Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: katzEz nem japán film? (Ju-on) :confused:
Sztem õ az amerikai remake-et nézte meg. Elég vegyes véleményeket kaptam a filmrõl, talán egyszer én is megnézem.

Manu

Szerintem japán és harmadik része egy sorozatnak. Az én verzióm szerint volt az elsõ rész: Ju-On, aztán volt a második: Ju-On - The Grudge, és végül a harmadik: The Grudge. Logikus, vagy nem? :D

katz

Quote from: ManuSzerintem japán és harmadik része egy sorozatnak. Az én verzióm szerint volt az elsõ rész: Ju-On, aztán volt a második: Ju-On - The Grudge, és végül a harmadik: The Grudge. Logikus, vagy nem? :D
Nekem le vannak töltve a következõk:
Ju-On The Grudge (2003)
Ju-on - The grudge II - Noriko Sakai, Chiharu Nîyama [2003]
Még nem láttam egyiket se, ezért is kérdem, h most akkor mi hogy van?

Ramiz

Jó helyre postoltad, nem vagy Ju-Off. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Najó, mostmár abbahagyom a Ramiz debilségét reprezentáló prodzsektemet, mert belezavarodtam a számolásba(valahol hat körül :D ), pedig most is ideillene... :__devil:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Feldin

Quote from: ManituHa már a témánál vagyunk. Nem volt rossz, a sztorija kicsit zavazos, az ötlet sem túl eredeti, de a megvalósítás kiválló. A hanghatásokat nagyon eltalálták, és bizony volt egy-két jelenet, ahol majd össze sz**tam magamat :D   :jee:
Na ezt nem fogom megnézni!!!! De az eredeti Ju on Grudge már otthon vár :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: katzEz nem japán film? (Ju-on) :confused:
de, az eredeti az. 2 részérõl tudok.

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: RamizJó helyre postoltad, nem vagy Ju-Off. :D
Ramiz te debil!!!!  :haha:

topok:

Raggie

Quote from: FeldinRamiz te debil!!!!  :haha:
Hé! Ez az én feladatom! :D
Egyébként igazad van!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Feldin

Quote from: Raggie GordonHé! Ez az én feladatom! :D
Egyébként igazad van!
Gondoltam segítek :)
Úgy tetszett eddig mindig és te azt írtad leállsz! Ez pedig egy kialakuló hagyomány. Kár lenne veszni hagyni :D
On:
 Én is láttam a Constantine-t és rosszabbra számítottam amikor beültem hogy megnézek egy amcsi gyakjunk démont filmet. Szóval egész jó :)

topok:

Manu

Quote from: FeldinÉn is láttam a Constantine-t és rosszabbra számítottam amikor beültem hogy megnézek egy amcsi gyakjunk démont filmet. Szóval egész jó :)

Én jobbra számítottam, de szerintem rémes volt. Kb. háromnegyed órát néztem és azt vettem észre, hogy gyakorlatilag még semmi nem történt benne, a színészi játék meg halál. Mondjuk nem néztem végig, a végébe csak bele-bele tekintgettem, de az elég látványosnak tünt, úgyhogy ez nem a teljes kép. Mindenestre az elején tényleg nem tudtam túltenni magam. ...meg moziban más azért az élmény, mint egy kamerás rippen.

Kvikveg

Quote from: Manu... ...meg moziban más azért az élmény, mint egy kamerás rippen.
No igen. Tobbek kozott ezert neztem meg moziban, mert alapvetoen a latvany erdekelt, amiatt lettem eloszor kivancsi ra. Tok mas ha 3 meteres szelesvasznu szornyike rohangal a sotetben, meg amikor 8 centis ize vihogtat a monitorrol, mikozben a csaladtagok maszkalnak a hatam mogott. /gep galerian van/
Es a hangok is nagysagrendekkel jobbak moziban.

