Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Zelda

Quote from: Isley on 2014-11-21, 19:18:54
Suisei no Gargantia (2013)

Szenzációs anime. Az első rész, a csillagközi háború a Galaktikus Szövetség, vagyis az emberek és a Hideazu-k között nagyon látványos volt. Amikor átkeltek a féreglyukon, akkor rájöttem, hogy Nolan honnan vette az ötletet. :)  A fergeteges első rész után, Ledo és Chamber valamiképp az emberiség rég elfelejtett szülőbolygóján kötött ki. Ez egy ideig zavart, mert a Föld később kifejtett események miatt itt technológiailag nagyon fejletlen (visszafejlett) volt, s az első részben épp a technikai fejlettség miatt fogott meg a sorozat. De hamar megszerettem az új karaktereket is, Amy nagyon aranyos volt, Pinion-ról kicsit Kamina jutott eszembe (ugyanaz a seiyuu és folyton "Aniki"-zik ő is : D), Amy öccse, Bevel se volt rossz, Bellows viszont szerepelhetett volna többet is, mert egy bombázó volt. : D

Ledo és Chamber maximálisan jó főszereplő páros volt. Ami nem semmi, mert Chamber csak egy pilótát segítő interfész rendszer, mégis nagyon tetszett a karaktere. Az is jó volt, hogy odafigyeltek rá, hogy Ledo csak idővel értse meg az emberek nyelvét. Chamber rövid idő alatt megfejtette az emberek nyelvét, s tolmácsolt az emberek és Ledo között, Ledo pedig csak fokozatosan sajátította el a földi emberek nyelvét.

Ami igazán nagyszerűvé tette ezt a sorozatot a hangulaton kívül, az a Hideauze-k története volt. A sorozat felénél halvány fogalmam sem volt róla, hogy miképp fog Ledo haza jutni, vagy ha a Földön kell maradnia, akkor mit lehet ebből kihozni. Nos, kiderült egy-két érdekes dolog az emberiség múltjáról. Az utolsó pár rész nagyon izgalmas volt emiatt, az utolsó két részben tetszett a csata. A befejezés pedig a kisebb kompromisszummal együtt is egész jó lett.

8/10
Nos az Interstellar-nál mikor a moziban ültem és meghallottam a Gargantua kifejezést... Mondom, na itt a párhuzam :D
Gargantia: Meguru kouro haruka
Nekem személy szerint nagyon bejött ez az OVA, pontosan ezt hiányoltam a sorozat végéről még. Lesz még egy része, és mivel itt az első végén igencsak érdekes cliffhanger-t kaptunk, hát alig várom a másodikat!

Isley

Quote from: Zelda on 2014-11-21, 20:31:22
Nos az Interstellar-nál mikor a moziban ültem és meghallottam a Gargantua kifejezést... Mondom, na itt a párhuzam :D
Gargantia: Meguru kouro haruka
Nekem személy szerint nagyon bejött ez az OVA, pontosan ezt hiányoltam a sorozat végéről még. Lesz még egy része, és mivel itt az első végén igencsak érdekes cliffhanger-t kaptunk, hát alig várom a másodikat!

Nem nagy dolog, de valahogy egyből beugrott nekem is. : D Csak nekem fordítva.

Ezt az OVA-t mindenképp megnézem én is. Volt annyi még simán a sorozatban, hogy beleférjen egy kis folytatás. A 13. rész végén én azért nagyon sajnáltam, hogy Chamber-nek annyi lett. Csak egy gép, de nagyon "kedveltem".

Ja és most nézem, hogy a DVD kiadványokhoz még készítettek két speciált is. Van még itt mit nézni akkor. Te láttad azokat, Zelda?

