Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Nakedape

nálam nagyszülők hamvasztva, de urnában temetőben. Apám hamvait viszont erdőbe és fát ültettünk rá.  Anyám  meg  be is jelentkezett balatonra. Szerencsére a hamvakat elég simán kiadják ( nem kell urnát fizetni stb) és ugye steril dolgok,  tehát nem is árt senkinek. mondjuk amikor nagynénémmel a temetőben intéztük előttünk volt egy szegény férfi nagyon el volt veszve válogattak dísztáviratot, sírkő stb.. mi meg ugye hamvakat kérünk, gyorsan, majdnem eskü már nevettünk is.. pláne , h reméltem nem kell előadni a  big lebowskis sütis dobozos jelenetet
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

noriko

"I wish I could, but I don't want to."

Member


Fazék


Cloud

Eztet most csak én nem értem?  :confused:

szerk: látom nem vagyok egyedül. :D

Lythis

Quote from: Xzone on 2011-02-01, 10:53:42
http://en.wikipedia.org/wiki/Sky_burial
:whoah: Csak a perzsáknál tudtam hasonlóról, de persze Tibet, szal miért is ne? :D
also:

QuoteSokushinbutsu

This is a rite where Buddhist monks would purposely cause their own deaths. The practice primarily took place in Japan. For nearly 3 years, the priests would eat a diet of only nuts and seeds. They would set about doing physical activities that would begin to eat away the fat of their body. After the 3 years, they would begin a new diet consisting of bark and roots for another 3 years. They would drink a poisonous tea made from the sap of the Urushi tree (also known as the lacquer tree). The priest would vomit and lose weight due to the loss of body fluids. The priest would then lock himself in a stone tomb, just big enough for him to sit in. Here he would sit in the lotus position. He would be fitted with a small tube to breathe with, and a bell. He would ring the bell each day to let people know he was still alive. When the bell was no longer rung, the tube would be removed, and the tomb would be sealed. After 1,000 days, the other monks of the temple would remove the corpse to see if it had been mummified. If they were, they were seen as Buddhas and put into a temple for viewing.

Member

Quote from: Cloud on 2011-02-01, 20:41:11
Eztet most csak én nem értem?  :confused:

szerk: látom nem vagyok egyedül. :D
Win2K3 SP2. Szintet léptem, vazze. :D

Fazék

Quote from: Member on 2011-02-01, 20:58:58
Quote from: Cloud on 2011-02-01, 20:41:11
Eztet most csak én nem értem?  :confused:

szerk: látom nem vagyok egyedül. :D
Win2K3 SP2. Szintet léptem, vazze. :D
end times?

Member

Miután kibelezte W2K a dx9-et, majd reinstall után sem az SP3-mat, sem az SP4-et nem akarta, dönteni kellett.
Attól féltem, hogy nehéz lesz megszokni emezt, de tévedtem, sokkal logikusabb, egyedül a NOD32 szopatott, hogy erre nem mehet fel home edition, de találtam egy svéd nyelvű business crack-ket, úgyhogy az is letudva. :haha:

Cloud

#46809
Na így már világos. Haladás, haladás. :D

szerk:

Az új feliratos fórum:

http://freeforum.n4.hu/feliratok/index.php

Member

Hehe, sikerült belőni, hogy menjenek a japán játékok a gépen. Asszem bezárkózom pár erogame-mel és...

White SeeD

Minek ahhoz belőni a gépet? HF tökig van english indítókkal. Kivéve persze a legújabbhoz, amihez 1 héten belül lesz. Bár ahhoz most japán tudás kéne  :angyali:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Darkstar

Nálam legutóbb a Custom Maid 3D panaszkodott, amíg nem raktam át a localization-t japánra, de régi win alatt ha jól rémlik hegeszteni kell vmit applocal-al.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Fel kell tenni a japán kódkészletet, meg átlakni a location beállításokat, ennyi. WinXP alatt viszont nincsen rá megoldás tudomásom szerint.

Quote from: Darkstar on 2011-02-02, 21:39:51
Custom Maid 3D
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :lul:

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Quote from: Darkstar on 2011-02-02, 21:57:38
Deeeeeee  :Kiraly:
Megnéztem YTn, na, ez HC otaku cucc. :whoah:


Próféta

#46817
Na akkor ünnepélyesen bejelentem, hogy túléltem az innsbrucki kiküldetést és utána a síelést is. Ez az Alpe d'Huez frankó hely: hatalmas egybefüggő pályarendszer (~250km), remek domborzat, eszményi pályák, őrületes kilátás, színvonalas felvonók és egyéb infrastruktúra. Csak sajnos egy hét alatt szépen fokozatosan elhasználtuk szinte az összes havat, talán azóta se esett. Mitöbb, nemigen tüsténkedtek a fenntartók a ratrakolással.

