Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

frozenstein

Kakumeiki Valvrave
Egy rakás mecha klisé összedobálva, de szerintem az eredmény egész érdekes lett. Remélem a második szezon, majd megválaszolja a nyitva hagyott kérdéseket, meg volt néhány interersting flashforward.
9/10

Photokano
Az Amagami jobb volt. A feleannyi rész miatt alig jutott idő az egyes lányok történetére.
8/10

Megmurdel

Quote from: frozenstein on 2013-07-19, 17:15:13

Photokano
Az Amagami jobb volt. A feleannyi rész miatt alig jutott idő az egyes lányok történetére.
8/10
A lényeg az volt számomra is hogy a #1 character route-ja meg legyen rendesen,mert az 6 rész és vége, de ez volt a negatívum is, mert utána mindenkinek jutott 1 rész és az meg rohadt kevés volt. Sokkal jobb lett volna az egész ha nem 6 részbe nyomják le a többit.  :frown:

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Megmurdel

frozenstein

Hentai Ouji to Warawanai Neko
Mi volt ez az endless loop of 'vigyázz mit kívánsz'??!? :falba:
Csupa móka és kacagásra számítottam, de volt néhány egész komoly rész is. A közepénél kezdett elég idegesítő lenni, aztán az utolsó részek megint nagyon jók voltak. Kár a nyitott befejezésért.
9/10

frozenstein

Chihayafuru 2
Hozta az első évad szintjét, viszont a történet még mindig nem ért véget. :frown:
Where is mah 3rd season??!?
9/10

motifator

Chihayafuru-t én is remélem, hogy hamar folytatják, szerintem akár még 50 rész is benne van a sztoriban, de 25 mindenképp (érdekes, hogy általában nem szeretem a neverending shonen animéket, de sportaniménél simán belefér a sok-sok évad). A Chihayafuru éppen nem egy Hikaru no Go, de kifejezetten kellemes kis sorozat, és kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a szerelmi háromszöggel (bár ahogy a japánokat ismerem, semmi értelmes).

Most fejeztem be a Moyashimon-t. Tiszta idiótaság az alapötlet, és az elején még küzdöttem is ellene erősen. A főszereplőnk egy fiatal srác (18 talán?), aki szabad szemmel látja a mikróbákat (igen, baktériumokat, vírusokat de leginkább egysejtű gombákat) és beszélni is tud velük  :gyagya: A srác családja gombatenyésztéssel foglalkozik (itt inkább élesztőre kell gondolni meg nemespenészre, nem csiperkére), így elküldik Tokióba agráregyetemre, barátjával, a helyi szaké készítő fiával.
Mondom én, tiszta baromság. Ráadásul az első néhány rész amellett, hogy bemutatja az új szereplőket, sokszor microbe-of-the-day szinten nyomja az ismeretterjesztést. Na a hitetlenségem tartott kb. 4-5 részig, addigra annyira megszerettem az összes szereplőt, hogy csak úgy faltam a részeket (nem hiába, noitaminA anime). Végül nagyon jó kis sorozat kerekedett belőle, és sajnálom, hogy csak 22 rész összesen. De egyáltalán nincs befejezve, remélem jön még 1-2 évad, bár úgy érzem sok évet fogunk rá várni, ha lesz is valaha valami (az első két év között eltelt vagy 5 év).
Szal ha vicces-nyugis egyetemista animére vágytok, nézzétek meg a Moyashimont. Az alapötlet baromság, az első néhány rész lehet, hogy hitetlenkedéssel telik majd, de a szereplők hamar a szívedhez nőnek, és onnantól nincs megállás. Erősen ajánlott!
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Leara

Chihayafurunél most egész szépen beérték a mangát (bár azért vannak olyan fejezetek, amik már nem kerültek bele az animébe), szóval ha esetleg lesz is harmadik évad, akkor arra várhatunk bőven  :frown:. Mondjuk a szerelmi háromszöget szerintem sem fogják konkrétan lezárni (de nem baj, úgyis sajnálnám valamennyire azt, aki végül hoppon marad :D).
MAL

frozenstein

Namiuchigiwa no Muromi-san
Szerintem a Kill Me Baby óta nem láttam ilyen elborult vígjátékot. A karakterek el vannak szállva, a történet még inkább. Jöhetne még legalább háromszor ennyi rész, főleg, hogy csak 12 percesek.
10/10

Aku no Hana
Az animációt szokni kellett, de nem volt olyan szörnyű, mint amiket hallottam róla. A történet egy elég egyedi szemszögből közelíti meg a felnőtté-válás témát, nem is tudom talán a Hourou Musuko-ra emlékeztetett leginkább. A zene is  nagyon hangulatos, mind az OP/ED, mind a BGM (most hallgatom az OST-t, ebből néhány számot egy horror anime is megirigyelne). A végén lezárás helyett egy folytatás preview-t kapunk, ami nagy kár, mert így eléggé felemás érzéseket hagy maga után a sorozat.
8/10

Megmurdel

Hyouka Nagyon jól össze lettek hozva azok a kis feladványok/rejtélyek és Oreki szépen meg is oldotta az összeset. A mottója pedig király. :D Az animáció superb volt és mind1 OP is bejött... szal remek sorozat volt. 9/10

Hyouka OVA fanservice ep nem volt rossz 7/10

frozenstein

Date a Live
Egy képtelen alapötletből csináltak egy egész érdekes hárem sztorit. Lezárás persze nincs, készül a folytatás.
8/10

Suisei no Gargantia
Jobb volt, mint amire számítottam. Az első felében elég lassan haladt a történet, de aztán felpörgött, egyik fordulatot a másik után kaptuk az arcunkba. A befejezés is tetszett, kíváncsi leszek a két unaired ep miről fog szólni. Ja, és persze best character of the year: Chamber!  :borul:
10/10

Cloud

Gargantia végén Chamber monológja a mostanában látott legjobb szöveg volt szerintem.Főleg a végén a beszólás. :tezsvir:

frozenstein

Yondemasu yo, Azazel-san 2
Reméltem, hogy folytatják a Lucifer-es szálat az OVA-ból, de említve se volt. Ettől függetlenül a második évad is hozta szokásos szintet.
8/10

Cloud

Hjaja nagy királyság volt, csak rövid. :(

Zelda

A Kenshin összes
Háromszor futottam neki, mióta animeket nézek, és most jött el az idő, hogy sikerült legyőznöm a 90-es évek grafikájával támasztott ellenérzeteim, és képes voltam végigkövetni a történetet. Így utólag azt kell mondanom: lenyűgözően jól összerakott sztori, folyton eszembe juttatta a Musashi könyveket, illetve a Taiko-t mely többek közt a Tokugawa-król, de főleg Toyotomi Hideyoshi-ról szól (Joshikawa Eiji könyvek). Minden karakterét imádtam a sorozatnak, minden a helyén volt, így miután megszoktam az apró hibákat, amik egyébként minden animében bökni szokták a csőrömet (volt vágás, nincs vágás, egyik részben tucsog a vér, a másikban egy csepp sem látszik ugyanabban a jelenetben, stb.), többé nem is volt semmi kifogásom ellene. Az OVA-k a Tsuioku Hen és a Seisou Hen pedig véglegesen pontot tettek a végére, bár az utóbbi egy picit depresszívre sikerült.
Összességében tehát:
Egy must see anime, alapműnek számít, és nagyon örülök, hogy végül mégis végignéztem, mert később biztos megbántam volna, ha nem teszem.
(És még a live-action mozi is egészen jól sikerült.)
Minden tiszteletem az alkotónak.

frozenstein

Devil Survivor 2
Persona 4 karakterek harcolnak az Evangelion angyalai ellen :facepalm:. Ráadásul nem szántak elég időt a karakterek bemutatására, ezért végig kétdimenziósak maradtak, nem lehetett azonosulni velük. Meg némely főbb szereplő monológjai az ideológiájukról :ejj:.
5/10

Cobra

Pedig az első 2 rész még tetszett, de utána rohamosan esett a színvonal.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Acchan

Quote from: motifator on 2013-07-22, 19:44:32
Moyashimon
:tezsvir: Nekem is nagyon bejött anno. :)

Karigurashi no Arrietty/The Secret World of Arrietty

Kellemes mozi, látványvilág a helyén, a kisfiú még szimpi is volt*, de alapvetően az egész kicsit túl komolyan vette magát. A "csenőmanók" enyhén szólva nem tudták felébreszteni a mérhetetlen empátiatartalékaimat, mert olyannyira életképtelenek a szerencsétlenjei. :D Mindenesetre öcsivel jókat nevettünk, amit ez a felesleges drámai hatás csak tovább fokozott.  :__devil:

* De azért legyél szíves a szívműtéted előtt két nappal nem tetőn mászkálni meg futkorászni, meg egyébként is a hol a rákban vannak anyádék, miért nem vagy már régen kiemelve ebből a diszfunkcionális, széthullott családból??? Meg miért egy szenilis, pszichó öregasszony (asszony?) vigyáz rád a rokonaid helyett?

frozenstein

Oreimo 2
Volt néhány egész érdekes fordulat ebben az évadban (pl: ep12 Ayase). Viszont a történet kicsit túl gyorsan haladt, ilyen tempóban valószínűleg a hátramaradt 3 rész le is zárja véglegesen az egészet :(. Szívesen néztem volna belőle több részt is.
10/10

szerk:

To Love-Ru rewatch
Ez az első évad így újra nézve szánalmasabb volt, mint amire emlékeztem. Az a sok idegesítő filler :falba:.
9-->7/10

Zelda

Infinite Stratos
Egy rohadt jó setting elképesztő elbarmolása volt ez, semmiről nem szólt az anime... Pedig csak egy rendes sztorit kellett volna alátolni, és minden rendben lett volna vele!  :falba:

The ambition of Oda Nobuna
Thumbs up a MADHOUSE-nak, nagyon jól szórakoztam rajta, a következők miatt: olvasván Joshikawa Eiji Taiko című könyvét, már korábbról is ismertem az animében felvonultatott történelmi alakokat, mi több imádtam a könyvet és Hideyoshi történetét... Az ötlet pedig, hogy a nagy történelmi férfialakokat átültessék női karaktereknek nagyot ütött, jól összehozták. Egy icipicit lehetett volna komolyabb, de végül is mindegy. Ebből szívesen látnék folytatást, hiszen lezárásként láthattuk Takeda Shingen családi címerét, s magát a lángvörös hajú had"urat" is.  :D Így nem vagyok elégedett a THE END felirattal a végén!!!

kelvor

Usagi Drop

Hogy én ezt miért nem néztem meg eddig...imádtam minden percét, fantasztikus volt.  :smile: Must see anime.
Mangában folytatóik a story csak ugrunk egyet az időben, úgy 10 évet. Rin kész nővé cseperedik, Daikichinek lesz miért izgulnia továbbra is.  ^^
Remélem a készítők rászánják magukat egy season 2re.

-OJ-

Quote from: kelvor on 2013-07-29, 02:34:54
Remélem a készítők rászánják magukat egy season 2re.

Ilyet is csak az ír, aki nem olvasta azt a szánalomhegyet, ami a manga második fele :falba:

kelvor

Szánalomhegy ide vagy oda azért végigolvasom mert érdekel.

Werro

Shiki: Nem az igazi... valahogy a "lehetne jobb is" érzés árad belőle.. :_piszka:

-OJ-

Quote from: kelvor on 2013-07-29, 14:39:49
Szánalomhegy ide vagy oda azért végigolvasom mert érdekel.

Természetesen, a saját kárán tanul az ember, én sem hinnék másnak :D

Mindenesetre az animet kár lenne hazavágni egy olyan folytatással és azzal az elborult lezárással.

frozenstein

Quote from: frozenstein on 2013-07-27, 13:48:12
To Love-Ru rewatch
Ez az első évad így újra nézve szánalmasabb volt, mint amire emlékeztem. Az a sok idegesítő filler :falba:.
9-->7/10
(Az időrendiség kedvéért itt megjegyzem, hogy az OVA-t és a Motto-t is újra néztem, de azoknak az értékelésén nem változtattam. OVA 9/10, Motto 10/10)

To Love-Ru Darkness+OVA(1-2)
Az epizodikus Motto is bejött, de jó volt ez így is, hogy kaptunk valami épkézláb történetet (harem+darkness plan) hozzá. A női főszereplő címet lenyúlta Momo, de ez nem vált a sorozat kárára, sőt az ecchi jelenetek az előzményekhez képest powerup-oltak. Persze a plot létének hátránya, hogy jobban érezni a nyitott end-et, de ennyit elnézünk neki. Kíváncsian várom a folytatást.
10/10

