képpen, de szerintem az csak simán "Poemi".)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

ArchElf

Amik nálam abbamaradtak:
Excel Saga:
Borzasztóan bugyuta... itt lehetne ugyan :) is, de nekem ilyen hatást keltett :(
hack GIFT/Hack Liminality:
Asszem ugyan csak egy (vagy 2?) rész van fent az ftp-n de nem is vettem a fáradtságot, hogy többet keressek (a Hack Liminality teszett volna, ha nem kellene vennem egy PS2-t és még legalább 3 évig japánt tanulnom, hogy folytatni tudjam)
Loveless:
Hát ez valami újdonság, de nekem valahogy a shounen-ai nem jön be, fõleg amikor két fiú csókolózik. BRRR, asszem nagyon figyelmetlen voltam. :(:(:(
Record of Lodoss War - Legend of Crystania OAV:
Hát igen, ez az, amikor a történetnek semmi köze a címhez...
Tenchi in Tokyo:
Nagy Tenchi fan vagyok, de valahogy ez nem jött be... Láttam belõle 2 részt, de a szereplõk a többi sorozathoz képest borzasztó bugyuták...
Wolf's Rain:
Ebbõl láttam vagy négy részt, gyors egymásután, de valahogy nem tudtam rávenni magam, hogy több részt is letöltsek. Így abbamaradt.

Van még kettõ, ami kicsit abbahagyós:
GITS-SAC 2:
Ebbõl vagy 3 havonta jön ki egy rész... szóval nem vagyunk vele elkényeztetve. Amúgy imádom.
Ranma:
Hát igen mindenki panaszkodik, hogy ilyen befejezetlen, meg úgy húzódik mint a rágógumi... Hát tényleg. De ha nincs kedvem semmihez letöltöm a következõ három részt, és egy másfél óra elfoglaltságom máris van...

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

Ramiz

Quote from: 'ArchElf[HUN']Amik nálam abbamaradtak:
Wolf's Rain:
Ebbõl láttam vagy négy részt, gyors egymásután, de valahogy nem tudtam rávenni magam, hogy több részt is letöltsek. Így abbamaradt.

GITS-SAC 2:
Ebbõl vagy 3 havonta jön ki egy rész... szóval nem vagyunk vele elkényeztetve. Amúgy imádom.

Wolf's Rain-nel nem sokat vesztettél.
A 14 éves lányok kedvenc animéje. :D
SAC 2 nem tudod, hol tart? (Ideje elkezdenem! :hopp: SAC 1 : :cool: !!! )

Fazék

Quote from: RamizSAC 2 nem tudod, hol tart? (Ideje elkezdenem! :hopp: SAC 1 : :cool: !!! )
Ma jelent meg 2 hónap szünet után a 20-as rész...

Manitu

Quote from: BlimpMa jelent meg 2 hónap szünet után a 20-as rész...
ööö.... nekem megvan 22-ig.

Fazék

Quote from: Manituööö.... nekem megvan 22-ig.
ja. vacak HKDVD minõségben 2-3 fordítás utáni siralmas felirattal... :rolleyes:
én is letöltöttem, de inkább töröltem és majd megvárom belõle a rendes sub-ot...
megj: Természetesen ezt, sok vacak sorozattal ellentétben össz-vissz egyetlen ember fordítgatja, pár idõzítéssel, stb-vel foglalkozó ember segítségével... ááá csöppet se elkeserítõ a dolog...

Kvikveg

Quote from: Blimpja. vacak HKDVD minõségben 2-3 fordítás utáni siralmas felirattal... :rolleyes:
én is letöltöttem, de inkább töröltem és majd megvárom belõle a rendes sub-ot...
megj: Természetesen ezt, sok vacak sorozattal ellentétben össz-vissz egyetlen ember fordítgatja, pár idõzítéssel, stb-vel foglalkozó ember segítségével... ááá csöppet se elkeserítõ a dolog...
A rendes subos hol van/mi a file neve? En az usteam-en fent levoket neztem...

Titkos

Quote from: 'ArchElf[HUN']Excel Saga:
Borzasztóan bugyuta... itt lehetne ugyan :) is, de nekem ilyen hatást keltett :(

Leszámítva a közepén lévõ pár részt, ahol egy kissé unalmassá válik, én végig ilyen fejel néztem végig: :D  Bár tény, hogy tényleg eléggé "agyelvonó", de nekem tetszett. :)

Quote from: 'ArchElf[HUN']Tenchi in Tokyo:
Nagy Tenchi fan vagyok, de valahogy ez nem jött be... Láttam belõle 2 részt, de a szereplõk a többi sorozathoz képest borzasztó bugyuták...

Egyetértek, az OVA nagyon jó, az Universe is tetszett, viszont a Tokyo-ból az elsõ részt sem bírtam végignézni. Amikor Ryo-Oh-Ki Evangelion-ba illõ óriás nyúl-mecha-vá változott, és Sasami belépattanva vette fel a harcot a gonosz szellemek ellen, én akkor kapcsoltam ki az egészet, miközben a készítõk anyukáját emlegettem. ;)  (Hogy az opening és az ending is nagyon gyenge a másik két Tenchi-hez képest, az most mellékes.)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Fazék

Quote from: KvikvegA rendes subos hol van/mi a file neve? En az usteam-en fent levoket neztem...
az [LMF] által fordított részek a normálisak (a többi max HKDVD), délután óta már a 20-as rész is fönt van az ftp-n.

Kvikveg

Quote from: Blimpaz [LMF] által fordított részek a normálisak (a többi max HKDVD), délután óta már a 20-as rész is fönt van az ftp-n.
Koszi!