Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Megmurdel

Ending with a shitty cliffhanger I. 4/10
Hiába hittem, hogy lesz belőle bármi is ... nem lett és nem látom értelmét ennek a befejezésnek.

Ending with a shitty cliffhanger II. 3/10
Ezt meg dobnom kellett volna az első 2-3 rész után.  ^^" Az egész végén egy nagy  :wtf: maradt meg semmi más.

chilip

előbbit 1 rész után, utóbbit 3 rész után dobtam :D

Darkstar

Valaki spoilerezze már el a GT végét, mert attól függ, hogy megnézem-e a második felét. A /a/ szerint egy gagyi trainwreck dráma lett (mármint a második fele)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

LuckyDingo

Quote from: Megmurdel on 2014-03-29, 07:44:00
Ending with a shitty cliffhanger I. 4/10
Hiába hittem, hogy lesz belőle bármi is ... nem lett és nem látom értelmét ennek a befejezésnek.

Ending with a shitty cliffhanger II. 3/10
Ezt meg dobnom kellett volna az első 2-3 rész után.  ^^" Az egész végén egy nagy  :wtf: maradt meg semmi más.

A Magical Warfare olyan volt nekem, mintha hétről-hétre kihagytam volna egy egy köztes epizódot.. gyakran nem fogtam fel mi történik benne. Őszintén, jól indult és nagy bullshit lett belőle. Szóval nem jött be.

A Hamatora túl sablonos volt, hogy lehessen élvezni. A karakterekből egyedül a főgonosz tetszett, de az is sablonos "nagyon gonosz vagyok és élvezem" volt, szóval nem tudom, hogy tetszett-e. Megnéztem, de ez se volt az igazi.. a végén Art meg.. na mindegy xD

Selmo

Gunslinger Girl II + OVA (13+2 rész): A "visual update" fájt, de elviselhető volt, viszont az animáció minősége ólcsójános. Tele van állóképekkel, a tömeg mozdulatlanul kiabál stb. A op egy fos, valszeg észrevehették, mert a második felére összevágtak valamit új op gyanánt. Voltak benne jó részek, de a fő szálat is húzták, mint a rétest. Ez így nagyon gyenge volt.
Az első évadot meg nemtom miért pontoztam fel és lett kedvenc, biztos olyan hangulatban ért, de most helyre lett téve.

A tökéletesség unalmas.

frozenstein

Freezing 2
Uhh... előző évad angstx10 :ejj:. Az elején meg úgy tűnt az előző évad, nem túl kiemelkedő, szintjét talán hozza, de az utolsó részekbe már olyan fájdalmas baromságok voltak :comp: :falba:. A továbbiakban ettől a franchise-tól is távol tartom magam-->DEL.
3/10

-OJ-

Sekai Seifuku - Bouryaku no Zvezda

Még egy ilyen agyzsibbasztó és felemás sorozatot. Nem is igazán tudom, hogyan értékeljem :gyagya: Technikailag abszolút rendben volt, mikor csatáztak az egyes párviadalok bitang látványosak voltak (különösen a Goro vs Kaori), és többnyire a karakterek múltjában is volt kellő fantázia valamint realitás.
De maga a cselekmény és benne a fordulatok számomra egy értelmezhetetlen baromságnak hatottak. Persze, a fiatalságnak vannak tervei (ez esetben a világ meghódítása) amelynek eléréséért hajlandók szembeszállni az őket elnyomókkal, de hogy ezért mindenki egy örökifjú lolinak engedelmeskedjen, a helyét változtató bázisukat egy ősi civilizáció udoenergiája hajtsa, és egy szintén szigorúan titkos és hasonlóan flúgos igazságosztó szervezet harcoljon ellenük.
Mégis WHAT THE FUCK volt ez az egész???
Persze azért akadtak nagy pillanatai, mikor jókat mulattam az események totális elborultságán, máskor azonban inkább csak fárasztónak hatott az egész a követhetetlensége miatt.

