Ismeri valaki a(z) ... animét?

Started by Ramiz, 2003-12-05, 10:53:51

Previous topic - Next topic

Dschneider

Quote from: norikohelyes! :)

Látta valaki a Like the Clouds Like the Wind c. filmet?
kissé régebbi, 1990-es.
Most erre vadászok, ha valakinek megvan kiáltson!
És ha nem is jó film, és errõl valaki tud, az is kiáltson, hogy ne keressem inkább!
kössz!
:)

Megvan csak még nem láttam, állítólag jó, csak depis... Majd ma megnézem ha már így felhoztad... :)

D.

U.I.: Asszem Gauss_chan látta, nála is érdeklödhetsz

Rounin

Quote from: norikohelyes! :)

Látta valaki a Like the Clouds Like the Wind c. filmet?
kissé régebbi, 1990-es.
Most erre vadászok, ha valakinek megvan kiáltson!
És ha nem is jó film, és errõl valaki tud, az is kiáltson, hogy ne keressem inkább!
kössz!
:)

De jó.. tényleg depis, de szép, aranyos is, és kellõen szomorú a befejezése. Elsõ gondolatom az "Ez szívás" volt. Szipp... megyek, meg is nézem megint...

noriko

ehh?? ennyi embernek megvan? de ugye ftp-n tényleg nincs fenn, nem csak én vagyok vaksi?
"I wish I could, but I don't want to."

Marfy

Valóban nincs fent nem vagy vaksi :) már én is kerestem, esetleg valaki feltölthetné  :rolleyes: .
Mi az a depis?

.Attila

Quote from: NokiMi az a depis?
Nagy mértékben tartalmaz igen negatív hangulatú (depressziós) jeleneteket, hacsak nem az egész anime olyan.
Könnyen depresszióba hajtja a nézõt :)

Ramiz

Nem ismertek olyan animét (film vagy sorozat), amelyikben a szereplõk ki nem állhatják egymást, mindegyik igyekszik lenézni a többit és sok a leplezett gyûlölködés?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Marfy

Ismeri valaki a Happy Lesson címõ anime-t?

Feldin

Quote from: RamizNem ismertek olyan animét (film vagy sorozat), amelyikben a szereplõk ki nem állhatják egymást, mindegyik igyekszik lenézni a többit és sok a leplezett gyûlölködés?
Ez a való élet. Miért kell ehhez anime? Na, majd ha látok szólok.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Rounin

Quote from: NokiValóban nincs fent nem vagy vaksi :) már én is kerestem, esetleg valaki feltölthetné  :rolleyes: .
Mi az a depis?

Felraknám én, de iszonyú gány minõségben van meg :rolleyes: egyedül a hang jó :)

Ramiz

Quote from: FeldinEz a való élet. Miért kell ehhez anime? Na, majd ha látok szólok.

Mert szeretek a való élet kapcsán filmekre és animékre asszociálni. Például a Metróban volt egy ember-feldarabolós sztori. Rögtön azt mondtam: "Ichiii!". És ezt szeretem. Furcsa, hogy ritkán dolgozzák fel azt a témát, amit mondtam. Igaz, hogy a való életben sok van belõle, de hát a legtöbb film éppúgy tartalmaz olyan elemeket, amibõl sok van a való életben (különben elvesztené érdekességét és mondanivalóját számunkra).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Titkos

Quote from: FeldinEz a való élet. Miért kell ehhez anime? Na, majd ha látok szólok.

Kegyetlen, de igaz. ;)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Dschneider

Quote from: TriviNagy mértékben tartalmaz igen negatív hangulatú (depressziós) jeleneteket, hacsak nem az egész anime olyan.
Könnyen depresszióba hajtja a nézõt :)

Ha valaki ilyesmire vágyik nyugodt szívvel ajánlom neki a Windaria-t...

via_mala

Uchuu no Stellvia: errõl mit lehet tudni? Jó, rossz, közepes, egyedi?
Az opening-endig dalok nagyon tetszenek, de pl. az Avenger op+ending dalai is tetszettek, az anime maga viszont elég gyengusz volt. :_piszka:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Manu

Quote from: via_malaUchuu no Stellvia: errõl mit lehet tudni? Jó, rossz, közepes, egyedi?
Az opening-endig dalok nagyon tetszenek, de pl. az Avenger op+ending dalai is tetszettek, az anime maga viszont elég gyengusz volt. :_piszka:

A Stellvia nekem nem tetszett :) , de minden másban egyetértek az elöttem szólóval.

via_mala

Quote from: ManuA Stellvia nekem nem tetszett :) , de minden másban egyetértek az elöttem szólóval.
Idáig 1-1! :)
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Dschneider

Quote from: via_malaIdáig 1-1! :)