Zelda

Igen. Az egyik egy kedves kis szellemhistória egy flottáról, amit elhagytak, jórészt Ridget visszaemlékezése, miközben Saaya és Melty Pinionnal karöltve megpróbálják a frászt hozni Ledo-ra, ami nem igazán jön össze nekik. :D

A második már kicsit érdekesebb, Kugel érkezéséről szól, hogy hogy került arra a flottára, mi történt vele, és miért fordult ki magából.

frozenstein

Fate/Kaleid Liner Prisma Illya S2
Jobban tetszett, mint az előző évad, volt benne néhány érdekes fordulat. Az akció jelenetek még mindig nagyon jók, meg persze a rengeteg fanservice. Az elejtett hint-ek alapján a folytatás is jónak ígérkezik.
9/10

Aldnoah.Zero
Egész jó kis mecha sorozat, a történet ugyan befejezetlen, de kíváncsi vagyok mit hoznak ki a folytatásból. Mostanában a Valvrave volt valami hasonló.
9/10

gerey

Aldnoah Zero

A kezdés egész jól indult aztán átment faékbe a történet, amin sajnos a szereplők sem javítottak túl sokat. A három legidegesítőbb gyerek főszereplőből viszont kettő az utolsó percekben sokat javított az összképen.  :__devil:  :rotfl:

7/10

Jöhet a folytatás, bár ettől a Slaine gyerektől túl sokat nem várok...

frozenstein

Rail Wars!
A seiyuu gárda miatt néztem meg, de igazán nem kellett volna :ejj:. Először is a vonat techno-blabla nem érdekelt :_piszka:, másodszor jobb lett volna az egész ha nem erőltetik a hárem/ecchi+akció részeket és csinálnak belőle egy sima slice-of-life-ot. Az utolsó részekben QUALITY grafika tette az élvezetet teljessé :uzi: :comp:.
2/10

frozenstein

#10536
Haikyuu!!
Egész jó sport-anime, erőteljes Kuroko no Baske utánérzéssel, bár ez valamivel reálisabb :). A történet vége természetesen itt is nyitott, reménykedjünk egy második évadban.
8/10

szerk:

Sabagebu!
Néhányszor megnevettetett, bár voltak laposabb részek is. Momoka kétarcú személyisége mindent visz :D, meg azok a paródiák (AvP :lul:).
9/10

Selmo

Mangaka-san to Assistant-san to (12 rész): Jó volt látni mozgásban is a szereplőket. A szinkronhangok mondjuk nekem nem nyerték el a tetszésemet. Akit nem zavar az epizodikusság és némi kikapcsolódásra vágyik, bátran nézzen bele. 12×15 perc csupán.

A tökéletesség unalmas.

Isley

Tiger & Bunny (2011)

Egy sorozat a szuperhősökről, a modern korban. Sternbild City szuperhősei NEXT-ek, vagyis különböző szupererővel rendelkező emberek, akik arra tették fel az életüket, hogy megvédjék az embereket a gonosztól. Az elején többnyire egy részes kisebb ügyek vannak, amelyek nagyszerű alkalmat szolgáltattak, hogy a két főszereplő, Tiger és Barnaby (Bunny) mellett a többi hat szuperhőssel is megismerkedjünk. Később a Bunny szülei halála mögött megbújó szervezet is előkerül, hogy aztán a sorozat főellenségeivé válnak. A sorozat közepén már szépen összeértek a szálak, s utána fokozatosan tudunk meg egyre több információt, ami a múlttal a kapcsolatos és a cselszövők legújabb húzásairól. Végig nagyszerű harcok teszik látványossá a sorozatot, a végén pedig egy nagyon erős fináléval zárul a sorozat.
Tiger tökéletes főszereplő volt. Az a tipikus gondtalan, mindig nyugodt, rendkívül jólelkű laza ember, aki hibáival együtt szerethető és egy igazi hős. Barnaby pedig nagyon nagy fejlődésen megy keresztül, egyre inkább megnyílik, és nagyon jó társa lesz Tigernek. A többi hős közül Blue Rose-t emelném ki: igazi bombázó, plusz érdekes volt a kapcsolata Tigerrel. Még Sky High-t is bírtam. Tiger mellett a másik kedvencem Lunatic volt, mert megfogott az igazságeszménye és mert ugyanaz volt a hangja mint a Claymore-ban Isleynek.