Egyelőre 7/10, de magam sem tudom, hogy miért ^^"

-OJ-

#10267
Nobunagun

Átlagosan indított, és sajnos ugyanúgy is zárt.
A szűkös keret már kezdettől fogva meglátszott a rajzoláson és az animáción is, később még az éjfekete árnyékokat neonszínekkel párosító ábrázolásmód is unalmassá vált. A csaták szintén nem tudtak maradandót nyújtani a gyatra animáció és a vacak aláfestőzenék miatt, és a karakterek terén sem volt jobb a helyzet. Mindenki játszotta a maga kis szerepét, mindenféle fejlődés nélkül. A főszereplő szinkronhangjának sem egy abszolút kezdőt kellett volna felkérni, aki még minimális beleélésre sem volt képes, így rajta bukott el a jelenetek nagy része, legyen szó harcról vagy humorról.
Maga a konfliktus az, ami nem volt rossz. Mondjuk az ellenfeleket mindig a szituációnak megfelelően alakították a készítők, de az eredetük még így is több érdekességgel szolgált mint a teljes emberi szereplőgárda. És a románc is jópofának hatott, mégha teljesen légből kapott is volt az egész  :P

5/10




Wizard Barristers: Benmashi Cecil

Ígéretesen indított, de aztán villámgyorsan leeresztett, és később sem sikerült már magára találnia a sorozatnak. A cselekmény első fele az epizodikus szerkesztést követte, amiben bemutatták az egyes ügyvédeket, akiknek lényegében semmi szerepük nem volt az eseményekben, a róluk szóló epizód előtt és után is csak statiszta szerepet töltöttek be. Annyira viszont nem voltak érdekes arcok, hogy megérje rájuk fecsérelni a sorozat felét.
Aztán előkerült a főszereplő Cecilt érintő szál, ez azonban hemzsegett a logikátlanságoktól, az ostoba kliséktől és a szimpla amatőrségtől, a befejezése pedig szintén harmatgyenge lett.
Ami a legfájóbb, hogy a szereplők egyáltalán nem viselkedtek a hivatásuknak megfelelően, helyette igazságosztóként és gyerekes módon maguk fogdosták a bűnözőket, míg a tárgyalásokon többnyire csak röhögni lehetett.
Emellett a rajzolás minősége is hullámvasút szerűen változott, a 10-11.részben egy teljesen új szintre süllyesztették a színvonalát.

Moyoyon kiléte érdekes volt, de azon túl az égvilágon semmit nem tudok felhozni a sorozat megnézése mellett. Aki egy fordulatos, tárgyalótermes/ügyvédes sorozatot keres, itt nem fogja megtalálni.

4/10

Selmo

Log Horizon (25 rész): Ejj, ezzel meg kellett volna várni a második szezont, pont kezdett izgalmas lenni.

A tökéletesség unalmas.

-OJ-

Buddy Complex

Elégedett vagyok a sorozat első évadával.
A Sunrise a mecha sorozataikra jellemző, tipikusan Gundam-es alapszituációt sikeresen feldobta az időutazásos megoldással, és szerencsére ezt a fordulatot nem felejtették el az első epizódot követően, hanem végig szem előtt tartották az ebből származó problémákat. Az viszont nagy kár hogy ennek az ok-okozati szabályait már nem állt szándékukban betartani, de ettől függetlenül jól működött a koncepció.
A karakterek túlnyomó része szimpatikus volt, de alaposabban csak a két főszereplő srácot és az egy lányt ismertük meg, a többiekről ezen a ponton szinte semmit nem tudunk a jellemükön kívül.
A csatákra megintcsak nem lehet panaszom. Voltak lényeges és ezáltal izgalmas összecsapások, máskor csak kötelességből vívtak egyet hogy az is legyen az epizódban. Látványra ezek mind jók voltak, de különösebben nem kiemelkedők.
Amit még hiányoltam, hogy a szemben álló felekről, a konfliktus állásáról, vagy hogy egyáltalán miért folyik a harc, ezekről jóformán semmi nem derült ki ezidáig (de az évad legvégén volt rá utalás, hogy még fog), ami jócskán megnehezített a beleélést. Valamint hogy a bevetések többnyire nélkülözték a fondorlatos haditerveket, alig volt valami taktikázás. Ehelyett a főszereplők szuper-mecha stílusban, pusztán akarattal legyőztek minden előttük álló akadályt.
Mint minden jó időutazásos történetnél, a befejezés most is visszavitt minket a kezdetekhez, itt azonban okoztak pár meglepetést a készítők (és jól fel is rúgták velük az említett ok-okozati szabályokat), amiért kíváncsian várom a már bejelentett folytatást :whoah:

7/10

Tudom ajánlani, akár még belépőként is a mecha műfajba. A hangsúly inkább a karaktereken és a közöttük lévő kapcsolatokon van, a mechák itt csak feláldozható harceszközök(mint pl a Geassban) és nem álmodnak velük a főszereplők ;)

-OJ-

Toaru Hikuushi e no Koiuta - The Pilot's Love Song

Egy újabb felemás sorozat.
A már a filmben is megismert vízi világban ettől sokkal több lehetőség lett volna, mint amit a sorozatban kihoztak belőle. Túl sok időt fecséreltek el az iskolában, főzésekkel és fürdőzéssel, meg egyéb filler tevékenységekkel. Ugyanakkor az események kiváltó okai gyakran ködösek és megmagyarázatlanok maradtak, beleértve az egész konfliktust az Égi Klánnal.
Az utazás mellett a szerelmi szál lett volna a sorozat fő húzóereje, de míg kezdetben aranyosan alakult, a közepénél már átváltott irgalmatlanul giccses és csöpögős melodrámában, amin a vége felé már inkább csak nevetni lehetett.
A karakterek viszont egész jók voltak, legalábbis számomra szimpatikussá váltak, hiába hanyagolták el a nagy részüket és írták ki néhányukat érdemtelenül.
A befejezés pedig sok tekintetben el lett túlozva, ráadásul így a levegőben lóg az egész, hacsak nem szándékoznak adaptálni a folytatás LN-sorozatot is.
A rajzolás és a háttérzenék sem voltak jobbak egy közepesnél.

Jóindulattal 6/10

A filmet újra szoktam nézni időnként, de ezt valószínűleg soha nem fogom.

Zelda

Buddy Complex
Na én is letudtam!  :D Ritka az, mikor nekem nem tetszik egy mecha anime, no ez hál' az égnek nem tartozik közéjük. Persze nagyon belemelegedni nem lehetett, egyszerűen nem volt elég idejük, hogy kifejtsenek bővebben bármit is, ahhoz minimum kellett volna 26 rész. De a folytatás várós, a színvonalat pedig hozta, élvezhető volt. (Ez a Buddy téma meg a coupling meg kifejezetten jó kis elgondolás, bár egyszerűen nem bírtam elvonatkoztatni a fogalmaktól, a 2. részen iszonyú jókat nevettem. Nice Coupling!  :rotfl: )

SaiyaGin

Quote from: -OJ- on 2014-03-31, 18:07:56
Toaru Hikuushi e no Koiuta - The Pilot's Love Song

Sajnos mindenben egyet kell értenem.

gerey

Noragami
Kár, hogy a befejezés "anime original" lett, ezen kívül teljesen rendben volt. És plusz pont neki, hogy így már ismerem a mangát.

Witch Craft Works
Jópofa, a szokásos iskolás mágusos témától éppen megfelelő mértékben eltérő. Itt is plusz jár, hogy megismertette a mangát.

D-Frag
Az egyik legjobb comedy a szezonban, minden hétre volt valami baromság, aminek abszolút nem volt semmi értelme. :D

Space Dandy
A szezon másik legjobbja számomra. A végére már jobban belelendültek az írók, reméljük ez a lendület megmarad a nyáron érkező második évadra is, én várom.

Kill la Kill
Ezt eleget elemeztük az új sorozatok-ban, hogy bármit is kéne mondanom róla, az elmúlt időszak legjobbja, ami majdnem felnőtt a nagy elődhöz, de sajna nem sikerült, de így is, hogy egy tanult kollégát idézzek "OPIC". :D


Zelda

Recollections of a certain pilot
Letöltöttem fullHD-ba (7GB), azt este még gondoltam belenézek, hogy egyáltalán megérte-e beáldozni ennyi helyet a hd-n... Nos utána nem is sikerült kikapcsolni, megragadott az első 5 percben. Egyébként is Madhouse munka, szóval ez volt a minimum amit elvártam tőle, de így pláne kellemesen csalódtam. A most megjelent sorozathoz viszont hozzá sem merek nyúlni a mozi minősége után, mert inkább maradjon meg a kellemes élmény...  ^^"

-OJ-

Quote from: Zelda on 2014-04-04, 16:59:29
Recollections of a certain pilot

Úgy megvenném eredeti BluRay-en is, ha nem lenne régiókódos az amcsi kiadás :bruhuhu:

frozenstein

#10276
Little Busters! 2
Hmmm... Annak ellenére, hogy végre az öt főszereplő került előtérbe, meg a nyitott kérdéseket is megválaszolták, nem éreztem jobbnak, mint az előző évadot, pedig az csak egy elnyújtott bevezető volt. A drámainak szánt részeket legtöbbször erőltetettnek éreztem. Meg a szereplők nagy-része el is tűnt a sorozatból egy időre. Did J.C.Staff un-Key-ed the stuff?
8/10

Zelda

Last Exile
Már ez is 10 éves... Eszméletlen, hogy repül az idő! Összetett és bonyolult sztorivezetés, érdekes összefüggések és mindez olyan sorrendben és adagolásban felvonultatva, hogy egy percig sem unatkoztam. + még mentes a mostanában divatossá vált klisés drámától, illetve complete happy ending vonaltól, az egyszerre édes-keserű lezárás igencsak jól illett hozzá.
Jó volt, még az eyecancer minőség ellenére is.

Cloud


Damnatus

Végignéztem a Bubblegum Crisis univerzumhoz tartozó filmeket.
Bubblegum Crisis, Bubblegum Crash, Bubblegum Crisis 2040, AD Police, AD Police Files.
Bár így egymás után nézve azismétlődő boomer gyilkolás már unalmas volt, a karakterek illetve olykor a sztori tudta ezt feledtetni. Összességében a 7/10 pontot megérdemli.

Zelda

Last Exile, Fam the silver wing
Nos... Mindent összevetve nem ért fel az első sorozat szintjéhez... Túl soknak éreztem benne a csapongást, s bár a jellemfejlődést nagyon erőltették, nem igazán láttam a gyümölcsét, kb. mindenki ugyanazon a szinten maradt. Ettől függetlenül azért jól lekötött ez is, de egyet nem értek: az első sorozat összes szereplőjét láthattuk kisebb-nagyobb szerepidővel és fontossággal, viszont eredeti főhőseinket tökéletesen a háttérbe szorították egy - Claus magyarázat nélkül tolószékben landolt - húzással, ami már csak azért sem indokolt, mert nagyon is vígan röpködtek ám Lavie-val az első évadzáróban... Persze lehet azt mondani, hogy a közben eltelt idő alatt történt valami, de akkor pedig simán rányomták Claus-ra a nyomorék szerepét... De tulajdonképp ez az egyetlen momentuma a Fam sztorinak, amivel nem tudok kiegyezni, és nem azt akarom mondani, hogy a Claus - Lavie páros kellett volna főszereplőnek itt is (bár szerintem ők klasszisokkal jobbak voltak minden szempontból), de azért adhattak volna nekik is esélyt a jelenésre.

kikuchiyo

Quote from: Zelda on 2014-04-06, 17:09:33
Last Exile
Már ez is 10 éves... Eszméletlen, hogy repül az idő!
...
Jó volt

Quote from: Zelda on 2014-04-07, 22:01:24
Last Exile, Fam the silver wing
Nos... Mindent összevetve nem ért fel az első sorozat szintjéhez...

Mindkét értékeléssel egyetértek, bár az első sorozat emlékét talán a nosztalgia vagy a távolság színezi meg kissé (asszem az volt az első sorozat, amit hétről hétre néztem, még boldogult egyetemista koromban).
Valahogy úgy voltam vele, hogy külön-külön egyik eleme (zene, szereplők, animáció stb.) sem volt kiemelkedő, de az egész több volt, mint a részek összege.

A második sorozatnál az volt a spekuláció, hogy a készítők is érezték, hogy a régi főszereplő-páros mellett jelentéktelen lenne az egész új szereplőgárda, ezért tettek úgy, mintha nem is léteznének. De igazad van, kínos volt ez a része.
Failure is the default option

Zelda

Quote from: kikuchiyo on 2014-04-07, 22:09:58
A második sorozatnál az volt a spekuláció, hogy a készítők is érezték, hogy a régi főszereplő-páros mellett jelentéktelen lenne az egész új szereplőgárda, ezért tettek úgy, mintha nem is léteznének. De igazad van, kínos volt ez a része.
Igen, és épp ezért az lett volna a helyes megoldás, ha a legvégén sem mutatják meg őket. Már pont belenyugodtam, hogy teljesen kiírták őket az egész sztoriból, és akkor jött ez a facepalm... De mind1, ezen is túl vagyok, bár megbékélni nem fogok vele az biztos.