Semmi extrát ne várj tõle, aranyos karakterek, erõsen közepes sztori... Kb. mint a Battle Athletes OVA... Viszont a hangulata hihetetlen jó, különösen az utolsó részekben... :)

.Attila

Ezt ismeri vki ----> klikk
2 amv-ben (amint láthatjátok, a Come On Sing Along-ból van a shot ;)) is láttam ugyanezt a jelenetet, és nagyon tetszik az a lány hátul, annyira aranyos a mozgása, hogy érdekel az anime :)

Dschneider

Quote from: TriviEzt ismeri vki ----> klikk
2 amv-ben (amint láthatjátok, a Come On Sing Along-ból van a shot ;)) is láttam ugyanezt a jelenetet, és nagyon tetszik az a lány hátul, annyira aranyos a mozgása, hogy érdekel az anime :)

Ez a kép az Angelic Layer c. animébõl van. Hát... nem rossz sorozat, kicsit "gyerekes"... De amúgy valóban rettentõ aranyos... :)
(Van az FTP-n egy AMV róla ha minden igaz, "Starry Sky Single Remix" vagy efféle név alatt...

info

.Attila

Már más miatt is gondoltam, hogy leszedem, akkor hát itt az ideje :)
Gyerekes? Nem feltétlenül baj az mindig, lásd: Azumanga Daioh :D

Dschneider

Quote from: TriviMár más miatt is gondoltam, hogy leszedem, akkor hát itt az ideje :)
Gyerekes? Nem feltétlenül baj az mindig, lásd: Azumanga Daioh :D

Valóban nem feltétlen negatívum ha valami gyerekes, lásd: Stellvia... :P

Amúgy az Azumangára azért kicsit "meredek" a gyerekes jelzõt használni, hiszen ott ugye a karakterek maguk... :)

Az Angelic Layer-ben is inkább a vége volt kissé túldramatizálva, az nekem már sok volt... Szóval egészébe véve nem rossz, jó szórakozást hozzá!

rapchee

Quote from: ZelmorVan valami Bunny Girl, de nem ez a címe, csak így nevezik fõszereplõt. Dobj nekem is email-t, ha megtalálod. Én dettó, oksa?

van egy hentai game, `horny bunnies` címen
hm, hát régebben szedtem le bittorrent rendszeren keresztül, de mot valahogy nem találom sehol ...
én seedelem, meg sztem mások is, a torrentet elérhetik az érdeklõdõk:
//chi.freeweb.hu/down/Horny%20Bunnies_[by]_www.zaebok.net.torrent
bocs a megkésett offtopicolásért

Isi101

Látta már ezt valaki?
Mert az AnimeNfo nem sokat mond arról hogy miféle, bár elég jó értékelést kapott.

Dschneider

Quote from: Isi101Látta már ezt valaki?
Mert az AnimeNfo nem sokat mond arról hogy miféle, bár elég jó értékelést kapott.

Jóóóóóó... :)

Az elsõ rész alapján legalábbis... Kissé "mûvészies" stílusú grafiája van (kb. mintha színesceruzákkal rajzolta volna pár iskolás), de nagyon hangulatos, és egyelõre az "élet-animékre" jellemzõ mesélõs, sehová nem vezetõ sztorival rendelkezõ alkotás.
(Dióhéjban: egy repülõ macska, egy a szelet irányítani képes matematikatanár és pár kíváncsi tagja az iskola fényképészklubjának alkotja az elsõ rész gerincét... :) )

Isi101

Quote from: DschneiderJóóóóóó... :)

Az elsõ rész alapján legalábbis... Kissé "mûvészies" stílusú grafiája van (kb. mintha színesceruzákkal rajzolta volna pár iskolás), de nagyon hangulatos, és egyelõre az "élet-animékre" jellemzõ mesélõs, sehová nem vezetõ sztorival rendelkezõ alkotás.
(Dióhéjban: egy repülõ macska, egy a szelet irányítani képes matematikatanár és pár kíváncsi tagja az iskola fényképészklubjának alkotja az elsõ rész gerincét... :) )
Én is erre jutottam közben :)
Már vagy három napja próbállak a hubon elcsípni ebben a témában, de valahogy folyton elkerültük egymást.
Én a "kissé" szót tettem volna idézõjelbe :) Egyébként nekem tetszik a stílusa.

Még két dologról szeretném kikérni a véleménye(det)teket :
Yakitate!! Japan
Shura No Toki

Dschneider

Quote from: Isi101Már vagy három napja próbállak a hubon elcsípni ebben a témában, de valahogy folyton elkerültük egymást.

Még két dologról szeretném kikérni a véleménye(det)teket :
Yakitate!! Japan

A HOPE-on (hub-of-hope.myip.hu:1234) és a ZU-n (zu-mana-tree.kicks-ass.net) tudsz elérni, azokon vagyok "állandó" tag...

