Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

frozenstein

Shirobako
Bakuman csak manga helyett animével. A második felében kicsit gyors volt a tempó, de más panaszom nincs rá, jöhet egy folytatás.
10/10

Zelda

Shigatsu wa kimi no uso OVA
Semmi extra nem volt benne, Kousei, Emi és Takeshi kölyökkori rivalizációját kapjuk Emi és főként Takeshi szemszögéből. Zenei élmény sem sok van benne sajnos, bár ENA betétdala nagyon kellemes. Egyébként pedig nem volt túl izgalmas.

frozenstein

Juuou Mujin no Fafnir
Hát ez elég gyenge lett. Az animáció ronda, főleg akció jeleneteknél meg a CG sárkányok. A karakterek kétdimenziósak, néhány háremlányról alig tudunk meg valamit a nevén kívül. A történet meg: ehh :ejj:, hagyjuk.
4/10

Megmurdel

Quote from: frozenstein on 2015-05-17, 17:26:03
Juuou Mujin no Fafnir
Hát ez elég gyenge lett. Az animáció ronda, főleg akció jeleneteknél meg a CG sárkányok. A karakterek kétdimenziósak, néhány háremlányról alig tudunk meg valamit a nevén kívül. A történet meg: ehh :ejj:, hagyjuk.
4/10
Csodálom, hogy te végig tudtad nézni. :D

frozenstein

Quote from: Megmurdel on 2015-05-18, 12:27:12
Quote from: frozenstein on 2015-05-17, 17:26:03
Juuou Mujin no Fafnir
Hát ez elég gyenge lett. Az animáció ronda, főleg akció jeleneteknél meg a CG sárkányok. A karakterek kétdimenziósak, néhány háremlányról alig tudunk meg valamit a nevén kívül. A történet meg: ehh :ejj:, hagyjuk.
4/10
Csodálom, hogy te végig tudtad nézni. :D
Ha valamit elkezdek végignézem. Bár mióta a munkásosztály tagja vagyok erőteljesebben szelektálok, hogy mit kezdek el, mert kevesebb az időm.

frozenstein

Koufuku Graffiti
Cooking&Eating SoL. A slice-of-life része sem volt rossz, és a SHAFT animációja csak rátett egy lapáttal.
10/10

Cloud

Log Horizon 2. évad

Huh, remélem hamar jön a 3. évad, mert ez tetszett. :)

Zelda

Diamond no Ace S1 (1-75)
A sport animék iránti fetish-em a sportoló múltamból ered, így szinte (de csak szinte) bármit képes vagyok megnézni ami a sportokról szól, függetlenül attól, hogy melyik sportág kapja a rivaldafényt. A DnoA előtt sose gondoltam, hogy valaha érdekelni fog a baseball, de itt olyan emészthetően tálalják, hogy nem bírtam félbehagyni, sőt egyre jobban érdekel... Izgalmas, tényleg történik valami, fejlődnek a karakterek és attól függetlenül, hogy sok a szereplő, mindenki ki van dolgozva. Persze nem tudom, hogy életben tényleg ennyire számító játék-e a baseball, de ha ez valóban legalább ennyire fejjáték és stratégia, mint ahogy itt tálalják, hát akkor le a kalappal a sportág szereplői előtt.
Kellemes időtöltés volt, és élvezetes volt mozgóban látni az amúgy is mozgalmas manga jeleneteit. Jöhet a 2. évad.

frozenstein

Saenai Heroine no Sodatekata
Nem volt rossz, a breaking the fourth wall poénokon kifejezetten jókat derültem. Katou egész érdekes karakterfejlődésen ment át, de a többi lány karaktere egy kicsit túl erős/tömény volt az én ízlésemnek. A végére nem sokáig jutottak a történetben, de már bejelentették a folytatást.
8/10

-OJ-

Quote from: frozenstein on 2015-05-25, 15:20:36
Saenai Heroine no Sodatekata
Nem volt rossz

Szvsz, leírhatatlanul rossz volt  ^^"
A főszereplő egy elviselhetetlen barom, a tartalomról pedig mindent elmond, mikor az epizód fele azzal telt, hogy a kamera az adott lány testét pásztázta végig. Ez még háremek között is a legértéktelenebb szemét.


frozenstein

#10751
Tokyo Ghoul S1+S2

Az első évad érdekesen indult, de aztán nagyrészt elment a főhős angstolásával. Az akció jelenetek tetszettek, csak kevés volt belőlük, és amikor az egész kezdett érdekes lenni, akkor kaptunk egy cliffhanger ending-et.