Zelda

#10283
Valkyria Chronicles
A Last Exile után vetettem szemet rá, és bár azért annyira nem volt lenyűgöző, Welkin-en jókat nevettem.  :D A vége felé pedig egész jól alakult, de azért sem a tuti kedvenc, sem a többszörnézős listára nem tudta magát felküzdeni. Egyszer jó volt, azt annyi.

Gin-iro no kami no Agito
Na ez LOL volt, vegyítve néhány  :wtf: megnyilvánulással. Az első nagy LOL moment az volt, mikor az elején felhangzott Kokia Chouwa no Oto című száma... Ugyanis a zenét már régről ismerem, imádom, de sose érdekelt, hogy melyik anime-nek lehet a betétdala, aztán egyszer csak dafuq, mit hallok?
Egyébként maga a film inkább tartozik az érdekes kategóriába, mint a lenyűgözőbe... A karakterekről sokat nem tudunk meg, plusz néhol erősen felidegesített a szinkron, olyan volt, mintha beszívva mondták volna fel a szöveget a seiyuu-k.  ^^" (De lehet, csak az én fülem bántotta, mindenesetre ennyi bőven elég volt.) A sztori átlagos, de kevés volt az idő a tisztességes kifejtésre, legalábbis én így érzem. A végkifejleten pedig jót nevettem, egyszerűen morbidnak hat, hogy a növények életet adnak az embereknek. Egy erős átlagos ratinget kap tőlem, de újranézni nem fogom az tuti.

Edit:
Steam Boy 2004
Whoa... Na ez frankó volt nagyon.  :cool: Idén van 10 éve, hogy animét nézek, de nekem mai napig a 2004-2007 között készült animék jönnek be a legjobban. Ez a mozi szerintem remekül meg van csinálva, végigcsodálkoztam az egészet, mert nagyszerű a grafikája szerintem. A zenéje is nagyon illett hozzá, a karakterek pedig viccesek voltak. Amolyan Pacific Rim (mármint a tavalyi filmre gondolok itt) stílusú, ott is tudtuk, hogy rengetegen halnak meg, de nem lehetett komolyan venni, és itt is ugyanaz a helyzet.
Jó kis lezárása volt ez a mai napnak.  :P

SaiyaGin

Mostanában befejeződött sorozatok
(Buddy Complex, Kill la Kill, Samurai Flamenco, Toaru Hikuushi e no Koiuta és mások)

Zelda

Fuse, Teppou musume no torimonochou
Ezt a témát mindig is szerettem, úgyhogy a film nagyon tetszett, csak a végével nem tudok egyelőre megbékélni... Egyébként külön plusz pont, hogy semmi visszafogottság nem volt benne.  A grafika viszont egy picit lehetett volna jobb. Ettől eltekintve király volt.

frozenstein

Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku o Ketsui Shimashita+OVA
A slice-of-life részek kicsit gyengék voltak, az akció részekből meg túl kevés volt. Azért egynek elmegy, de láthattunk már jobb műveket is hasonló témában.
8/10

Selmo

Jormungand (12+12 rész): Jó kis anime, tele akcióval. Azt mondjuk sajnáltam hogy nemigen voltak benne cselszövések, játszmázások és Koko apját is szívesen megnéztem volna.

Chuunibyou demo Koi ga Shitai! Ren (12 rész+movie): A movie egyszerűen botrányos. Összefoglalónak is alig volt jó, aki meg nem látta az első sorozatot, hát ebből nem fogja megtudni mi történt benne, maximum egy nagy :wtf: fejet vág. A második évadot meg kínosan húzták és alig történik benne valami, csupa klisé, a végére már vártam, hogy Mori Summer mikor jön rá, hogy ő is szerelmes. Ha lesz is folytatása, kihagyom.

A tökéletesség unalmas.

frozenstein

Infinite Stratos 2
Valahogy kicsit gyengébbnek éreztem az első évadnál, bár itt is volt valamennyi akció, meg rengeteg hárem, mint ott. A történetet erőltetettnek és filler szagúnak éreztem, amikor a végén utánanéztem, és kiderült, hogy az új szereplők és ellenségek mind az LN-ből vannak eléggé meglepődtem. Főhősünk még mindig clueless, romantikus szál előrehaladása nulla, és kaptunk néhány idegesítő angst jelenetet is.
7/10

Pr3d4k1ng


,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."