Most neztem meg az "Eg is tevedhet" (Chances are) c vigjatekot: Cybill Sepherd, Robert Downey jr, Ryan O'Neal. Eddig mindig csak a vegen levo legurulunk a lepcson jelenetet kaptam el, de azt legalabb 3szor az utobbi 6 evben. Kellemes szorakozas volt. Hianyolom a mostani filmekbol az "autozunk a napsutesben boldogan" pillanatokat, ami alatt jo kis zene szol es a kedves nezo boldognak erezheti magat.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: KvikvegHianyolom a mostani filmekbol az "autozunk a napsutesben boldogan" pillanatokat, ami alatt jo kis zene szol es a kedves nezo boldognak erezheti magat.

Én meg az életembõl. :lazza: Amúgy a legemlékezetesebb, legszívszorítóbb õszinte-boldog pillanatokat a Tûzvirágokban láttam (Hana-bi, Takeshi Kitano filmje). Aki látta, tudja, mire gondolok...

UI: sorry, tudom, hogy a Tûzvirágok japán film, de ez ideillett, és filmnek film... LÉCCI ne töröljétek ki a postomat! Köszi! :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Az utóbbi idõk legnagyobb filmélménye számomra, most nézte meg másodszorra, elöször nem nagyon tudtam odafigyelni. Nagyon tetszik a történet, a rendezés, vannak benne hihetetlen vágások, szeretem a fõszereplõt, a fõszereplõ csaját, a fõgonoszt, az al-fõgonoszt, az akciókat, a keringõt, a helyszíneket, díszleteket, ruhákat, a feelinget, a történetet... ja...
Szóval imádom.

Spr: Nem tudtam értelmezni Oh Daesu mosolyát a végén. Tényleg elfelejtette és megkönnyebbült, vagy nem?

Ramiz

Szerintem igen.
Amúgy ha már annyira tetszett (nekem is), akkor utánanézhetnél :) , hogy vannak-e további részei.
(Mintha azt hallottam volna, hogy ez egy trilógia egy része, de lehet, hogy kacsa.)
Valamint másik filmjei is jók lehetnek. :lazza:

Raggie

Quote from: Manu...hihetetlen vágások, szeretem a fõszereplõt, a fõszereplõ csaját, a fõgonoszt, az al-fõgonoszt, az akciókat, a keringõt, a helyszíneket, díszleteket, ruhákat, a feelinget, a történetet... ja...
Szóval imádom.[/COLOR]
Kalapácsos jelenet + az utána levõ folyosós verekedés rulez!!! :jee:
Egyébként az egész mesteri tényleg! Valahol már asszem volt róla szó a forumon is, akkor is most is mindenkinek javaslom aki szereti a pörgösebb "akció"jeleneteket keverni az iszonyú hatásos pszicho-izével... nincs is rá jó szó, de mély nyomot hagy az biztos!

Well, do ya, punk?"

Feldin

Quote from: ManuÉn jobbra számítottam, de szerintem rémes volt. Kb. háromnegyed órát néztem és azt vettem észre, hogy gyakorlatilag még semmi nem történt benne, a színészi játék meg halál. Mondjuk nem néztem végig, a végébe csak bele-bele tekintgettem, de az elég látványosnak tünt, úgyhogy ez nem a teljes kép. Mindenestre az elején tényleg nem tudtam túltenni magam. ...meg moziban más azért az élmény, mint egy kamerás rippen.
az biza igaz. Meg mondom, hogy negatív várakozásaimhoz képest tetszett.

topok:

