Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

SaiyaGin

Quote from: frozenstein on 2010-07-25, 16:49:59
Agatha Christie no Meitantei Poirot to Marple

Azoknak ajánlanám a figyelmébe akik szeretik a klasszikus detektív sztorikat, esetleg Agatha Christie rajongók. Érdekes módon a legtöbb mistery animétől eltérően nem az összes eset gyilkosság, bár a nagy részét ezek teszik ki. Az egyetlen dolog amit kicsit hiányoltam, hogy hiába csináltak egy kapocs szereplőt Poirot és Marple között, a két mesterdetektív mégcsak nem is találkozik a sorozat alatt. Megnéztem volna hogyan oldanak meg egy esetet együtt.

9/10

Hmm, jól hangzik! :jee:

Member


Selmo

Ezt te kérdezed Monte Cristo grófja után?

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kelvor

Quote from: Kvikveg on 2010-07-26, 00:20:42
Samurai Champloo rewatch:  :appl: :appl: :appl:

Nem is rossz ötlet, neki ugrok én is,  úgyis rég láttam már.  :kocc:


Selmo

Clannad (44+5 rész): Lehet, hogy én vagyok rossz passzban de az after story egyre jobban idegesített. Elsőnek mellékszálakkal bökték ki a szemem, aztán hirtelen elkezdtek pörögni a hónapok, mint a gyorsvonat, végül kaptam egy olyan befejezést, hogy azért egy osztályteremnyi padot vernék szét a kitalálója fején. :__devil: A specialokat viszont élveztem.

A tökéletesség unalmas.


fema

Quote from: Member on 2010-07-30, 19:13:19
Seikon no Qwaser

A videód nagyon üt szokás szerint, de 5.5/10 nekem sok erre.. ^^ Mikor láttam, hogy lesz ez az anime, belenéztem a mangába, hát gondoltam, "mekkora egy f**zság, tuti, bele se nézek", ezek szerint jól döntöttem. :P

chilip

előző vidi jobb volt ^^ inkább ne próbálj "énekelni" :D

Selmo

Detroit Metal City (12 rész): Erről nem írok semmit, aki akarja nézze meg - egy rész csak 15 perc - aztán döntse el, mit is látott. :)

A tökéletesség unalmas.

Member

Quote from: chilip on 2010-07-31, 02:30:54
előző vidi jobb volt ^^ inkább ne próbálj "énekelni" :D
Igazad van amúgy, de már untam, hogy csak ülök maszkban és pofázok a School Dayz óta. :)
Szegény pici szárnyaim, most letörted mindkettőt. :p

Próféta

Quote from: Junchi on 2010-07-20, 11:22:05
Escaflowne
Az egészestés változatot is láttad?

Quote from: frozenstein on 2010-07-25, 16:49:59
Megnéztem volna hogyan oldanak meg egy esetet együtt.
Ne akard tudni. Agatha Christie csinált crossovert a Terry&Tuppence páros és Miss Marple között, szerintem rémes lett, T&T teljesen elvesztette az eredeti jellemét. Vagy legalábbis a megfilmesítésből ez jött le, könyvben csak az első Terry & Tuppence regényt (The Secret Adversary) olvastam. Ami T&T jellemén és "kémiáján" kívül azért is tetszett annyira, mert egyáltalán nem whodunit, hanem inkább diplomatás - titkos dokumentumos - kommunistás - átcsempészős húszas évekbeli kémthriller.

LuckyDingo

Quote from: Member on 2010-07-30, 19:13:19
Seikon no Qwaser
Hát az értékelés túl jószívű. A rap-metál-folk szerintem átjött, de többet tényleg ne jöjjön át. Kedves Member továbbjutottál a Hullócsillag születik következő fordulójába. Egyébként egyetértek a tartalommal, de a tálalástól nem fogok tudni aludni :P

chilip

na végignéztem én is a Count of Monte Christo-t. shit was awesome, mostmár ideje aludni is :D

Junchi

Quote from: Próféta on 2010-08-01, 00:34:41
Quote from: Junchi on 2010-07-20, 11:22:05
Escaflowne
Az egészestés változatot is láttad?

Láttam, de imho sehol nincs a sorozathoz képest. ^^" Szal már csak a tény, hogy teljesen kiforgatták magukból a karaktereket; pláne Allennél vertem a fejem a falba, mikor megláttam, mint pozőr prettyboy.

Ha viszont eltekintek a sorozattól, és mint önálló múvit nézem, úgy nem volt rossz.

Wangood

<A HREF="http://animemangapalota.blog.hu/2010/08/02/uzleteljunk_nagyban_bus_gamer">Bus Gamer</A>
Egy nagyon jó kis anime, külön poén, hogy a Hatenkou Yuugi készítőitől.

SaiyaGin

#8237

Member

Quote from: SaiyaGin on 2010-08-04, 17:18:33
ZegaPain
Van egy régi mondás, hogy a zseninek nincs más dolga, mint ügyesen lopni, ezek szerint kb. sikerült?

SaiyaGin

#8239
Quote from: Member on 2010-08-04, 17:30:43
Quote from: SaiyaGin on 2010-08-04, 17:18:33
ZegaPain
Van egy régi mondás, hogy a zseninek nincs más dolga, mint ügyesen lopni, ezek szerint kb. sikerült?

Fogjuk rá.

Wangood

Quote from: SaiyaGin on 2010-08-04, 17:18:33
ZegaPain

Eddig eltököltem azon mit nézzek, ezt, vagy a Demonbane-t. Probléma megoldva, már jön is lefele a Demonbane part 1 :D

SaiyaGin

Quote from: Wangood on 2010-08-04, 21:38:14
Quote from: SaiyaGin on 2010-08-04, 17:18:33
ZegaPain

Eddig eltököltem azon mit nézzek, ezt, vagy a Demonbane-t. Probléma megoldva, már jön is lefele a Demonbane part 1 :D

Örülök, hogy segíthettem. :D

Wangood

#8242
Demonbane part 1-2

Eddig eléggé  :wtf: érzése van az embernek. A világ egész jól össze van rakva (egyszerre a '30-as évek részletei és az agyongépesített jövő), az OP és az OST marhajók, de a graf minimum érdekes az átlagos rajzba beleköpködött CGI mechákkal. A világban van egyébként néminemű mágia, élő varázskönyvek, szóval mágusok vs. mágusok mechákkal, ez még nem is rossz. Azért azon néztem, hogy a főgyeró és a főgenya már a 2. részben egymásnak ugranak, valamint mintha nem tudták volna eldönteni, hogy shonen-paródiát (síkidióta karakterek poénosnak szánt jelenetei, a támadásoknak lehetetlen neveket adnak, bunyó közben pofáznak, de érezhetően erőltetetten), vagy bekomolyodós mecha-bunyót csinálnak. Vagy csak túlkombinálom, és jóféle anyagon éltek a stúdióban  :lazza:. Mindenesetre nézem tovább, hátha többet kihoznak belőle, van még 10 epizódjuk rá.

Demonbane part 3

Nem lettem okosabb a paródia- nem paródia kérdésben, de az biztos, kell egy véralkoholszint ahhoz, hogy a Frankensteint játszó metál-doktor, meg a (gondolom) marha rajosnak szánt tudományos benyögések és H. P. Lovecraft utalások mellett komolyan tudd venni. Érdekes, ezt se AA-n, sem AoiAnimén nem említették, így valami odaverős komolykodásra számítottam. Ellenben van ED is (az első két részbe nem volt, spórolunk?), de nem valami egetrengető. Azon már nem is csodálkoztam, hogy az utolsó 3 perc Lovecraft-utalások és tudományos baromságok kiírogatásával telt (bár ez lehet, hogy a fordítócsapat sara). Nézem, de lelkesedésem egyre csak apad...

Demonbane part 4

A bishi főgonosz ezúttal két másik csicskását küldte harcolni, akiket főleg azzal próbáltak keménnyé tenni, hogy római császárok (Titus, Tiberius) nevét kapták. Ebbe most nem nagyon volt komolytalanság, szóval sikerült végképp összezavarniuk. Viszont biztos megnézték a készítők a Slayerst, mert ugyanúgy elsütik, hogy két harcos többet szájkaratézik, mint bunyózik, azt majd legközelebb folytatjuk. És az übermechát sem hívják elő a főhősök. Az is kiderült, hogy nem a subberek műve volt a magyarázatköteg a végén, mert most egy másik fansubbal néztem. De a remény hal meg utoljára, hátha előrukkolnak valamivel. 

kelvor

Wangood, ha elkezdesz egy sorozatot és szeretnél róla részenként írni azt ide, vagy ha teljesen új sorozat, akkor ide érdemes.

Bartender

Teljesen jó kikapcsolódás volt, jópár dolgot meg lehet tudni a bartenderek és a koktélok világáról. Kár, hogy rövid és a plot is elég karcsú volt.

Zsiga

Quote from: kelvor on 2010-08-05, 00:20:43
Wangood, ha elkezdesz egy sorozatot és szeretnél róla részenként írni azt ide, vagy ha teljesen új sorozat, akkor ide érdemes.
Meg a Modify gomb használata is erősen ajánlott, legközelebb lehet hogy nem összeszerkeszteni fogom a három egymás után lévő postot hanem törölni.

Cobra

A DVD ripes Demonbane végére berakták a Shinsen-subos magyarázó szöveget, szóval az nincs az alap animéban. Egyébként csak az elején van humor, a sorozat második fele már erősen dráma (jó, 1-2 poén azért néha becsúszik, főleg Dr West-tel).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Dreamcleaver

#8246
WORKING!

Igazából azért kezdtem el nézni a sorozatot, mert az kari dizájn kísértetéjesen emlékeztetett egyik nagy kedvencemre, az Ichigo Mashimaro-ra,  de végül nem találtam kapcsolatot köztük. (kivéve, hogy anidb-n mindkettő megkapta a seinen tag-et, úgyhogy innentől tágult számomra ennek a fogalomnak az értelme)

Nem csalódtam a sorozatban. Aranyos kis sitcom & slice-of-life cucc, ami egy étterem dolgozóinak, valamint a főszereplő, Takanashi-kun családjának nem mindennapi mindennapjait követi nyomon. Aranyos karakterek, sok kacagás, egy NAGYON kevéske románc. Takanashi karaktere külön megfogott, mert nem bishi, nem martial artist, de cserébe hülye és jófej, és nem szerencsétlenkedik.

A plot ugyan hiánycikk,
de annyira nem is hiányzik.  :D

Valaki esetleg unalmasnak találhatja az ilyen sorozatokat, de nekem igen kellemes kikapcsolódást nyújtott a WORKING!. Bátran ajánlom.

8/10

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Wangood


kelvor

Quote from: Dreamcleaver on 2010-08-10, 13:14:27
kísértetéjesen emlékeztetett egyik nagy kedvencemre, az Ichigo Mashimaro-ra

"cute girls do cute things in cute ways" ? :D Ha a Working!-be nem is de ebbe belenézek.

Bishop

Drrr: jól indult de a végére elég harmatgyenge lett. Remélem lesz folytatás mert ez így  ::) Ami leginkább tetszett az a Grafika és az Openingek mindkettő egyből letöltős kategória. Sok jó karakter volt benne top kedvencek Shizuo Shinra és Simon, de még Kadota és bandáját is bírtam  :D  Amig nem keztek emozni addig a Mikadoék is elviselhetőek voltak. Amit nem viseltem el az Izaya, talán pont ez volt a cél, szóval mondjuk hogy sikerült neki :D
1-17ig 8/10 17-23 6/10 24 7/10 Összesen egy erős 7es. Waiting for second season.