Hm... Ez a Yakitate!! ééééérdekesnek tûnik... Szakács-animével legalábbis még nem találkoztam... Kösz a tippeket!  :)

U.I: Idõközben megnéztem a 'Yakitate!! Japan' elsõ részét... Jajj... :)
Egyelõre ez is telitalálatnak tûnik, már annak aki nem retten vissza egy animétõl, aminek egy pékfiú a "szuperhõse" a híres és igen ritka "solar hand" tulajdonsággal megáldva, ami jól jön neki kenyérsütésnél... És akinek minden vágya hogy megteremtse a Japan-t... (kis szójáték, a "pan" japánul kenyeret jelent, tehát ez a "japán kenyér" akar lenni) De ez egy rizstermelésre és fogyasztásra "beállt" országban egyáltalán nem egyszerû... :)

No, ennyi talán elég is kedvcsinálónak tán... :)

Dragon

Namost ezt én még nem láttam, és nem is konkrétan ez érdekelne, hanem
a helyzet a következõ:
egy haver most teszi az elsõ óvatos lépéseket az anime felé, és ez volt az ami megindította ebbe az irányba
kérte, hogy ajánljak neki hasonlót néhány kikötéssel:
1. ne legyen sorozat, hanem egyrészes film legyen
2. ne legyen túlpoénkodva, komolyabb téma legyen
3. ne legyen olyan blõdli gyerekmese, mint a DBZ vagy a pokemon (már elnézést...)
4. nem kikötés a futurisztikus téma, de gondolom az Appleseed alapján olyasmire gondolt õ elsõsorban

hát ezek alapján a Battle Angel Alita-t tudtam mondani neki, de kíváncsi vagyok, hogy ti miket ajánlanátok
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

katz

Quote from: bpka000Namost ezt én még nem láttam, és nem is konkrétan ez érdekelne, hanem
a helyzet a következõ:
egy haver most teszi az elsõ óvatos lépéseket az anime felé, és ez volt az ami megindította ebbe az irányba
kérte, hogy ajánljak neki hasonlót néhány kikötéssel:
1. ne legyen sorozat, hanem egyrészes film legyen
2. ne legyen túlpoénkodva, komolyabb téma legyen
3. ne legyen olyan blõdli gyerekmese, mint a DBZ vagy a pokemon (már elnézést...)
4. nem kikötés a futurisztikus téma, de gondolom az Appleseed alapján olyasmire gondolt õ elsõsorban

hát ezek alapján a Battle Angel Alita-t tudtam mondani neki, de kíváncsi vagyok, hogy ti miket ajánlanátok
Nekem az Alita nem jött be (kivéve a manga). Az Appleseed-et még nem láttam, de hasonló stílusban tudnám ajánlani a következõeket: Akira, Ghost in the Shell, Armitage III, Bubblegum Crisis

Dschneider

Quote from: katzNekem az Alita nem jött be (kivéve a manga). Az Appleseed-et még nem láttam, de hasonló stílusban tudnám ajánlani a következõeket: Akira, Ghost in the Shell, Armitage III, Bubblegum Crisis

Ez így ebben a formában egy tökéletes lista, talán még ezekkel lehetne kicsit "megfûszerezni":

- Memories
- Blood, the last vampire
- Vampire hunter D 2 - Bloodlust
- Wings of Honneamise

katz

Quote from: DschneiderEz így ebben a formában egy tökéletes lista, talán még ezekkel lehetne kicsit "megfûszerezni":

- Memories
- Blood, the last vampire
- Vampire hunter D 2 - Bloodlust
- Wings of Honneamise
Az uccsót még nem láttam, a többivel teljesen egyetértek :jee:

Dragon

Akira, - ez szerintem túl régi darab, és nem tudná értékelni, ahogy nekem is kicsit alulmúlja az elvárásaimat
Ghost in the Shell, - ezt látta, a második részt is, de nem nagyon tetszett neki, mondjuk ennél a rajzolás minõségét kiemelte, s talán ebbe az irányba kéne keresgélni
Armitage III, - ez nekem nem tetszett, de egy próbát talán megérne, ha egyetlen film lenne
Bubblegum Crisis - ez meg sorozat, de pl. nekem tetszett, majd késõbb megpróbáljuk
----------

Memories - nem ismerem, de ez egy picit hosszabb lélegzetvételû, mint amit most megkockáztatnék, ki tudja, talán majd egyszer
Blood, the last vampire - ez biztos nem tetszene, ahogy az ízlését ismerem
Vampire hunter D 2 - Bloodlust - erre talán van esély, habár ne hiszem, hogy a vámpíros történet nyerõ lenne neki
Wings of Honneamise - ez jól hangzik, és ráadásul egy darab film

köszi szépen az ajánlásokat, hasznosak voltak!  :merci:
még azért a többiek véleményét is várom
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]