Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

ogre

a five leaves szerintem semmivel sem rosszabb befejezésű, mint ahogy elkezdték. valóban nem történt az égvilágon semmi, de masa némi karakterfejlődésen átment, ld utolsó részt, [spoiler]ahol fordítva ismétlődött meg masa első rész beli jelenete[/spoiler] és ichi kb egyenesbe jött. amit sajnáltam, hogy a five leaves-ből otake múltjáról kb semmi de semmi nem derült ki, pedig úgy lett volna kerek.
a hangulat 10/10, a rajz és animáció úgy 8/10, zene szintén, a sztori meg a fene se tudja, de összességében 5 felett zár még ha 0-t is adnék rá :)

Selmo

Arslan Senki (6 rész): Akár még jó is lehetett volna, ha nem befejezetlen, nincsenek benne logikai bakik, és ... Remélem van mangája és nem maradt a történet így a levegőben lógva, de valami oknál fogva nekem oly ellenszenves volt az összkép, hogy nem nézek utána. Ez így, ebben a formájában időpocsékolás volt.

A tökéletesség unalmas.

Wangood

Hatenkou Yuugi  :wtf:
A zenék jók, az animáció megállja a helyét, de a karakterek nagyrészt idegesítőek, a főhősnőnél csak az igazán nagy hulladékhegyek (pl. Platonic Heart) szereplői bosszantottak fel jobban, és néhány akkora baromság van benne, hogy az embernek kedve támad úgy istenigazából behúzni egyet valakinek. Ráadásul lezárni is "elfelejtették".  :morci:
További okosságait a cuccnak kivesézem a holnap felkerülő videóban.

Maron

Quote from: Wangood on 2010-07-13, 01:09:18
Hatenkou Yuugi  :wtf:
A zenék jók, az animáció megállja a helyét, de a karakterek nagyrészt idegesítőek, a főhősnőnél csak az igazán nagy hulladékhegyek (pl. Platonic Heart) szereplői bosszantottak fel jobban, és néhány akkora baromság van benne, hogy az embernek kedve támad úgy istenigazából behúzni egyet valakinek. Ráadásul lezárni is "elfelejtették".  :morci:
További okosságait a cuccnak kivesézem a holnap felkerülő videóban.

A sorozat nézése közben nekem folyamatosan kettős "WTF?" meg "LOL" érzésem volt, átérzem a helyzetedet. A sorozaton ráadásul nem javított egy cseppet sem, hogy a manga történetét nem lineárisan tették bele, hanem össze-vissza, de a vége mindent vitt, amikor is kezdett volna valami történet-féle kialakulni, erre vége. :wtf: A manga még fut, viszont annyira nem kötött le, hogy semmi kedvem nem volt beleolvasni.

Rounin

Quote from: Selmo on 2010-07-13, 00:58:16
Arslan Senki (6 rész): Akár még jó is lehetett volna, ha nem befejezetlen, nincsenek benne logikai bakik, és ... Remélem van mangája és nem maradt a történet így a levegőben lógva, de valami oknál fogva nekem oly ellenszenves volt az összkép, hogy nem nézek utána. Ez így, ebben a formájában időpocsékolás volt.

Nekem tetszett az anime minden hibája ellenére (a második résztől fogva a rajzolás + animáció + zene levett a lábamról teljesen), egyedül a befejezetlensége zavaró. Erre viszont megoldás a moonspeak megtanulása:

QuoteThe author, Yoshiki Tanaka, started writing Arslan in 1986 and is still writing it as of 2008, with the current number of books at 13 novels and one side story in the official guidebook Arslan senki tokuhon. It was made into a manga (which went ahead and came up with an ending on its own) and from 1991 to 1993 into a six-part[a], unfinished anime  OVA.

Wangood

ogre

valamilyen furcsa indíttatásból megnéztem az airgear c. sorozatot.
régen, amikor kijött a manga, pár részt olvastam, de annyi. talán ezért is jutott eszembe.

az alap annyi, hogy vannak über görkorik, meg bandák, és ebbe a szubkultúrába csöppen bele főhősünk. jónak ígérkező animációval kecsegtettek, hamar kiderült, hogy mi is lesz kb a plot, amit szerintem teljesen elrontottak.

pl ott van Simca, akitől azt vártam volna, hogy valami értelmes szerepet kap, de nem. az elején ármánykodik, aztán nincs sehol, aztán megint ármánykodik, de semmi értelme.
a másik női szereplőnek, Ringonak már több percet adtak a képernyőn, csak kérdem én, minek? róla kiderül néhány über dolog, de egyáltalán nem tűnik következetesnek az egész. tényleges szerepe annyi, hogy szerelmes Ikkibe, de sosem mondja meg neki.
végül ott van főhősünk, aki simán adja a 14 éves bandázós idióta szintjét. róla túl sokat nem is érdemes beszélni. a barátai sem valami nagy arcok, talán Butcha, de az ő karakterét is eléggé összedobták. a békés zsírtömeg és agresszív hústorony kombinációja nem hatott meg. Akito/Agito pedig... na, ő bármelyik formájában ki tudta verni a biztosítékot.

amiben még bíztam az elején, az a zene. nem a sztenderd, hanem a sorozathoz illően kicsit urban, dnb jellegű (mondom jellegű). ez tök jó is lett volna, ha kb a 3. résznél nem áll meg a tudomány, és onnan már csak ismétlődik az egész. szerintem nagyon feldobta volna.
az animáció közepes, nekem túl sok volt a viccesnek szánt, átalakulós jelenet. a karakterdizájn elég jó volt, sokszor még teljesen háttér figuráknál is, ami pár banda-egyenruhával még emelkedett is, de éppen a kogarasumaru grease-t idéző dzsekijével komolyan mellélőttek.

végignéztem, de csak annyit sikerült elérni, hogy elővegyem a mangát, hátha az jobb. :)
6,5/10

NLZ

Nem jobb, ne aggódj. :)  Igaz én csak a mangát olvastam, de 149nél már kiakadt a debilszar mutató, így dobtam a fenébe. Egyébként 103ig tart az anime, ha mégis bátor lennél.
[reserved]

Selmo

Mugen no Ryvius (26 rész): Annak ellenére, hogy egy űrhajón játszódik, és sok csata van benne mégis inkább arról szól, hogy mi történik egy kis zárt közösséggel. Az emberek hozzállásának változásait, fázisait elég jól szemlélteti, az érzelmek széles skáláját vonultatja fel, igaz a főbb szereplők azért nem lettek túl bonyolultak. A harcok ellenére is kicsit elnyújtott, szenvedős, ha úgy tetszik a főbb emberek sokat töketlenkednek benne. Aki mechás, űrharcos filmet vár, azt lehet ez visszatartja, akit viszont érdekelnek az ilyen lélektani dolgok, szeret elgondolkodni rajtuk, az nézzen bele a - néhol már kissé fárasztó és hihetetlen - újabb ellenség bukkant fel, ismét harcolni kell epizodikusság ellenére is.

A tökéletesség unalmas.

SaiyaGin

Member

Wangood

Quote from: Member on 2010-07-15, 15:02:59
Koi Koi 7

Kicsit hosszú, tudom.

De akkor is az eddigi legjobb videód.  :whoah:
Ja és minek köszönhetem a vendégszereplést? :D

Member

chilip

LiaLia

Quote from: SaiyaGin on 2010-07-15, 10:16:42
Durarara
Az ismertetőt nem gondolnám hosszúnak, szerintem teljesen korrekt. (Bár még mindig nem néztem végig a sorozatot, még majd esedékes lesz :smile:)

Quote from: Member on 2010-07-15, 15:02:59
Koi Koi 7
Bizonyára nagyon rettenetes az anime, hogyha ilyen rettenetes az ismertetője  :D A Wangoodos indítás külön jó szerintem, két anime szakértő jó szakmai kapcsolata látszik belőle  :D

Próféta

Quote from: Selmo on 2010-07-14, 06:11:32
Mugen no Ryvius (26 rész): Annak ellenére, hogy egy űrhajón játszódik, és sok csata van benne mégis inkább arról szól, hogy mi történik egy kis zárt közösséggel. Az emberek hozzállásának változásait, fázisait elég jól szemlélteti, az érzelmek széles skáláját vonultatja fel, igaz a főbb szereplők azért nem lettek túl bonyolultak. A harcok ellenére is kicsit elnyújtott, szenvedős, ha úgy tetszik a főbb emberek sokat töketlenkednek benne. Aki mechás, űrharcos filmet vár, azt lehet ez visszatartja, akit viszont érdekelnek az ilyen lélektani dolgok, szeret elgondolkodni rajtuk, az nézzen bele a - néhol már kissé fárasztó és hihetetlen - újabb ellenség bukkant fel, ismét harcolni kell epizodikusság ellenére is.
Öszinte elismerésem, hogy végig bírtad nézni, és ki tudtál hámozni belőle valami emberi közösségekre vonatkozó benyomást. Nekem nem sikerült.

frozenstein

Twin Spica

Egy egész realisztikusan megoldott sztori tinédzserekről, akik asztronauták szeretnének lenni. Engem leginkább a Rocket Girls-re emlékeztetett, de anidb szerint a Planetes-re is hasonlít. Legnagyobb hibája, hogy befejezetlen, meg volt 4-5 flashback rész, amik számomra kicsit megtörték a történet ívét. Mindenképpen érdemes megnézni.

8/10

NLZ

Megnéztem újra a Haruhi-chant végig, de ez gondolom látszik. :D  Még mindig nagyon beteg és nagyon idióta, sajna 9/10nél nem ér többet.
[reserved]

Selmo

Jyushin Enbu: Hero Tales (26 rész): Valahogy túl hosszúnak éreztem ezt az egész körítést, volt benne pár apró csavar és ennyi. Ezért kár volt 26 részbe elhúzni. Tiszta Dragonball érzés köszönt vissza, de az legalább viccesebb volt. Csak az nézzen bele, aki szereti az ilyen harcorientált dolgokat. Története az nemigen van, bár próbáltak belemagyarázni. De legalább szépen rajzolták és kb. ez az egyetlen előnye is.

A tökéletesség unalmas.

Junchi

Escaflowne

Tervezek róla majd hosszabban is értekezni, szal ide csak annyit: WIN!

Valszeg az egyik legjobb és legerősebb plottal rendelkező anime, amit valaha láttam, a bonyolult, de egyben zseniális karakter-kapcsolatok pedig egyértelműen sugallják, hogy erre az animére nem adhatok mást, mint 10 pontot.

Junchi

Quote from: Member on 2010-07-22, 22:20:11
Gankutsuou -The Count of Monte Cristo

^Dunno, én spec nem éreztem a végét összecsapottnak, inkább azt mondanám, hogy maga a rendezés volt az, ami a közepe-vége felé elszállt, és csak a legvégén sikerült az animének ismét magára találnia, hogy aztán egy nagyon szép (imo legalábbis) befejezéssel zárják le az egészet. :3

Amúgy meg jah, a giccses, és nemszokványos műanyag grafika valóban sok embert riaszt el ettől a cucctól, ami eléggé sajnálatos, bár lehet, hogy most magamból indulok ki, szal a grafika nálam a negyedik-ötödik szempont szokott lenni, mikor kiszemelek magamnak egy-egy animét.

Whateva, a Gankutsuou úgy zseniális, ahogy van.

-ETA-

Escaflowne-ról hosszabban.

Member, jöhetsz egyetérteni.
[spoiler]:D[/spoiler]

Member

Quote from: Junchi on 2010-07-23, 14:28:41
szal a grafika nálam a negyedik-ötödik szempont szokott lenni, mikor kiszemelek magamnak egy-egy animét.
Quote from: http://junchidono.wordpress.com/2010/07/23/escaflowne-sorozat-movie/Látvány:   4
Mindent értek. :D

Junchi

Az a négy pont a gráfra a korrektség nevében adódott. :D

Szal tartom, amit írtam, de ettől függetlenül nem adhatok 2010-es szemmel egy '96-os cuccra 5-öt. Teccikérteni? :D

chilip

damn you all, most én is gankutsuou-t nézek (de kurva nehéz leírni a címét még másolva is  :punny:)

LiaLia

Quote from: Member on 2010-07-22, 22:20:11
Gankutsuou -The Count of Monte Cristo

A tervezettek között van majd megnézni, bár ahogy belepillantottam, nekem elsőre zavaróak voltak a furcsán mozgó textúrák.

Kvikveg

Quote from: Junchi on 2010-07-20, 11:22:05
Escaflowne

Tervezek róla majd hosszabban is értekezni, szal ide csak annyit: WIN!

Valszeg az egyik legjobb és legerősebb plottal rendelkező anime, amit valaha láttam, a bonyolult, de egyben zseniális karakter-kapcsolatok pedig egyértelműen sugallják, hogy erre az animére nem adhatok mást, mint 10 pontot.
Hehe. Ez volt az egyik, ami miatt animezni kezdtem. VIVAt bekapcsoltam, es je rajzfilm es je milyen k jo hatter! Aztan neztem.
Nemet op: http://www.youtube.com/watch?v=4s5GMjGkiBg
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

frozenstein

Agatha Christie no Meitantei Poirot to Marple

Azoknak ajánlanám a figyelmébe akik szeretik a klasszikus detektív sztorikat, esetleg Agatha Christie rajongók. Érdekes módon a legtöbb mistery animétől eltérően nem az összes eset gyilkosság, bár a nagy részét ezek teszik ki. Az egyetlen dolog amit kicsit hiányoltam, hogy hiába csináltak egy kapocs szereplőt Poirot és Marple között, a két mesterdetektív mégcsak nem is találkozik a sorozat alatt. Megnéztem volna hogyan oldanak meg egy esetet együtt.

9/10