Rendkívül szórakoztató sorozat, de kicsit lezáratlannak találtam. Ezért is örülök, hogy folytatták movie-val. Arra még kíváncsi leszek. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Tiger & Bunny-t. ;)

8/10

frozenstein

Gekkan Shoujo Nozaki-kun
Egy romcom/paródia, shoujo klisékről, és shoujo manga írásról. Nem volt rossz, de semmi extra.
8/10

Ao Haru Ride
Először érdekes volt, hogy a női főszereplő nem fojtja magába az érzelmeit, hanem kimondja őket. Aztán, amikor a vége felé behozták a komolyabb dráma szálat, akkor kezdett igazán jó lenni. Persze nemsokra rá vége lett, a történet meg félbemaradt :(. Reménykedjünk egy folytatásban.
9/10

SaiyaGin

Steins;Gate: Soumei Eichi no Cognitive Computing

Okarinék szert tesznek egy kognitív számítógépre, és a masina használatával viccesebbnél viccesebb szituációkba keverednek. (Kiderül például, hogy hogyan festene Daru gengszerrapperként :D).

A "sorozat" négy db 4-5 perces részből áll, akinek tetszett az eredeti humora, annak ez is be fog jönni.

[spoiler]A Soumei Eichi no Cognitive Computing elméletileg az IBM kognitív számítógépes technológiáját reklámozná, de ezt olyan enyhén teszi, hogy tkp. fel se tűnt a dolog, egyáltalán nem éreztem azt, hogy ezekkel a részekkel egy reklámot néznék.[/spoiler]

danika230

Kyoukaisenjou no Horizon I., II.

A kezdeti információ halmazzal nem igen tudtam mit kezdeni, de szerencsére a későbbiekben nem is volt fontos. A cselekmény is szépen lassan kezdett beindulni és kellően pörgős maradt a végéig.
Elég nagy és változatos karakter gárdával dolgozott az anime. Szinte mindenki kapott legalább 1 lehetőséget, hogy harc közben is megmutassa magát.
[spoiler][/spoiler]
A rajzolással nem volt gondom, a harcok látványosak voltak, az OST is brutál jó volt.
Összességébe egy erős 8/10.

Örülnék ha lenne még folytatás!

frozenstein

Hanayamata
Slice-of-life-hoz képest túl sok volt az angst/dráma :3x3:. Meg nekem szemetszúróan takarékos megoldásnak tűnt, hogy az opening volt a final performance :_piszka:.
9/10

SaiyaGin

Uchuu Show e Youkoso

A nyári szünet alatt öt gyerek megment egy földönkívülit, aki elviszi őket a világűr ismeretlen részeibe, ahol eleinte csak szórakoztató kalandok érik őket, de egy idő után kiderül, hogy a Földre visszatérni sokkal nehezebb, mint elutazni onnan...

Alapvetően gyerekeknek szóló film, de a vizuális kreativitás iránt érdeklődő felnőtteknek is érdemes lehet próbát tenni vele.

danika230

Date A Live: Encore OVA
Kaptunk egy Shidou x Kurumi történetet szomorú befejezéssel.
Ez az OVA is jobban tetszett mint maga a sorozat, ez valami visszatérő betegség lehet a DaL esetébe. :D

-OJ-

Akame ga Kill

Semmi különösebb problémám nem volt a sorozattal,
sőt egy shounenhez képest még meglepő módon Szórakoztatónak is találtam.

