Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

balu01

Quote from: Megmurdel on 2014-05-15, 09:49:12A mangában benne van, ha mégsem akkor rosszul emlékeztem. :)
Benne van, de nem teljesen ugyanúgy...

frozenstein

#10351
D-Frag!
Eszméletlen jó volt, végigröhögtem az egészet. Leginkább a seiyuu alakítások tetszettek pl.: Konishi Katsuyuki :borul:, tsukkomi Kamina hangján = priceless.
10/10

szerk:

Witch Craft Works
Az alapszituációra elsőzör csak ráncoltam a szemöldököm, de végül egész érdekes sztorit hoztak ki belőle. Kár a nyitott végéért.
8/10

Hamatora
Ez olyan rossz volt, mint amiket hallottam róla, ráadásul cliffhanger ending. Innen-onnan összekapkodott elemek halmazának tűnik: a képességek a Darker than Black-ből, a főgonosz a Psycho-Pass-ból. Nekem a vége is eléggé Psycho-Pass utánérzés, a folytatást inkább kihagyom.
5/10

Zelda

Chihayafuru s 1&2
Feels, tension, excitement, story progress, characters... Minden a helyén volt. Madhouse for the win.

frozenstein

#10353
Tokyo Ravens
WOW! Nem számítottam sokra, de ez nagyon jó lett. Az akció jelenetek jók, a történet tele meglepő fordulatokkal az utolsó részig. Viszont a végén rengeteg kérdés nyitva maradt, remélem lesz valamikor folytatás.
10/10

szerk:

Maken-ki! Two
Hmmm... örültem volna legalább annyi történetnek mint az első évadban, kár érte. A fanservice-szel csak annyi bajom volt, hogy a kreatív cenzúra miatt a blu-ray verziót is meg kell majd tekintenem :3x3:.
6/10

Junchi

Aoki Honoo

Hát... Aztak*rva!

Asszem találtam egy animét, aminek a szánalomszar-faktora a School Days-ét súrolgatja, de hogy felülről vagy alulról, azt elég nehéz megmondani. Az SD-s párhuzam pedig több szempontból is találó: Emberek! Ez objektív kedvencünk '80-as évekbeli megfelelője.

Az egész anime uszkve 45 perc, de állítom, ennyi érzelmet még semmilyen távol-keleti szarság nem váltott ki belőlem, már csak azért sem, mert a szörnyülködés egy egészen széles spektrumát volt alkalmam megtapasztalni, a képem a cucc végére vörösen izzott és a számat is elharaptam többször is, lévén annyiszor kiáltottam fel az "ILYEN NINCS!!!!44" szó duót, hogy az bizony ilyesféle káros következményekkel jár.

Mit is kell tudni erről a szarról? Nos, adott egy végtelenül visszataszító, undorító rohadék, akit kötelező jelleggel utálni kell. Köbö mint School Days Makoto, bár van egy apró különbség: Ryuuichi jobban forgatja a lapjait. Neki őszinte célja, hogy minden második ribancot ágyba vigye, pénzt csikarjon ki akár a nőitől, akár másoktól, zsarolgassa a körülötte lévőket, szemen köpje a családját és tönkre tegye mások életét. Első körben adott egy standard szőkemaca, akit egyszerre használ akciózásra és arra, hogy ha pénz kell, azt megkaphassa tőle, mert hát a fickó van annyira fifikás, hogy ilyen módon tudta az ujjai köré csavarni. Érzelmileg és karakterileg amúgy olyan az egész ember, mint a cipőm bélése, ergo SD Makotóval rokon, hisz ott is csak úgy random szerettek bele abba a jellegtelen fejébe és karakterébe.

Az első (kvázi második) "áldozat" egy elég hétköznapi csaj, aki csak úgy hipp-hopp elhatározza, Ryuuichi lesz élete szerelme, aki persze itt is van annyira "tökös", hogy rögtön elbűvöli szerencsétlent, bár, hogy mivel, az rejtély, lévén továbbra is egy jellegtelen patkányképű fabábu az egész fazon. Ebből persze ő tejel a legjobban: először megvan a napi szex-betevő, ám aztán, mikor rászáll a csaj apja és bátyja, pénzt zsarolhat ki tőlük, méghozzá nem is keveset: 10 millió jent. Ki akarjátok találni, mi fog történni? Így van, fater kifizeti neki az egészet (wtf), holott előtte játszotta a kőkemény kórháztulajdonost, a mintapolgárt és a büszke apát (WTF). Kérdem én, hová lett hirtelen mindez?