A második évad alulmúlta a várakozásaimat. Az anime-original sztori kicsit gyenge volt, és néhol az akció jelenetek is elég gyatrán voltak animálva. Kicsit utánaolvastam wiki-n a mangás szálnak, az érdekesebbnek tűnt. Végül mindkettő nagyjából ugyanoda lyukad ki: Arima elgatyázza Kaneki-t, és jöhet a sequel (Tokyo Ghoul: re), ami leírás alapján nem igazán érdekel (timeskip+amnézia=no thank you!).

Összességében eléggé semmilyen lett: nem sikerült felkeltenie az érdeklődésem a folytatás vagy a manga iránt, kár érte, mert az alapötlet tetszett.

S1 7/10
S2 5/10

kikuchiyo

Omoide no Marnie / When Marnie was there

Annát, a depressziós, magának való kislányt az asztmája miatt vidékre küldik gyógyulni. Ott összebarátkozik Marnie-val, aki egy elhagyottnak látszó villában lakik, és rajta kívül senki sem látja.

Nem értem, hogy miért nem beszélnek erről a filmről animés körökben, hiszen a Ghibli stúdió legújabb, és ha hinni lehet a híreknek, az utolsó egész estés filmje. Én is csak véletlenül értesültem róla, amikor a kölcsönző kínálatát böngésztem.

Stílusában és a történetét tekintve a stúdió korábbi alkotásai közül a Totoróhoz és a Whisper of the Hearthoz hasonlít, bár azokhoz azért nem ér fel. A rendezője ugyanaz, mint a pár évvel korábbi Arrietty-é (tehát nincs köze a most már tényleg, becsszóra visszavonult Miyazakihoz vagy Takahatához), és abban is hasonlít ez utóbbi filmre, hogy egy kevésbé ismert brit gyermekkönyvet adaptál.

Egyenletesebb, egyszerűbb, mondhatni családbarátabb film, mint akár a Kaze Tachinu, akár a Kaguyahime, a két nagyágyú legutóbbi alkotásai. A közepe táján úgy tűnik, hogy a természetfeletti is belekeveredik a történetbe, de aztán a végére minden mozaikdarabka a helyére kerül, minden megoldódik egy nem is túlzottan meglepő csavarral. Az animációra, zenére szokás szerint nem lehet panasz, jó volt nézni. Ha nem is kiemelkedő mestermű, de azért jól összerakott, nézhető, nézendő film, méltó a stúdió nevéhez.
Failure is the default option

Zelda

Quote from: kikuchiyo on 2015-05-31, 00:02:25
Omoide no Marnie / When Marnie was there
Ha nem is kiemelkedő mestermű, de azért jól összerakott, nézhető, nézendő film, méltó a stúdió nevéhez.
:tezsvir:
Már van vagy 2 hónapja, hogy megnéztem, bár nem írtam róla ide, nem tudom miért valahogy kimaradt... Nekem tetszett, lekötött, és picit megmozgatott érzelmileg is, de ha Ghibli, akkor a kedvencem továbbra is Howl. Kaguyahimét még nem láttam, az majd később jön, még egy csomó mindent be kell fejeznem.