Persze a műfajnak megfelelően a karakterek végig elég sablonosak voltak, a világ kidolgozottsága is hagyott maga után némi kívánnivalót, de a konkrét céllal rendelkező, kereken lezárt történet valamint a cselekmény szerkezete mindezt feledtetni tudta velem.
A tempót ugyanis jó gyorsra vették, ami azt eredményezte hogy két-három részenként mindig volt valami nagyobb harc, aminek ráadásul nem azzal telt a fele, hogy mindenki elpofázta az életét egész flashback epizódokon keresztül, hanem akár egy fél epizód alatt is képesek voltak egész tömegverekedéseket lezavarni, és hullottak a fejek is szép számmal. Mondhatjuk rá, hogy ez csak agyatlan gore-fanservice, de sok más shounennel ellentétben, itt ezáltal volt értelmük és jelentőségük a csatáknak, meg persze a cselekménynek is. Valamint a karakterek is így váltak értékessé, ugyanis mindkét oldalon szinte már a kezdetektől fogva egy-egy fix alapgárda állt fent, akik az összecsapások számával egyre csak fogyatkoztak, és az elvesztésük akkor is megragadta az ember figyelmét, ha addig csak sablonként működtek. Nemcsak a következő random noname ellen jött a sorban, akit a harc végére megtérítettek a nakama-erővel, és mindenki happy :p

A 18.rész után a készítők eltértek a még javában folyó mangától, és egyéni befejezést írtak a történetnek, amire (kivételesen) szintén nincs panaszom. A végére érezhetően még inkább felpörgették az eseményeket, ezáltal még gyorsabban hullottak a karakterek és gyászolni sem volt idő őket (ez nem is hiányzott), de így legalább eljutottak egy kellemes, keserédes lezárásáig, ami hű maradt a történet hangulatához. Ehhez a sztorihoz egyébként sem passzolt volna egy totális happy end.

Összességében elégedett vagyok a sorozattal. A mangaolvasóknak persze semmi sem jó, míg az utolsó betűig nem pontos az adaptáció, de az anime önmagában jól működött és kerek egészet alkotott. A műfajra jellemező gyerekes mondanivaló ezúttal elmaradt, de éppen ezért egy sokszor agyatlan, akciódús és céltalanul véres, jófajta bűnös élvezetként szolgált az elejétől a végéig :uzi: :uzi: :uzi:

7/10 és talán még újra is nézem.

Isley

Zankyou no Terror (2014)

Két srác terrorcselekményeket követ el, hogy felhívja magára a figyelmet. Később kiderül, hogy üzenetet szeretnének átadni a japán nemzetnek, amit a fejesek és az amerikaiak megpróbálnak eltussolni. Nine és Twelve együtt alapvető változásokat hoz és sok titokra fény derül.

Elégedett vagyok a sorozattal. Szeretem az olyan történeteket, ahol egy lángész a főszereplő, vagy olyan fiatalok csoportja, akik bizonyos titkos projektek résztvevői voltak (Dark Angel, Ender's Game stb.) és több szempontból is kiemelkednek. Nine elejétől kezdve célorientált volt, de kimértsége nem párosult kegyetlenséggel. Twelve kapcsolata Lisa-val pedig többdimenzióssá tette a karakterét. Rajtuk kívül még Shibazaki nyomozó emelkedik ki, aki végig nyomon volt és nyugodt maradt a legidegőrlőbb szituációkban is.

Tetszett az is, hogy fokozatosan derült ki egyre több minden Twelve és Nine múltjáról, valamint az igazi céljukat is csak később tudtuk meg. A lezárás pedig nem egyszerű volt. Utólag azt mondom, hogy így volt jó, de amikor néztem, nem hittem volna, hogy ez lesz a befejezés. Nem egy elcsépelt, óvatoskodó finálét kaptunk, annyi szent.