Nem csak a kilátás volt gyönyörű (3330m-es csúcs az Alpok ölelésében, nyami nyami), de szerencsém volt megfigyelni életem első halóját. Úgy tessék-lássék módon mintha egész gyengén a kétoldali melléknap is látszódott volna, ha nem képzelődtem. Tök jól nézett ki; ahhoz képest hogy mennyire gyakori, kár hogy nem látok ilyet sűrűbben. Mindenesetre egy dolgot lehúzhatok a bucket listről.

Quote from: Acchan on 2011-01-18, 22:16:58
Megvan a diplomám.   :whoah:
:)
Quote from: noriko on 2011-01-31, 00:48:04
R.I.P.
:(
Quote from: chilip on 2011-01-24, 11:23:31
amúgy BME-n a programozós szak milyen?
Nincs programozós, hanem mérnök-infó van, lásd amit Attila mondott, kb. mint villanyszerelő és villamosmérnök, vagy könyvelő és közgazdász. Szakosodhatsz utána szoftvertervezőként, de az sem ugyanaz. A programozó az OKJ inkább. Ha az ELTE legsoványabb kiadását nem bírtad, akkor nincs értelme BME-vel se vesződnöd; talán a BMF (Óbudai Egyetem?) jobb hely lehet számodra, e kettő közül egyértelműen jól választottál. Egyébként ld. még amit Draconire mondott.

Member

Quote from: Próféta on 2011-02-03, 01:30:35
Na akkor ünnepélyesen bejelentem, hogy túléltem az innsbrucki kiküldetést és utána a síelést is.
Nekem előbb jut róla eszembe a dél-tiroli németek kedvenc egyeteme, ahová az EU csatlakozás előtt is jártak. :D

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2011-01-31, 19:18:21
Quote from: noriko on 2011-01-31, 17:56:31
Let your beauty make me smile.
+1
Bár nakedape verziója se rossz. :muhahah:

Ez a kettő között vacilálok, noriko-é valószínűleg pontosabb, ellenben a Nakkid-verzió jobban tetszik :D najó túlzás lenne, idősebb angol úriembernek kell énekelnem majd! O.O
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Acchan

Quote from: Próféta on 2011-02-03, 01:30:35
Nem csak a kilátás volt gyönyörű (3330m-es csúcs az Alpok ölelésében, nyami nyami), de szerencsém volt megfigyelni életem első halóját. Úgy tessék-lássék módon mintha egész gyengén a kétoldali melléknap is látszódott volna, ha nem képzelődtem. Tök jól nézett ki; ahhoz képest hogy mennyire gyakori, kár hogy nem látok ilyet sűrűbben. Mindenesetre egy dolgot lehúzhatok a bucket listről.
Marhajó lehetett.  :cool:

Quote from: Member on 2011-02-02, 23:43:43
http://4szoba.hu/cikk/enterior/2384-kreativ-otletek-kulonc-lakasok
Az alsó qrvajól néz ki. :eek:
Az alsó olyan "álmodtam egy világot magamnak" feeling, de tényleg nagyon kreatív. Nem is kell bele sok bútort venni.  :haha:
Nekem a metrós jön be jobban, irtó érdekes ötlet. Bár itt, vidéken max újrahasznosított traktor alkatrészekből építhetnék magamnak házat.  :rotfl:

motifator

Quote from: Member on 2011-02-03, 12:35:04
Quote from: kikuchiyo on 2011-02-03, 11:56:17
Ja, tényleg sosem éltek vissza ezzel, például régebben a déli államokban tényleg úgy követtek el öngyilkosságot a négerek, hogy háromszor hátbalőtték magukat.
Nekem is a déli államok jutottak eszembe, ahol a vadászklubok kb. négerre vadásztak.
Há' ammán igaz, hogy itten délen mink nem szeretjük a négereket errefelé  :lazza:
Amúgy eddig még nem beszéltem rendőrrel, viszont láttam egy csávót lerobbanni a kocsijával egy vasúti átkelő előtt a minap, épp én kerültem volna ki, amikor jött a rendőr. Na ekkor zavarba jöttem, mert nem tudtam, hogy mit akar, nem jelzett semmit, hogy mehetek-e vagy sem, így szép lassan csorogva elkezdtem jobbról kikerülni a lerobbant kocsit, lehúzott ablakból sasolva, hogy lássa a rendőr, nem akarok én rosszat, ha mondja, hogy álljak meg, akkor megállok én, Isten engem úgy segítsen :)
De végül le se szart, és mikor közel értem, hallottam, hogy mi történik. A rendőr odament, és a legnagyobb udvariassággal köszönt és közölte, hogy rakja a kocsit üresbe, és most ők, azaz a rendőrök letolják neki a kocsit az út szélére, mert itt akadályozza a forgalmat. A többit nem láttam, de gondolom hasonló jófej módon folytatódott az eset.
Tavaly mondjuk láttam olyat, hogy egy részeg csávót a 6. utcán (downtown legbulisabb utcája, tele bárokkal meg diszkókkal) két rendőr közrefogva vitt bilincsben. Nagy tömeg volt pont, mert aznap este volt Mardi Gras, és a nép elkezdte buzdítani a csávót, meg tapsoltak neki, ilyenek. Erre nagyon bátor lett az emberünk, és megpróbálta kitépni magát a rendőrök karjaiból. Kb. 5 másodperc kellett hozzá, hogy ott teremjen még vagy 10 rendőr, a fickó azonnal a földön arccal a betonnak, és még további 15 másodperc után megérkezett vagy 3 lovas rendőr, akik elkezdtek körözni a többi rendőr körül, távol tartva a járókelőket. Az egész akció halálosan profi volt, mint a filmekben.
De amúgy folyamatosan olvasni a neten visszaélésekről, hiába, itt is emberből vannak a rendőrök, vannak normálisak, vannak seggfejek, tényleg csak annyi a különbség, hogy itt nagyon csúnyán helyretesznek, ha nem fogadsz szót.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Moha