Akatsuki no Yona
Szépen kidolgozott, jól összefoglalt, nem elnyújtott feldolgozása volt ez a manga első nagyobb részének, míg Yona összeszedi a sárkányokat. Ha ebből csinálnak 2. évadot, azt biztos nézni fogom mert a manga ezután indul csak be. Különösebb kifejtenivalóm nincs róla, a 2. openinget nagyon szerettem.

frozenstein

Death Billiards+Death Parade
Slice-of-afterlife, a témában néhány eddig még nem látott ötlettel. Azt előre lehetett tudni, hogy az epizodikus részek (játékok, mindig újabb vendégek) csak körítés, ezért kíváncsi voltam mit kezdenek a háttérsztorival. Végülis nem volt rossz, de ebből a setting-ből többet is ki lehetett volna hozni.
8/10

SaiyaGin

Scrapped Princess
Az egyik kedvenc animém, már éppen ideje volt újra megnézni. Ezúttal is tetszett, még úgy is, hogy most már nem tartogatott újdonságokat.

Cloud

Grisaia

1. évad letudva.

Hm, azt hittem hogy valami sima slice of life lesz. Aztán nagyon nem...

Selmo

Log Horizon 2: vagy az emlékeim szépültek meg, vagy ez volt rosszabb. :(

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

Nezem ezt:
http://kotaku.com/your-complete-fall-2014-anime-guide-1643229695
QuoteWhen Supernatural Battles Became Commonplace (Inou Battle wa Nichijou-kei no Naka de)

Genre: Modern Fantasy, Comedy
Premier Date: October 7, 2014
Where to Watch: Crunchyroll
What It's About in One Sentence: A group of high school kids (and an elementary schooler) all received super powers; but as no villains appeared for them to battle, they've simply continued living their normal everyday lives.

Oooo wtf?  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

chilip

#10759
Quote from: Selmo on 2015-06-05, 00:29:28
Log Horizon 2: vagy az emlékeim szépültek meg, vagy ez volt rosszabb. :(

mintha kiadót váltottak volna a 2 szezon között, más animálta a 2.at és érezhetően kissebb budget meg szarabb animáció/karakterdizájn

frozenstein

Log Horizon S2
Kicsit lassan haladt a túl sok karakter miatt, meg elég sokan megkapták a saját kis monológjukat. Elsőre az animáció is kicsit más volt, de összességében szerintem volt olyan jó mint az előző évad. A vége megint cliffhanger, remélem egyszer kapunk harmadik évadot.
10/10

-OJ-

Triage X

Kellemes csalódás volt ez a sorozat.
Ugyanaz mint a Highschool of the Dead, minden a csöcsök és fegyverek körül forgott, a zombikat hasonló értelmi szinten mozgó bűnözőkkel helyettesítve. A kétmondatban jellemezhető karakterek arra elegek voltak, hogy előadják a sztorit, de a fanservicen kívül más emlékezetes jelenetük nem akadt. Az akciókból nem volt olyan sok, nagy részük csak szimpla lövöldözés, de az az egy-két verekedés jól nézett ki, és a karakterrajzok is végig tartották az egységes színvonalat.
Az iskolai élet szerencsére abszolút minimálisra vették, de a bűnüldözésbe sem folytak bele morális, megmaradtak az egyszerű  fekete-fehér felállásnál.
A mangát pontról pontra követték, pár apróságot hagytak csak ki. Ezzel egészen a 9.kötet végéig dolgozták fel az eredeti cselekményt.

7/10

Egyszer bőven nézhető, legalábbis akció és ecchi fanoknak (utóbbi esetében talán jobb megvárni a Blu-Rayt). Más értéket nem érdemes keresni benne.

LuckyDingo

Quote from: -OJ- on 2015-06-10, 21:03:46
Triage X

Kellemes csalódás volt ez a sorozat.
Ugyanaz mint a Highschool of the Dead, minden a csöcsök és fegyverek körül forgott, a zombikat hasonló értelmi szinten mozgó bűnözőkkel helyettesítve. A kétmondatban jellemezhető karakterek arra elegek voltak, hogy előadják a sztorit, de a fanservicen kívül más emlékezetes jelenetük nem akadt. Az akciókból nem volt olyan sok, nagy részük csak szimpla lövöldözés, de az az egy-két verekedés jól nézett ki, és a karakterrajzok is végig tartották az egységes színvonalat.
Az iskolai élet szerencsére abszolút minimálisra vették, de a bűnüldözésbe sem folytak bele morális, megmaradtak az egyszerű  fekete-fehér felállásnál.
A mangát pontról pontra követték, pár apróságot hagytak csak ki. Ezzel egészen a 9.kötet végéig dolgozták fel az eredeti cselekményt.