Manu

Régóta figyelemmel kísérem Wong Kar Wai mûködését. A Bukott Angyalkák számomra még nagyon nehéz film volt, akkor amikor néztem, ezért annyira nem tetszett. Alacsony költségvetésû agymenésre emlékszem. A Chunking Express már sokkal jobban tetszett, a zenéje máig nagyon megmaradt, de ez is viszonylag puritán romantikus történet. Ezután ütött nagyott az In The Mood For Love. Majd hanyattesetem, akkora film, hihetetlen látványvilággal, légies, visszafogott romantikával, aki látta, tudja mirõl beszélek.
Most a cím halatán, azt hittem lép egy nagyot és csinál egy romantikus sci-fit, nagyon kiváncsivá tett. Elöször azt hittem tévedtem, de végülis annyira nem. Sci-finek nem sci-fi, legalábbis klasszikus értelemben, de nagy lépés elõre is meg hátra is. Míg az ITMFL egy tökéletesen kivitelezett mérnöki alkotás, ez gyakorlatilag annak folytatása, de sokkal szabadosabb, egy kicsit visszatér korai mûvei gyakran nehezen értelmezhetõ, átérezhetõ világához. Eltartott egy darabig, míg elkapott, de azóta folyamatosan arra késztett, hogy gondolkodjak rajta, ha van egy kis idõm. Perzse megint a szerelem különbözõ aspektusaival foglalkozik, legtöbbet a be nem teljesüléssel sé most erõsen a férfire koncentrl, mégha ez nem is nagyon látszik elõször. Érdemes megnézni, de szvsz csak az ITMFL után, akkor könnyebb és élvezhetõbb.

Suszi

Nagyon király. Mindenki nézze meg, akit teheti. :)

Fazék

Quote from: SusziNagyon király. Mindenki nézze meg, akit teheti. :)
És ez hogy került ebbe a topic-ba? :haha:
emlékeztetõül: "Filmek (minden, ami nem japán)" :D

Manu

Lassan hagyományossá váló kínai történelmi dráma sok kardharccal, (sajnos) sok szerelemmel, csavaros történettel, gyönyörû képekkel. Jó színészi játék, rendezés, de a végére, mnitha kifulladna. Lehetett volna negyed óra - 20 perccel rövidebb és akkor segond. Mindenesetre jó film, és ami külön tetszett, hogy lényegesen kevesebbet repkednek benne az emberek, mint pl. a Heroban vagy a Tigris és Sárkányban.

Ramiz

Quote from: ManuLassan hagyományossá váló kínai történelmi dráma (...) és ami külön tetszett, hogy lényegesen kevesebbet repkednek benne az emberek, mint pl. a Heroban vagy a Tigris és Sárkányban.

1.) már elég régen "hagyományosak"... :hehe: (ld.: röpködés)
2.)  :haha:

Raggie

Quote from: ManuLassan hagyományossá váló kínai történelmi dráma sok kardharccal, (sajnos) sok szerelemmel, csavaros történettel, gyönyörû képekkel. Jó színészi játék, rendezés, de a végére, mnitha kifulladna. Lehetett volna negyed óra - 20 perccel rövidebb és akkor segond. Mindenesetre jó film, és ami külön tetszett, hogy lényegesen kevesebbet repkednek benne az emberek, mint pl. a Heroban vagy a Tigris és Sárkányban.
Na akkor most megnézzem vagy ne?! :D

Well, do ya, punk?"

Raggie

Quote from: ManuRégóta figyelemmel kísérem Wong Kar Wai mûködését. A Bukott Angyalkák számomra még nagyon nehéz film volt, akkor amikor néztem, ezért annyira nem tetszett. Alacsony költségvetésû agymenésre emlékszem. A Chunking Express már sokkal jobban tetszett, a zenéje máig nagyon megmaradt, de ez is viszonylag puritán romantikus történet. Ezután ütött nagyott az In The Mood For Love. Majd hanyattesetem, akkora film, hihetetlen látványvilággal, légies, visszafogott romantikával, aki látta, tudja mirõl beszélek.
Most a cím halatán, azt hittem lép egy nagyot és csinál egy romantikus sci-fit, nagyon kiváncsivá tett. Elöször azt hittem tévedtem, de végülis annyira nem. Sci-finek nem sci-fi, legalábbis klasszikus értelemben, de nagy lépés elõre is meg hátra is. Míg az ITMFL egy tökéletesen kivitelezett mérnöki alkotás, ez gyakorlatilag annak folytatása, de sokkal szabadosabb, egy kicsit visszatér korai mûvei gyakran nehezen értelmezhetõ, átérezhetõ világához. Eltartott egy darabig, míg elkapott, de azóta folyamatosan arra késztett, hogy gondolkodjak rajta, ha van egy kis idõm. Perzse megint a szerelem különbözõ aspektusaival foglalkozik, legtöbbet a be nem teljesüléssel sé most erõsen a férfire koncentrl, mégha ez nem is nagyon látszik elõször. Érdemes megnézni, de szvsz csak az ITMFL után, akkor könnyebb és élvezhetõbb.
Láttam az ajánlóját a PestiEst-ben és annak alapján.... hááát nemtom, de nem magasztalták túl a dolgot. Ilyesmi témájú filmbõl még én is csak szar(amcsi--ez mindent megmagyaráz :) ) filmeket láttam. De akkor ezek szerint õk a hülyék és nem a randezõ! :D Most kiváncsivá tettél. Ha nem küszködnék hattalmas pénzhiánnyal megnézném moziban, de így lehet, hogy megvárom a DVD-t.