Quote from: motifator on 2011-02-03, 17:56:40
A rendőr odament, és a legnagyobb udvariassággal köszönt és közölte, hogy rakja a kocsit üresbe, és most ők, azaz a rendőrök letolják neki a kocsit az út szélére, mert itt akadályozza a forgalmat.
Itthon vajon melyik rendőr tenné meg ugyanezt? ::)

Anno egyszer jöttünk haza nyaralásból, 7 ember 2 kocsival. Éjjel 3 óra, kisváros belterületén leintenek a rendőrök. Igazoltatás rendben, indulunk tovább, haverék csak nem jönnek utánunk. Visszafordulok, hogy mi van, esetleg beléjük kötöttek a rendőrök, de nem. Egyik haver próbálja tolni a kocsit, másik meg ül elől. Két rendőr meg áll és figyeli, ahogy kínlódnak... véletlen se segítettek volna.

Fazék

ejj ismét bilibe lógott a kezem
csak most szembesítettek vele, hogy az nem úgy van ám, hogy a magánnyugdíjpénztár hozamot csak úgy fölvehetem - nem nem
abból szépen még kitalálják az elkövetkező hetekben, hogy 5-25% között mennyit kaphatok meg belőle, a többi hozam az államé :haha:
csodálkoztam is, hogy milyen szép dolog tőlük, hogy csak úgy megkapjuk a hozamot ^^" így jár az aki nem tájékozódik és a fellegekben jár :D

lenne egy tippem, hogy melyik említett számhoz fog közelebb állni a fölvehető %  :)

Cloud

Csak pozitívan. Meglesz az a 25 százalék.

Nakedape

jahh reálhozamot,
anyám meg szemebsült az adócsökkentéssel ma:-12k havonta. én értem h a gazdaságot a tehetős közép és felső réteg pörgeti de azért a szopassuk a kevés pénzes egyedül élőket szociálisan bassza a csőröm azért

ja igen csúnya szavak
párdon
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cloud

Quote from: Nakedape on 2011-02-03, 21:38:25
jahh reálhozamot,
anyám meg szemebsült az adócsökkentéssel ma:-12k havonta. én értem h a gazdaságot a tehetős közép és felső réteg pörgeti de azért a szopassuk a kevés pénzes egyedül élőket szociálisan bassza a csőröm azért

ja igen csúnya szavak
párdon
Én most szerencsésnek mondhatom akkor magam. Csak 4 ezerrel kaptam ma  kevesebbet.

Darkstar

Tényleg azt hitted, hogy az egészet megkapod?  :zomg:

Én arra is fogadni mernék, hogy ha megcsinálják az állami rendszerben az örökölhetőséget, lesz rajta laza 70%os vagy még nagyobb adó.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: Darkstar on 2011-02-03, 21:43:31
Tényleg azt hitted, hogy az egészet megkapod?  :zomg:
igencsak naív tudok lenni időnként, ez van no ^^"
Quote from: Darkstar on 2011-02-03, 21:43:31Én arra is fogadni mernék, hogy ha megcsinálják az állami rendszerben az örökölhetőséget, lesz rajta laza 70%os vagy még nagyobb adó.
no igen, ez bennem is fölmerült :haha:

Próféta

Quote from: Member on 2011-02-03, 10:45:11
Quote from: Szántó Balázs
- Akkor 24 órán belül bíróság elé állítjuk.
- És ott mivel bizonyítod, hogy gyorsan ment?
- Nem értem...-
Pfff ez bár így ment volna a Police Quest 3-ban is... ha nem megfelelően kezeltem a tachográfot meg a sebességmérőt, akkor nem tudtam soha érvényesíteni a bíróságon a gyorshajtásra kiadott büntetésemet.