A pénz Ryuuichi zsebében, a csaj tehát már nem kell, így szépen ki is hajítja annak rendje és módja szerint, aki persze nem bírja elviselni, hogy dobták és csak egy hajszálon múlik, hogy végül nem lesz öngyilkos. Az iskolában erre kegyetlenül begerjed a csajt amúgy alapból kiszemelő side chara és pépesre veri gerinctelen főhősünket. Előbbit másnap aztán elő is szedik az iskolában, mint potenciális bántalmazót, meg is fosztva őt az egyetemi ösztöndíjától, mire Ryuuichi koma egy "megszívtad köcsög"-gel be is int neki tisztesen. Ja, és kiderül, hogy MC-nk hagyta magát az előző fájtban, most még el is veri, mint ráadás.

A vérnyomásom itt már jócskán 140 környékén járt, épp csak távolról sem volt még vége. A pacing hirtelen begyorsul, innentől kezdve pörögnek csak fel igazán az események. MC-nk a Tokiói Egyetemet (ja, persze...) pécézte ki életcéljának, nyíltan kimondja, hogy köszöni szépen, nem kér többet a szüleiből (meg az imoutóból sem), kapják be, innentől kezdve ott kezd új életet. A pénzelős szajhát persze viszi magával, aki továbbra is abban a tudatban él, hogy ő az egyetlen Ryuuichi számára. Kis naiv. Nem is sejti, Tokióban Ryuuichi hány nőt tud még ágyba vinni. Slusszpoén, hogy Makotóhoz hasonlóan csak egy menet erejéig kell a díszes fehérnép, utána már is megy a farka után a következő kiszemeltre, közben ronggyá gyalázva a már "elhasznált" nőcskéket, meg a női nemet úgy általában. Nem mondom, valahol azért "ügyesebb" a csávó, mint SD-s kollégája, lévén a pszichológiai manipulálás képességével messze jobban bánik, de ettől ugyanúgy egy gerinctelen patkány marad, ahogy végtelenül naiv is, hisz ezt az életstílust ideig-óráig képviselheti, de ha egyszer elér az út végére, akkor csúnya nagy pofára esés lesz a vége. Kár, hogy ezt pont nem látjuk még a végén sem, ahogy a csávó itt valahogy megdögleni sem akart, bár őszintén már ez sem lep meg.

Szóval jah... mit lehet elmondani egy olyan animéről, ahol az a morális tanulság, hogy legyél egy utolsó pénz- és szexmániás rohadék, szarj bele mindenbe, rúgj bele másokba, ahol csak éred őket és tiéd az összes nő. Ryuuichinek semmi célja nem volt egyébként, nem derül ki, miért is olyan, amilyen, mi a háttere ennek az egésznek - nem, ő született fag, akit az élet MÉG nem rúgott fenékbe.

Ezeken felül még a technikai kivitelezés is gyászos, az animáció, korához képest is sokszor közröhej kategória, személyiség-pszichológiából a mangaka elégtelenre vizsgázott, számos jelenet zavaros (külön felhívnám a figyelmet arra az autós párbajra, ami egy 10/10-es megavicc, de az értelmét azóta is csak keresem) és az egész inkább hajaz egy borderline hentaira, semmint egy komolyan vehető OVA-ra.

Nice boatot itt most ugyan nem kapsz, de egy Makoto-klónt annál inkább, valamint 6-7 kufircot 45 percben, 5-6 különböző nő társaságában. Az egész egy kegyetlen rossz anti-feminista vicc, ahol a női nem, mint olyan, egy gusztustalan ótvar szájában kötött ki, amit aztán jól megrágtak, majd végül ki is köptek és a maradványon át is gázoltak.

Érdemes megnézni? Igen, mert ilyen szart nem lát minden nap az ember, noha egy-két hajszálér elfog azért durranni itt-ott-amott. Én szóltam!

1/10

NLZ

Most mondjam, hogy egészségedre, amiért ilyen netorate animéket nézel? :D
[reserved]

Junchi

Quote from: NLZ on 2014-05-26, 17:37:53
Most mondjam, hogy egészségedre, amiért ilyen netorate animéket nézel? :D

Az SD 12*24 perc volt. Azt túléltem. Ez szumma 45 perc. Desszertnek ideális. :D

[spoiler](Nézd meg te is. : P)[/spoiler]

NLZ

Quote from: Junchi on 2014-05-26, 17:38:58
Quote from: NLZ on 2014-05-26, 17:37:53
Most mondjam, hogy egészségedre, amiért ilyen netorate animéket nézel? :D

Az SD 12*24 perc volt. Azt túléltem. Ez szumma 45 perc. Desszertnek ideális. :D

[spoiler](Nézd meg te is. : P)[/spoiler]
[spoiler][/spoiler]
[reserved]

SaiyaGin

Quote from: Junchi on 2014-05-26, 17:26:22
Érdemes megnézni? Igen, mert ilyen szart nem lát minden nap az ember, noha egy-két hajszálér elfog azért durranni itt-ott-amott. Én szóltam!

Ha egyszer kedvem támad egy olyan rossz, hogy már vicces animét nézni, sort kerítek rá. :D

frozenstein

Chuunibyou demo Koi ga Shitai! Movie
A nagyrésze recap, de azért van benne 15-20 percnyi eddig nem látott jelenet. Az elején a wedding egy kicsit meh, de a recap utáni epilógus szerintem egész jól összeköti a két évadot.
8/10

Chuunibyou demo Koi ga Shitai! S2
Mivel a dráma plot megoldódott az előző évad végén, ezért ez csak egy slice-of-life folytatás (mondhatni filler évad). A szerelmi szál egy kicsit halad előre, meg kapunk egy új szereplőt. Mivel semmi komolyabb fejleményt nem vártam, ezért a lezárással ugyanolyan elégedett vagyok, mint az előző évadéval.
10/10

SaiyaGin

Juuni Kokuki: érdekes és jó sorozat, de azt hiszem, kevésbé élveztem, mint amennyire az erényei alapján lehetséges lett volna.

gerey

Strike the blood

[spoiler]-This is my fight!
-No senpai, this is our fight!

:falba:[/spoiler]

Azt nem tudom, hogy miért nem dobtam mikor ezt másodszor elsütötték?!

4/10

Cobra

Nekem tetszett a sorozat, light ecchi+harem animék között kiemelkedő lett szerintem.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

kiemelkedően buta :P (amúgy nem tudom miért néztem végig  :_piszka:)

frozenstein

#10364
Golden Time
A legtöbb karakter számomra idegesítő volt, főleg a női főszereplő. A rom-com animékből ismerős kavarás is most valahogy zavart. Azután végére megkaptuk az amnézia angst-fest-et, és már csak azt vártam mikor lesz vége.
5/10

szerk:

Gin no Saji S2
Az előző évad könnyed hangulatával ellentétben, itt azért néhány komolyabb téma is előkerült. Ettől csak jobb lett a sorozat szerintem. Meglepett, hogy a szerelmi szál is haladt előre egy kicsit.
10/10

frozenstein

Samurai Flamenco
Az első negyede tetszett. Olyan volt, mintha a Kick-Ass anime verzióját nézném. Aztán jött a fordulat, és onnantól csak azt vártam mikor derül ki, hogy az egész csak álom vagy fikció. Mivel ez nem következett be, ezért számomra az sem segített a sorozaton, hogy az utolsó részek egy kicsit az elsők hangulatát idézték.
3/10

frozenstein

Sakura Trick
Egész jó volt, rosszabbra számítottam. Yuri slice-of-life, szinte semmi angst, és szerintem a fanservice-t se vitték túlzásba. Az utolsó részekben volt egy kis felesleges kavarás, de más zavaró nem volt benne.
9/10