Zettai Bouei Leviathan
Dragon-girl fetish, anyone? A seiyuu-k miatt néztem, úgyhogy sokat nem vártam tőle, de persze ezt is sikerült alulmúlnia. Ráadásul a vége is nyitott :ejj:. Pozitívum viszont, hogy a részek OP+ED-del együtt 20 percesek, így gyorsan túl voltam rajta.
5/10

chilip

Quote from: frozenstein on 2013-07-30, 14:03:13
Zettai Bouei Leviathan
Dragon-girl fetish, anyone? A seiyuu-k miatt néztem, úgyhogy sokat nem vártam tőle, de persze ezt is sikerült alulmúlnia. Ráadásul a vége is nyitott :ejj:. Pozitívum viszont, hogy a részek OP+ED-del együtt 20 percesek, így gyorsan túl voltam rajta.
5/10

és ez neked így megért 5/10-et? az 50%, máshol átlagos pontozás ez :confused:

más:
Space Battleship Yamato 2199 - 11es részt fejeztem be és nagyon jó eddig :) nézeti magát és az új ED a 11es részben  :lazza: mmm~m

frozenstein

Quote from: chilip on 2013-07-30, 14:30:28és ez neked így megért 5/10-et? az 50%, máshol átlagos pontozás ez :confused:
De az én pontozásom arról híres, hogy nem ojjektív :D. (AniDB-re hirtelen ránézve 1700 vote-ból 350db 10-es és csak 1db 1-es)

Yahari Ore no Seishun Lovecome wa Machigatte Iru
Ilyen twisted főszereplőt se gyakran látni. Ha azt hallom 'antihero' legtöbbször nagyobb kaliberű gonoszra asszociálok, de itt nagyon jól igazították a főhőst a történet szintjéhez. Mondhatnám Hikigaya karaktere egyedül elvitte a hátán az egész sorozatot, ezért apróbb hibákat simán elnéztem neki (pl: nyitott end, a romantikus szál csak említés szintjén való létezése).
10/10

Rescue Me!
Ezt így félórában elég összecsapottnak éreztem, de lehet egy sorozatot megnéznék belőle.
7/10

szerk:

Haiyore! Nyaruko-san 2
Elvetemült, mint az első évad. A humor maradt a régi, de meglepő módon a szerelmi szálban volt egy kicsi előrelépés (mind a Nyaruko, mind a Kuuko route-on). Tsundere Mahiro-san a sorozat vége felé egyre inkább dere.
10/10

Hells
Először olyan hyper-tension cuccnak indult mint a Redline vagy a Dead Leaves, aztán kaptunk egy bibliai háttér-sztorit, végül a történetet csak húzták, húzták és húúzták. A vége felé már az se érdekelt milyen befejezés lesz csak legyen már vége. Összességében szerintem sok volt ennek a két óra.
6/10

frozenstein

Nerawareta Gakuen
Gyönyörű animáció, érdekes történet, de a befejezés kicsit WTF. Olyan érzést hagyott maga után mintha lemaradtam volna valamiről.
8/10

Leara

Hunter x Hunter - Phantom Rouge: még sosem vártam egy shounen sorozathoz tartozó movie-t ennyire, mert elég jó jelnek tűnt az a beharangozás, miszerint Togashi egy régebbi, elvetett ötletét ültetik át movie formába. Nos, egészen biztos vagyok abban, hogy Togashi max. valami nagyon alap dolgot adhatott ehhez a filmhez (vagy csak azt a két fejezetnyi Kurapica backstory-t, ami decemberben jelent meg a Jumpban), mert nekem ez összességében nem tűnt az ő stílusának (a "barátok vagyunk" szöveg többször hangzott el ebben a másfél órában, mint a mangában eddig összesen...). Meg az is csalódás volt számomra, hogy azt hittem, végre megint együtt lehet majd látni a főszereplőket, de valahogy mégis olyan érzésem volt a film közben, hogy Kurapica és Leorio a háttérbe szorultak (főleg szegény Leorio... pedig tud ő, ha akar :D). Szóval összességében csalódás volt ez a film, de végül is azt nyújtja, amit egy ilyen franchise movie általában szokott: 90 percnyi kikapcsolódást, amitől nem szabad elvárni a sorozat színvonalát. Azért remélem, hogy a második movie ennél valamennyivel jobb lesz. 6,5/10
MAL