8/10

-OJ-

#10547
Denkigai no Honya-san

Jópofa, olykor kissé romantikus, ugyanakkor teljesen agyament vígjáték sorozat. Akadt benne pár vaskosabb poén, de többnyire csak az átlagos szinten mozgott a humor szintje, sok SoL jelenetet pedig túlságosan is elhúztak, holott nem is voltak túl viccesek. Ahelyett inkább a manga-könyvesboltot, mint munkahelyet kellett volna kihasználni, mint poénforrást. A karakterek egész kedvelhetőek, de többségüket csak a szinkronhangjuk tette igazán szórakoztatóvá, mert egyébként olyan sok mindent nem tudtunk meg róluk.

6.5/10

Néha untam, de amíg néztem addig összességében elszórakoztatott.
Viszont a következő szezon végére semmire nem fogok már emlékezni belőle.




Shirogane no Ishi: Argevollen

Totális időpocsékolás volt az egész sorozat.

A sztori abszolút minimális. Annyiban összefoglalható hogy addig harcoltak amíg tartott a háború, a végére pedig ugyanott tartottak, mint a legelején.
Lehet ezzel új műfaj született, a céltalan harctéri slice-of-life? :p
A háborúellenes mondanivaló elveszett az ósdi CGI mechák és robbanások között, személyes drámát csak két szereplő kapott de még azok is ritka sekélyes blődségek voltak. A többi karakterről nem tudtunk meg semmit, a románcokból ugyanúgy nem lett semmi, és ennél antiklimatikusabb befejezést még nem láttam háborús animeben (pedig sok mecha sorozatot láttam már)

Átlagosan kezdett a sorozat, majd már az elején megtorpant és onnantól céltalanul topogott egy helyben, míg végül kifutott az időből és sehová sem jutott.

3/10

Kizárólag mecha-fanatikusoknak, mindenki más meneküljön tőle!!!

Cloud

#10548
Hunter X Hunter

Egy élmény volt. De tényleg. :) Viszont 2 hónapig néztem a részeket és pár dolog homályos marad. [spoiler]Mi van Curapicaval. Ok mutatják a végén de ennyi? A pókok? A pókok vezére? Feldobják ezt a nagy világ témát, meg hogy oda kellene eljutni és ennyi? Mangával mi a helyzet? Vége van már? Azt is így fejezték be?[/spoiler]

-OJ-

Psycho-Pass 2

Történetileg nagyon gyenge volt ez az évad.
Látszott, hogy meg sem próbálták elérni az előző színvonalát, inkább a sok vérre és az olcsó sokkhatásokra mentek rá, miközben a sztorihoz felfújtak egy nagyon pitiáner kis személyes vérbosszút. Az ellenfelek ezúttal nem sokat értek, csak a rendszerről folytattak hosszas, sokszor erőltetett és agyonbonyolított filozofálást, de ettől még maguk a karakterek nem lettek érdekesebbek. És Akane sem nőtt semmit az események hatására.
Nyugodtan rámondhatjuk, hogy ez csak egy filler évad volt a film előtt, amiben talán történni is fog valami, és akkor már visszatérhet az innen kimaradt Kougami.
A rajzolás kicsit más lett, kevésbé részletes, de olyan nagy minőségbeli romlást nem észleltem e téren. És a szinkronhangok is maradtak a régiek.

Gyenge 6/10
Egyszer meg lehetett nézni, de erősen felejtős. Remélhetőleg a film helyreteszi majd a dolgokat.

Leara

Quote from: Cloud on 2014-12-18, 19:23:24
Hunter X Hunter

Egy élmény volt. De tényleg. :) Viszont 2 hónapig néztem a részeket és pár dolog homályos marad. [spoiler]Mi van Curapicaval. Ok mutatják a végén de ennyi? A pókok? A pókok vezére? Feldobják ezt a nagy világ témát, meg hogy oda kellene eljutni és ennyi? Mangával mi a helyzet? Vége van már? Azt is így fejezték be?[/spoiler]
A manga sem jutott sokkal előrébb, mert Togashinak hátproblémái vannak és megint szünetel. Azért érdemes lesz majd követni, mert a spoileres részben feltett kérdéseid egy része már elkezdett benne körvonalazódni :).