-OJ-

Date A Live S2

Számomra az első évad sem volt jobb egy egyszer nézhető közepesnél, de a második még azt a színvonalat sem tudta tartani. Egyedül az utolsó két rész volt az, ami tartalmazott némi érdekességet pár bevett sablon formájában, de azt megelőzően az első nyolc részt csak unalmasnak és vontatottnak tudom nevezni. Az ikrek totálisan leszerepeltek, Yoshino még a korábbi évadhoz képest is feleslegesebbnek hatott, Mikut pedig egyenesen fárasztónak találtam, amíg az utolsó előtti részben ki nem derültek róla a dolgok.
A történetvezetés szintén csak összecsapottabb lett, mindenféle átvezetés nélkül ugrottak egyik arcból a másikba, és közben érezhetően kivágtak egy halom eseményt, így pl Miku változása is értelmetlenné vált.

Szóval céltalan, epizodikus események, amiket sztorinak sem lehet nevezni, valamint felejthető új karakterek jellemezték ezt az évadot, gyenge befejezéssel. Emellett még a rajzolás is jelentősen leromlott az előzményekhez képest.

Az aláfestő zenék és Kurumi most is jók voltak, minden más téren nyugodtan leírható ez a szezon. A készülő filmet jó eséllyel meg sem nézem már.

4/10

frozenstein

Kill La Kill
Hát ez eléggé over-the-top volt, az én ízlésemnek talán kicsit túlságosan is. Olyan érzésem volt, hogy a háttérsztori csak dísznek van (egyszerűen nem lehetett komolyan venni), de azért a végére eléggé jól összefutottak a szálak. Az akció lehengerlő, az animáció egyedi, az OST kiváló (Sawano Hiroyuki :borul:), az OP/ED felejthető.
9/10

gerey

GitS 2: Innocence

Nekem nem ütött akkorát, mint az első film, de így is hozta végig azt amit vártam. A történet az elején és a végén a leghatásosabb, a közepe, mintha kicsit ellaposodna. Mindig, tudják hova kell menni legközelebb stb.
Annak ellenére, hogy igazából, csak egy sima detektív sztori az egész, azért a misztikum is ott lebeg végig, amit nyakon öntenek nem kevés idézettel, szóval a filozófiai szál is megvan. Mégsem annyira összetett, mint az első rész volt.
A látványra nem lehet panasz, és ezt erősen segíti a remek zene is.

9/10

frozenstein

Nourin
Lehettek volna hosszabbak a komoly részek :(. Elbaromkodják az egészet, teli van paródiákkal (más animék vagy csak híres klisék). Persze ez nem baj, csak a Gin no Saji után kicsit többet vártam volna.
9/10

-OJ-

Szél Támad

Bátran állíthatom, hogy Miyazaki egy újabb mesterművel fejezte be a pályafutását, amelyben egyúttal a művészek (és a saját) alkotói kreativitása előtt is letette a tiszteletét.

A történet ezúttal nélkülöz mindenféle fantasy elemet vagy gyermeki naivitást, emiatt sokaknak valószínűleg egyáltalán nem nyeri majd el a tetszését. Ehelyett előtérbe kerül a történelem egyik legsötétebb korszaka, és a csapásoktól valamint kudarcoktól sem mentes való élet, azonban mindezt Miyazaki úgy mutatja be nekünk, hogy az egy pillanatig se nehezedjen rá a nézők vállaira. Egy nagyon rövid ám kegyetlenül erős jelenetben láthatjuk a nagy kantói földrengést, aminek a súlyát rögtön feloldja a főszereplő Jiro emberségessége a bajbajutottakkal szemben. Láthatjuk a depresszió és a gazdasági válság hatását, több ponton megemlítik a közelgő nagy háborút és hogy milyen sors vár utána a nemzetre, Jiro alkotói szándéka és a szürrealisztikus álmai (utóbbi már tele van tipikus Ghibli játékossággal) azonban sikeresen túllendítenek ezeken. Aztán ott a film legellentmondásosabb eleme, a Mitsubishi Zero vadászgép, ami az alkotója számára egy megtestesült álmot jelent, függetlenül attól hogy pontosan tisztában van vele, mire fogják használni. A piramis hasonlatot különösen zseniálisnak találtam erre a részre - hiába kerültek anno több százezer rabszolga életébe, mi mégis csodáljuk őket. Csak azt sajnáltam, hogy ezt az állandó egyensúlyt a film a szerelemre is érvényesítette, így az a rész sem lehetett felhőtlenül és eltúlzottan boldog.

Mindenesetre a film üzenete számomra maximálisan átjött, miszerint egy művészt, készítsen akár animációs filmeket vagy gyilkolásra használt gépeket, az álmai és az alkotó kreativitása mindenen képes átsegíteni.
Ha el kellene helyeznem a filmet, a pontosan a Porco Rosco és a Szentjánosbogarak Sírja közé tenném, mindkettőtől egyenlő távolságra, mert mindkettő elemeit átveszi, de soha nem lesz sem komikus sem depresszíven tragikus.

Azt már nagyon meg sem kell említenem, hogy mindehhez a kiváló technikai minőség is párosul, a szokásos gyönyörű hátterekkel, részletes animációkkal és mozgalmas tömegjelenetekkel, kellemes zenei aláfestéssel. Az egyetlen említésre méltó negatívum Hideaki Anno volt, mert bár minden tiszteletem az övé és a szerepeltetése inkább szimbolikus, de az ő monoton 50+ éves hangján megszólaltatni a 15-30éves főszereplőt, az egyáltalán nem volt jó döntés.

8.5/10

Megtekintése mindenképpen ajánlott, de ne a gyermekkori nosztalgiát várjátok tőle, mert attól ez egy sokkal komolyabb hangvételű, érettebb alkotás.

Cloud

Gondolom moziban nézted.



Amit én fejeztem be napokban:

Towa No Quon.

Csak 6 rész, de néztem volna tovább is. Kicsit gyors volt a lezárás.

-OJ-

Akuma no Riddle

Simán a szezon legbénább sorozata volt, már csak azért is mert full komolyan próbálta venni magát, mikor minden karakter és minden egyes fordulat abszolút komolytalan volt, némelyik pedig szimplán csak baromságnak hatott. Különösen a befejezés, ami egyesen közröhej kategóriás lett.

5/10

Meg lehetett nézni, de akár ki is hagyhattam volna, mert egy teljesen értéktelen és érdektelen sorozat, amelynek sem pozitívumai sem nagyobb negatívumai nem voltak. Egyszerűen csak Semmilyen.



Quote from: Cloud on 2014-06-21, 16:12:29
Gondolom moziban nézted

Nem, BluRayen :szemuveges:

Cloud

Én lehet elmegyek megnézni moziba, úgyse kapunk sok animét amit mozik játszanak.

-OJ-

Én szívesebben venném meg DVDn vagy BluRayen a mozi helyett, de arra nem sok esélyt látok.

frozenstein

Strike the Blood
Az Index, a Campione, a Tokyo Ravens...stb. nyomdokain egy újabb LN adaptáció, arc-okra osztott történettel, sok akcióval és háremmel. A hibája is ugyanaz, hogy nézném már a folytatást :). Az ilyenfajta sorozatok nagy kedvenceim, így ez sem okozott csalódást.
10/10

Leara

Quote from: -OJ- on 2014-06-21, 01:29:51
Szél Támad
Mindenesetre a film üzenete számomra maximálisan átjött, miszerint egy művészt, készítsen akár animációs filmeket vagy gyilkolásra használt gépeket, az álmai és az alkotó kreativitása mindenen képes átsegíteni.
Ha el kellene helyeznem a filmet, a pontosan a Porco Rosco és a Szentjánosbogarak Sírja közé tenném, mindkettőtől egyenlő távolságra, mert mindkettő elemeit átveszi, de soha nem lesz sem komikus sem depresszíven tragikus.
8.5/10

Megtekintése mindenképpen ajánlott, de ne a gyermekkori nosztalgiát várjátok tőle, mert attól ez egy sokkal komolyabb hangvételű, érettebb alkotás.
Én ma néztem meg moziban és teljesen egyetértek azokkal, amiket leírtál :).
MAL

Kvikveg

Attack on Titan
Hat... nem. Kicsit sem. Egyaltalan nem. Idegesitoen nem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cloud