Well, do ya, punk?"

Manu

Vazze srácok, de kötöszködõs ma a hangulat!  :3x3: :)

1. A Pesti Estet nem filmkritikai lapnak tekinteni!
2. Igen, megnézni minden keleti (és európai) filmet, amit lehetséges.
3. A hasgyományosta úgy értettem, hogy manapság mintha megaszporodtak volna a hasonszõrû, nagy költségvetésû kínai történelmi filmek.

:)

Feldin

Quote from: ShiroiA Mátrix 1 (és egy kevés a 2-bõl is) újraszinkronizálva 2 magyar srác által. Nézzetek bele a trailerbe, innen letölthetõ az is és a teljes film is. Nagy baromság! :lol:
Az valami szörnyû!!!!!!!

topok:

Feldin

Quote from: ManuRégóta figyelemmel kísérem Wong Kar Wai mûködését. A Bukott Angyalkák számomra még nagyon nehéz film volt, akkor amikor néztem, ezért annyira nem tetszett. Alacsony költségvetésû agymenésre emlékszem. A Chunking Express már sokkal jobban tetszett, a zenéje máig nagyon megmaradt, de ez is viszonylag puritán romantikus történet. Ezután ütött nagyott az In The Mood For Love. Majd hanyattesetem, akkora film, hihetetlen látványvilággal, légies, visszafogott romantikával, aki látta, tudja mirõl beszélek.
Ezt már elküldted Ramiznak? Mármint az ITMFL-t.
A 2046 megvan de camben. Ha neked jobb akkor azt is vágd már hozzá! :)
Köszi!

topok:

Feldin

Quote from: Raggie GordonNa akkor most megnézzem vagy ne?! :D
Nézd!

topok:

Raggie

Quote from: ManuVazze srácok, de kötöszködõs ma a hangulat!  :3x3: :)

1. A Pesti Estet nem filmkritikai lapnak tekinteni!
2. Igen, megnézni minden keleti (és európai) filmet, amit lehetséges.
3. A hasgyományosta úgy értettem, hogy manapság mintha megaszporodtak volna a hasonszõrû, nagy költségvetésû kínai történelmi filmek.

:)
:D Jó öreg Manu kolléga! :D

1.OK! Lassan én is kezdek rájönni, hogy itt tévedtem!
2.OKK! :)
3.Mi az a "hasgyományosta"?!  :__devil:  Egyébként tényleg megszaporodtak, hogy a te szavaiddal éljek, de sztem ez nem baj amíg ilyen minõségûek, mivel ezek még bõven a tömegfilmeknek számító(csak, hogy maradjunk a hülye amcsik témánál! :D ) amerikai képregényfeldolgozásokból készülõ förmedvényeknél! Szóval hajrá kinai/vietnámi/koreai/japán/többi filmek!
Quote from: FeldinNézd!
OKKKKK!

Well, do ya, punk?"

Manu

Quote from: Raggie GordonMi az a "hasgyományosta"?!  :__devil:  

A "hasgyományosta" has és gyomortájéki görcs, amit az idegi feszültség vált ki, s ha rövid idõn belül nem múlik, vérben forgó szemeket és remegõ kezeket eredményez, melyek félregépelést okoznak. :D