Cross Game:
Nem igazán érdekel a baseball és ez a sorozat megnézése után sem változott, szóval inkább a slice of life része miatt néztem végig... az viszont nagyon jó volt :). Mondjuk sokat javított volna az élményen, ha Aobát kedveltem volna már a sorozat elején is, de csak a második felében kezdtem el vele megbékélni. Azért egy 8/10-et még így is megér :).
MAL

kikuchiyo

Quote from: -OJ- on 2014-12-18, 20:26:55
Psycho-Pass 2

Gyenge 6/10
Egyszer meg lehetett nézni, de erősen felejtős. Remélhetőleg a film helyreteszi majd a dolgokat.

Egyetértek, azzal a különbséggel, nem várom a filmet. Már ennek a sorozatnak az elején sem értettem, hogy mit lehet még ebből a helyzetből és sztoriból értelmesen kihozni, és ez az évad meg is mutatta, hogy kb. semmit.
Failure is the default option

-OJ-

#10552
Annyira én sem várom, de ha már idáig eljutottam, azt már csak megnézem. Hátha meglepnek és jól lezárják.



Donten ni Warau

A közel nulla kezdést követően gyorsan összekapta magát a sorozat, és végül a szezon legjobbjai között végzett :o 
Volt egy kellően részletes, szerteágazó története, amiben az összefüggések valamint a karakterek közötti kapcsolatok szép lassan bontakoztak csak ki, de éppen ezért végig fenntartották az érdeklődést, mert mindig akadt egy váratlan fordulat és meglepő fejlemény, amire addig ne is gondolt a néző.
A fantázia részt szerencsére nem vitték túlzásba, bár ezzel kapcsolatban akadt pár erőltetett belemagyarázás, de még azok is az elviselhetőség határán belül mozogtak, hasonlóan a kissé bugyuta komédia részekhez.
A karakterekkel sem volt gond. A többségükről ugyan alig tudtunk meg valamit, de mindenkinek megvolt a maga kisebb-nagyobb szerepe, ezért végülis senkit nem neveznék feleslegesnek. Bár személy szerint én a két fiatalabb testvért azonnal elveszítettem volna, és inkább Tenka és a Yamainu köré írom a sztorit :P
A befejezés szintén tetszett, de azért én itt el tudtam volna viselni egy lényegesen borúsabb hangulatú végkimenetelt is, ahol [spoiler]legalább egyvalaki meghal, ahelyett hogy mindenki él, virul és nagyban vidul B)[/spoiler]

Egyetlen igazi negatívum az animáció hiánya. Minden kardpárbaj egy suhintásból állt csak, ami elvétve sem nevezhető izgalmasnak, és így minden egyes harc érdektelen maradt. Nem csoda, hogy olyan dögunalmas volt emiatt a kezdés, de később ezeket már nem erőltették annyira.

7.5/10

Nem hiszem, hogy valaha is újranézem, mert annyira nem egy nagy durr a sztori vagy a karakterek, de a jó történetvezetésével így is kiemelkedett a szezonból.




Terra Formars

Trancsíroztak, beleztek, fejeket téptek le, de ezen kívül a 13-ból az utolsó 10részben egy lépést nem haladt előre a sztori, csak néhány karakter szomorú földi múltján melodrámáztak, mielőtt véget ért volna az egész. A verekedések pedig inkább csak pózőrködésből és őrült vicsorgásból álltak, a tényleges akciók helyett.

5.5/10

Erősen felejtős, céltalan és lélektelen darab.