7/10

Egyszer bőven nézhető, legalábbis akció és ecchi fanoknak (utóbbi esetében talán jobb megvárni a Blu-Rayt). Más értéket nem érdemes keresni benne.

Éppen ezért nem adnék rá többet 4/10-nél, még ebben a műfajban sem. :D Az utolsó rész meg no comment volt.

-OJ-

Kinek mi.
Szvsz, még mindig érdekesebb volt, mint a következő fantasy-iskolás-hárem  :falba:

A vége pedig az, ahogy a 9.kötet is véget ért. Ennél több infót a manga sem csepegtetett eddig.

frozenstein

Aldnoah.Zero rewatch
Újranézve itt a történet bizony elég gyenge lábakon áll. Nem is tudom miért adtam rá olyan magas pontszámot. A zene még mindig awesome.
9-->7/10

Aldnoah.Zero S2
A zene és az animáció még mindig jó, a mecha harcok is ott vannak. A történet viszont itt se lett sokkal jobb, főleg a lezárást éreztem gyengének. Mecha fanoknak egyszer nézhető.
7/10

Isley

Gin no Saji

A Barakamonhoz hasonló "feel good" slice of life sorozatot kerestem, így találtam a Gin no Sajira. Maga az alapszituáció is hasonló: városi srác vidékre érkezik; olyan környezethez kell alkalmazkodnia, ami teljesen új neki. A főszereplő személyiségfejlődése mondjuk eltér, de Hachiken célja is az, hogy eldöntse, hogy mi is akar lenni, hogyan tovább.
Az egész sorozat egy agrár-szakközépiskolában játszódik, ahol a diákok malacokkal, tehenekkel, lovakkal stb. foglalkoznak, és gyakorlati tudásra tesznek szert. A sorozat elég könnyed, tele vicces jelenetekkel, de vannak megható részek is. A karakterek szerintem elég jól kidolgozottak. Hachiken Yugo kedvelhető főszereplő és a mellékszereplők is elég jók voltak. A legjobb részek a pizzasütéses volt, a nyári szünetes részek.
Könnyed kikapcsolódásra vágyóknak bátran ajánlom. Van második évad is, azzal folytatom most.

8/10

SaiyaGin

TTGL újranézés

Még mindig úgy gondolom, hogy ez az egyik legélvezetesebb és legjobb anime, amit valaha láttam. :lazza:
[spoiler]Viszont továbbra is tartom, hogy az utolsó részekben túlzásba vitték a szereplők kinyírását.[/spoiler]

Cloud


Cross Ange: Tenshi to Ryuu no Rondo


Na nem volt ez olyan rossz, hosszú idő után újra néztem egy jó kis mecha sorozatot. :)

-OJ-

Assassination Classroom

Az első 10 rész még nem igazán tetszett, mert azok csak az egyébként sem túl érdekes karakterek bemutatásával teltek el, holott az osztályban Nagisán és Karmán kívül mindenki más csak névtelen statiszta. Utána viszont egyre jobbak lettek a részek, ahogy változtak a szituációk és jöttek az ellenfelek. Koro-sensei pedig végig nagy arc volt, amihez rengeteget tett hozzá Fukuyama Jun. szinkronja.

7/10

A bejelentett folytatást pedig érdeklődve várom, remélve hogy még jobbak lesznek a sztorik.

Megmurdel

Quote from: Cloud on 2015-06-18, 22:49:15

Cross Ange: Tenshi to Ryuu no Rondo


Na nem volt ez olyan rossz, hosszú idő után újra néztem egy jó kis mecha sorozatot. :)
:tezsvir: