Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Darkstar

Amúgy az "s" még mindig kicsi.  :hehe:

[spoiler]A végén még beszóltok Kantokura is, de akkor vérfürdő lesz.  :__devil:[/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

frozenstein

Eureka Seven Ao+OVA

Ezt akarják eladni az E7 folytatásának? A történet csak szarkavarás (a vége felé egyre több), ráadásul open ended. Amúgy a mostanában látott mecha animék (Star Driver, Aquarion Evol) kliséit láthatjuk viszont, de ott jót tett nekik a pozőrködés meg a rule of cool, ezzel szemben ez az anime végig komolyan veszi magát. Volt benne azért néhány jó ötlet pl:[spoiler]múltat átíró Quartz Gun, tiszta Steins;Gate :D[/spoiler], de ez se segített rajta. Összességében szerintem ezt elkönyvelhetjük a soha meg nem történt folytatások közé. Az OVA meg csak egy filler volt.
6/10

chilip

valahol dobtam a csudába az egészet mert sehova se tartott, ez után be se fogom fejezni  ^^"

Leara

Quote from: frozenstein on 2012-12-09, 15:41:32
Eureka Seven Ao+OVA

Nekem is csalódás volt, pedig nem vagyok nagy Eureka 7 rajongó. Az OVA-t meg se néztem, annyira nem érdekelt.

Vision of Escaflowne: erről majdnem meg is feledkeztem, pedig már vagy két hete befejeztem. Emlékszem, hogy olyan 4-5 évvel ezelőtt már megnéztem az első részét, de Hitomi valamiért annyira idegesített, hogy annál tovább nem jutottam... de nem tudom miért, mert most nem volt vele semmi bajom. Amúgy jó sorozat volt, a közepe tájékán volt néhány unalmasabb rész, ráadásul a végén is volt 1-2 dolog, ami nem tetszett... [spoiler]pl. hogy Dilandauról kiderült, hogy Allen húga... WTF? Vagy erre utaltak már korábban is, csak nem figyeltem eléggé? Bár mindegy, mert akkor sem tetszik ez a fordulat, mert nekem ez valahogy a semmiből jött. Dilandau volt az egyik kedvenc karakterem, reméltem, hogy többet kihoznak belőle.[/spoiler] A néhány negatívum ellenére azért olyan 7,5-8 pontot megér.
A movie-t is megnézem valamikor, bár nem tudom, hogy mennyire érdemes.
MAL

Junchi

Quote from: Leara on 2012-12-09, 20:25:06
A movie-t is megnézem valamikor, bár nem tudom, hogy mennyire érdemes.

Semennyire, mert borzalmas. :D

A karaktereket teljesen kiherélték (most képzeld el Allent, mint kúlos prettyboy : P) és a sztori is borzalom.

Dreamcleaver

Mondjuk a sztorit már az eredeti szériában is húzták rendesen. Bőven elég lett volna neki a 26 rész.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

frozenstein

Baldr Force Exe Resolution rewatch
:eek: Erre miért adtam olyan magas pontszámot annak idején? Így újranézve egy egyszer nézhető, semmi extra OVA.
10-->7/10

Megmurdel

Isekai no Seikishi Monogatari Egyszer nézhető, bár 1-2 rész kicsit idegesítő volt. 7/10

Cobra

El Hazard: '95-ös fantasy, sajnos igen gyenge grafikával és elég lapos történettel. Egyszer meg lehet nézni, de nem nagy szám.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kada

Quote from: frozenstein on 2012-12-10, 20:04:22:eek: Erre miért adtam olyan magas pontszámot
Oh hányszor felmerül ez bennem postjaidat látva?  ::)

frozenstein

Member

frozenstein

Quote from: Member on 2012-12-12, 19:11:05
Quote from: frozenstein on 2012-12-12, 18:48:40
Kagihime Monogatari Eikyuu Alice Rondo rewatch
Ez is gyengébb volt, minta mire emlékeztem.
7-->4/10
Lerontó heted van? :D
Kb negyed évente újranézek 150-200 résznyi cuccot. Ide csak azokat írom be amiknek változtatok az értékelésén, mert én ugye csak akkor változtatok ha újranézem, emlékezetből nem.

Cloud

Witchblade
Tetszett az alaptörténet, meg a megvalósítás is, a vége viszont annyira nem. Persze ok várható volt...

frozenstein

Ergo Proxy rewatch
Valahogy megértem, hogy kezdő animésként nem jött be ez az ál-filozofikus emo maszlag, és lepontoztam. Éppen ezért arra számítottam, hogy jobban fog tetszeni, de úgy tűnik ez 7 évnyi anime nézés után is túl deep nekem. Bár valamivel jobbnak tartom, de még mindig nem értem mire a nagy hype körülötte. :mittomen:
6-->7/10

NLZ

Quote from: frozenstein on 2012-12-16, 23:20:55
Ergo Proxy rewatch
Valahogy megértem, hogy kezdő animésként nem jött be ez az ál-filozofikus emo maszlag, és lepontoztam. Éppen ezért arra számítottam, hogy jobban fog tetszeni, de úgy tűnik ez 7 évnyi anime nézés után is túl deep nekem. Bár valamivel jobbnak tartom, de még mindig nem értem mire a nagy hype körülötte. :mittomen:
6-->7/10
Sztem is elég lagymatag, de a 16. részt kivettem válogatásba, mert jópofa. :)
[reserved]

Member

Quote from: chilip on 2012-12-17, 11:46:46
Quote from: Member on 2012-12-17, 08:39:35
Black Rock Shooter

fejlődik az animáció :D
Viszont hogy megéri-e az idegeskedést, hajjaj, amivel ez jár. Legjobb rajzoló program a ppt. :D

Cloud

Jaj. Na akkor ezt sem nézzük meg. :D Mondjuk 8 rész nem a világ vége. Vagy igen? :D

chilip

Quote from: Cloud on 2012-12-17, 16:50:19
Jaj. Na akkor ezt sem nézzük meg. :D Mondjuk 8 rész nem a világ vége. Vagy igen? :D

hát ha a 8. részt 21-én nézed meg  :haha:

Cloud

Acchan

Quote from: Member on 2012-12-17, 08:39:35
Black Rock Shooter
:Kiraly:

A szocmunkás rész kifejezetten bejött, de hogy ne tűnjek annyira elfogultnak és szakmabolondnak, ezért megjegyzem, hogy az aktualitások, a vicces effektek (mondjuk, amikor falba verted a fejed), a közelgő jubileumi szösszenet és az animáció is mind-mind telitalálat. A soundtrack meg tetszik, tetszik, [spoiler]de lehetne több folk metal.  :whoah:[/spoiler]

Member

Leara

Tonari no Kaibutsu-kun: amennyire tetszett az első 1-2 rész, annyira csalódás lett a végére. Leginkább azért, mert a főszereplő páros teljesen hidegen hagyott, sőt, néha már kifejezetten idegesítettek. A mellékszereplők többségét viszont nagyon bírtam, miattuk nem dobtam a sorozatot. 6/10
MAL

SaiyaGin

Detective Conan: The Eleventh Striker
(az idei film)

Időzített bombák... már megint. Lassan már azt se tudom, hány olyan Conan-film volt, ami bombákról szólt. Tényleg nem tudnak valami mást kitalálni?  :lame: Vagy az animátorok ennyire szeretnek robbantásokat rajzolni?
A filmenkénti kötelező gördeszkázós jelenet megint nevetségesen irreális volt. (Mondjuk ehhez már rég hozzászoktam. :S)

Egyszer azért meg lehet nézni,

6/10

Megmurdel

Quote from: Leara on 2012-12-26, 11:09:22
Tonari no Kaibutsu-kun: amennyire tetszett az első 1-2 rész, annyira csalódás lett a végére. Leginkább azért, mert a főszereplő páros teljesen hidegen hagyott, sőt, néha már kifejezetten idegesítettek. A mellékszereplők többségét viszont nagyon bírtam, miattuk nem dobtam a sorozatot. 6/10
Hát az uccsó rész télleg nagy csalódás lett bár nem is tűnt uccsó résznek. 5/10
Edit:
Onii-chan Dakedo Ai Sae Areba Kankeinai yo ne! 2nd season plz 8/10
Edit#2:
Fate/Zero A második évad jobban teccett kicsit 9/10 a kettőre együtt.

Cloud

Fate/Zero

Fú ez de mocskos jó volt, élveztem minden percét. És most folytatásnak jöhet egy kis Stay Night frissítés.

kikuchiyo

Karigurashi no Arrietty

A Ghibli stúdió nagyfilmje 2010-ből, egy 50-es évekbeli angol mesekönyv alapján. A rendezője újonc, de Miyazaki keze benne volt a forgatókönyvben.

Ami tetszett benne, az a látvány. A megszokott, azonnal felismerhető Ghibli-stílusban és minőségben készült: részletes, élénk színekben pompázó, festményszerű hátterek előtt jellegzetes, a stúdió korábbi filmjeiből ismerttel teljesen megegyező kinézetű szereplők mozognak. Ami nagyon tetszett, az a részletek fantasztikusan képzeletgazdag kidolgozása: a film arról szól, hogy a közönséges emberek házában arasznyi kis emberkék élnek, és időnként elcsennek ezt-azt. Egészen varázslatos, ahogy a film bemutatja ezeket a "nagyok" világába tett kalandozásokat: a kis emberek szemszögéből a konyhaszekrény egy megmászandó fal, a macska egy óriási, veszedelmes ragadozó, a kockacukor egy nehéz, de értékes zsákmány, a gombostű pedig alkalmas szablya. Különös élvezetet okozott a kérges fizikus szívemnek, ahogy a víz és egyéb folyadékok viselkedését mutatták, például akkor, amikor sűrű, viszkózus cseppenként buggyant elő az arányosan kicsinyített teáskannából. :) Órákig el tudtam volna még nézni ezeket a részleteket, kár, hogy az egész film alig másfél óra.

Abból a szempontból is kár - és ezzel áttérünk a kevésbé tetszetős dolgok taglalására -, hogy a történet terén kívánnivalót hagy maga után a film. "A közönséges emberek házában arasznyi kis emberkék élnek, és időnként elcsennek ezt-azt" ...és ennyi, semmi több. A minimális konfliktus után, amelyet az okoz, hogy a házba költöző szívbeteg fiú felfedezi, majd a gonosz, vagy inkább csak korlátolt házvezetőnő ki akarja irtani apró hőseinket, egy semmitmondó és semmit sem feloldó végkifejlet következik. Még nagyobb baj, hogy karakterfejlődés szinte nincs is, sőt, a karaktereket még megismerni sem tudjuk igazán a rendelkezésre álló kevés idő alatt.

Mindezek miatt kicsit felszínes, álomszerű a film: maradéktalanul elvarázsol, amíg nézzük, de ébredés után nem is igazán emlékezünk rá, hogy mit is láttunk. Jobban tetszett, mint a Howl's moving castle és a Tales of Earthsea (a Ghiblinek a Chihiroval lezáruló aranykora utáni filmek), de az igazi klasszikusokhoz (például a Totoróhoz, amelyhez leginkább lehetne hasonlítani), nem ér fel.

Failure is the default option