-OJ-

Ushinawareta Mirai o Motomete

Teljesen átlagos, sőt olykor veszettül unalmas sorozat volt.
Ez már csak azért is érdekes, mert a készítők ragaszkodtak az eredeti visual novel (ami egyébként igencsak jó darab) cselekményéhez és végig tartották magukat a főszálhoz, de mindez sajnos édeskevésnek bizonyult.
Mert az eroge alapján készült anime adaptációk átka itt is érvényesült, miszerint mihelyt kivágják az eredeti történet lényegi részét képező románcokat, egyszerűen nem marad semmi, ami akár egy kicsit is érdekessé tehetné az eseményeket. Vajon mikor ébrednek már fel az elmaradott stúdiók, hogy csak az Amagami és a Yosuga no Sora szerkezeti felépítése az egyetlen járható út egy normális eroge adaptáció készítéséhez? :lame:
Így most is maradt az 'iskolai élet' meg a 'barátság' mint lerágott csont téma, meg a süket időutazásból származó melodráma, amiben elvétve sem lehetett logikát vagy értelmet felfedezni.
Emellett a CG-rajzolás csak tovább rontott a dolgokon, mivel még az a kevés érzelem sem jött át a műanyag karakterrajzokból, amiket véletlenül ki próbáltak fejezni. A főszereplő pedig egy orbitális mamlasz lett a VN-beli verziójához képest.

5/10

Csakis időmilliomosoknak, akik nem bánják, hogy a cselekmény 70%-a üresjárat és már csak az iskolai egyenruhák látványával is beérik B)

frozenstein

#10554
Majimoji Rurumo
Ecchi klisék halmaza, bár legalább főhős nem a szokásos töketlen fickó (also kuudere Rurumo=HNG!). Annak ellenére, hogy a fenti mondat össze is foglalj az egészet, nekem tetszett, még az sem zavart különösebben, hogy a magic ticket szálat hagyták lógni a levegőben.
8/10

szerk:

Tokyo ESP
Ez viszont egy kevésbé élvezetes kliséhalom. Az egész el volt nyújtva, fölösleges harcok, sok angst..stb. Aztán persze a végére kiderül, hogy az igazi ellenség csak most kerül elő, tehát eddig láthattuk a prológust :punny:.
7/10

Zelda

Rakuen tsuiho - Expelled from Paradise
Az emberiség elérte a következő evolúciós szintet: digitalizált életvitelt folytat a népesség 98%-a egy Föld körüli pályán keringő űrállomáson, ám a virtuális társadalom nyugalmát időről-időre megzavarja egy hacker Frontier setter, így DEVA vezetése elküldi ügynökeit a föld felszínére, ahol az élő test "terhét" cipelve Angela társa segítségével felderíti a cyber terroristának kikiáltott "egyén" igazi arcát.
Nos az AI, ami frissítései és fejlődése során öntudatra ébredt kb. a légynek sem tudna ártani, küldetése kimerül abban, hogy új fényt vessen az emberiség jövőjére.
Angela elég idegesítő karakter, de azért belevaló csaj, legalább hamar elfogadja, hogy DEVA nem is igazán földi, apropó égi paradicsom.
A grafika és a CG érdekes volt, de hamar meg lehet vele barátkozni, anno a Freedom grafikáját sokkal nehezebben tudtam lenyelni.
Nem egy korszakalkotó film, láttunk már ilyet korábban is, de ami 1 óra 40 percbe belefért azt belerakták. Akció pedig van benne elég, és egész látványos, szóval egy megtekintést mindenképp megér.
Nem tudtam miről szól, nem vártam tőle semmit, így nagyon is kellemes esti időtöltésnek bizonyult.

-OJ-

Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Szokványos iskolai shoujo, tucat romantikával, kis melodrámával, és sok poénnal.
A két főszereplő kapcsolata ugyan nem tekinthető követendő példának, de mivel ez adta a sorozat állandó humorforrását és nem is vette komolyan a dolgot, engem különösebben nem zavart a lány buta fruskasága és a srác szadista bunkósága sem. Vicces párt alkottak így együtt, és az iskolai shoujokban úgyis ez a tipikus felállás (buta lány + genya bishi).
A rajzolás kellemes volt, a szinkronhangok jól illettek a karakterekhez, valamint a tini angstolás is elmaradt.

7/10

A feministák mondjuk agyvérzést kapnának tőle :uzi:

kikuchiyo

#10557
Quote from: Zelda on 2014-12-21, 19:23:22
Rakuen tsuiho - Expelled from Paradise

Ez úgy hangzik, mint egy Greg Egan-regény megfilmesítése (konkrétan a Diaspora első felének majdnem ez a cselekménye), úgyhogy érdekel. Kösz az ajánlást.

Mushishi S2

Vége a második sorozatnak is, még egy film lesz tavasszal, de ezzel aztán tényleg vége lesz, mert elfogyott az alapként szolgáló, amúgy befejezett manga.

Nagyszerű, maradandó élményt nyújtó sorozat, amelynek sikerült azt a szerencsés, igen ritka együttállást megvalósítania, hogy az eleve magas színvonalú alapanyaghoz az adaptáció csak hozzátett. Ennek szerintem nagyrészt az az oka, hogy a rendező alázattal közelített a mangához, és amit nem kellett, ahhoz nem nyúlt - így az amúgy független, csak a főszereplő személyén keresztül lazán kapcsolódó epizódok cselekménye, hangulata, mondanivalója tökéletesen ugyanaz, mint az eredetié, sőt, legtöbbször a manga-oldalak szinte story boardjai az elkészült animácónak, amit viszont hozzátett, azt ízléssel, visszafogottan, de az igényesség iránti elkötelezettséggel tette: a színek, zene, tempó mind hibátlan. Jellemző, hogy amikor az évad közepén (még tavasszal) kifutottak az időből, a stúdió inkább kihagyott két részt, ahelyett, hogy időre leadnak egy összecsapott diavetítést.
Failure is the default option

Junchi

A Kaguya-hime no Monogatari kint van már egy ideje BD-ripben, viszont nekem még nem volt bátorságom begyűrni (a népmeséket idéző, retróra hajazó gráf stillként megfelelő lenne, mozgásban viszont ZOIKS, arról nem is beszélve, hogy több mint két órás az egész). Kérdésem ezek után nem meglepő: Van valaki, aki már megnézte? Ha igen, érdemes? Többé-kevésbé szeretem Takahata Isao munkásságát (az Akage no Anne miatt mondjuk azóta is bálványozom a fazont), szal ezért is érdekel a dolog.

In b4, Mushishi S2: Én vagy 5 résszel le vagyok maradva, de nem baj, nem sietettem. A barlangos és az árnyékra lépős epizódok kimondottan meggyőztek róla, hogy ez egy emlékezetes évada lesz a cuccnak.

kikuchiyo

Quote from: Junchi on 2014-12-21, 20:20:55
A Kaguya-hime no Monogatari kint van már egy ideje BD-ripben, viszont nekem még nem volt bátorságom begyűrni (a népmeséket idéző, retróra hajazó gráf stillként megfelelő lenne, mozgásban viszont ZOIKS, arról nem is beszélve, hogy több mint két órás az egész). Kérdésem ezek után nem meglepő: Van valaki, aki már megnézte? Ha igen, érdemes? Többé-kevésbé szeretem Takahata Isao munkásságát (az Akage no Anne miatt mondjuk azóta is bálványozom a fazont), szal ezért is érdekel a dolog.

In b4, Mushishi S2: Én vagy 5 résszel le vagyok maradva, de nem baj, nem sietettem. A barlangos és az árnyékra lépős epizódok kimondottan meggyőztek róla, hogy ez egy emlékezetes évada lesz a cuccnak.

Ha jól emlékszem, noriko megnézte (Japánban, moziban (apu sárguló irigysége stb.)), őt kell megkérdezni. Én ma estére terveztem.
Failure is the default option