Main Menu

Anime ZENE

Started by .Attila, 2003-12-10, 20:58:04

Previous topic - Next topic

Ramiz

Jó, tudom, a jazz nem egy egzakt fogalom, de azért a Hellsing zenéjében kicsit sok a gitártépés, viszont kevés a jazz-es harmónia, a dallam variálása stb... de legyen nektek.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

anatole

Quote from: RamizJó, tudom, a jazz nem egy egzakt fogalom, de azért a Hellsing zenéjében kicsit sok a gitártépés, viszont kevés a jazz-es harmónia, a dallam variálása stb... de legyen nektek.
rengeteg jammelõs jazzes rész van benne, de nyilván nemcsakaz. de mondd még h mi minden van benne mert én sem tom teljesen  :)

roderick

Quote from: anatolena, valaki mondja meg mihez készült az az angel sanctuary drama ost, köszönöm

Hát lehet én vagyok szimpla gondolkodású, de leginkább az Angel Sanctuary-hoz készülhetett:)
Azt viszont, hogy miért drama OST azt nemtom, mert sztem az OVA zenéje... de igaz készült dráma cd vagy miafene (szinészek eljátszották a hangjukkal a történetet, meg azért biztos valaki narrált mellé), írdogált róla a kötetek végén...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Moha

Hello!

Segítenétek beazonosítani az alábbi 2 zene eredetét?

Elsõ
Második

Egy flash játékban voltak és valami anime zene lehet mindkettõ (ugyanebben a flashben benne volt még a Love Hina endingje és az NGE introja)

Elõre is köszi.
Moha

Manu

Quote from: MohaHello!

Elsõ
Második

Egy flash játékban voltak és valami anime zene lehet mindkettõ (ugyanebben a flashben benne volt még a Love Hina endingje és az NGE introja)

Elõre is köszi.
Moha

A második egy Pizzicato 5  nevq együttes valamelyik albumáról (talán a Happy End Of The World-rQl, vagy a Playboy, Playgirl-rQl) való. Érdemes tölük meghalgatni pár albumot, mert nagyon jók!

Edit: megvan:
Pizzicato 5 - Made in USA: Twiggy Twiggy

Moha

Köszi a segítséget! A Pizzicato five-rõl már hallottam amúgy, meg is van pár szám tõlük és tényleg jók. Azon csodálkoztam, hogy még itthon is ismerik õket.

Az elsõrõl nem tud valaki infót?

Manu

A Pizzicato 5-ról jut eszembe, hogy a Chobitsban vannak olyan zenék, amiket az említett banda játszik néha... csak mondjuk ök poénra veszik, mivel szerintem ez a '80-as évek beli jpop lehet. Parodizálnak. Én mindenesetre szeretem az eredetit, ill. a paródiát is. Emellett a Chobits zenéjét nagyon profi banda játszotta fel, zeneileg, tudásban sokkal magasabb szinten vannak, mint azt ez a stílus igényelné és ez nagyon lejön. Ehhez párosul a nagyon jól sikerült jelenet-zene párosítás. Szóval szerintem nagyon igényes munka.

Moha

Hello!

Nincs meg valakinek véletlenül az Ultra Maniac OST-je?

Pharaoh

Hi!

Tudja valaki, hogy a GITS: SAC -ban lévõ Inner Universe szám potosan milyen zenei (al)kategóriába esik? És ha hasonló számok érdekelnek, akkor milyen elõadók számai után kell érdeklõdnöm?

Rounin

Quote from: MohaKöszi a segítséget! A Pizzicato five-rõl már hallottam amúgy, meg is van pár szám tõlük és tényleg jók. Azon csodálkoztam, hogy még itthon is ismerik õket.

Az elsõrõl nem tud valaki infót?

Az elsõt holnap megmondom :) Otthon megvan, de így fejbõl nem ugrik be...tippem ugyan van, de félrevezetni senkit nem akarok :)

Kilteh

Vki nem tudja véletlenül, hogy a Chobitsban mi annak a számnak a címe (esetleg honnan lehet megszerezni), amikor pl. a játékban megjelenik Chii, vagy mikor DragonFlyt ejti fogságba a kábeleivel? Nagyon jó, de sehol nem találom...
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Rounin

Quote from: MohaHello!

Elsõ
Második

Elõre is köszi.
Moha

Nahh, jó volt a tippem :D I'm büszke mich (woah...micsoda spanyol nyelvtudás^^)

Szóval Escaflowne, Kanno Yoko, s a címe: Aoi Hitomi (avagy Kék pupilla/ák, ha nem csal meg szerény tudásom)

Fent van a szerveren is, az Escaflowne OST 3-ban...vagy vmi hármas jelölésûben;)

Moha

Quote from: RouninSzóval Escaflowne, Kanno Yoko, s a címe: Aoi Hitomi (avagy Kék pupilla/ák, ha nem csal meg szerény tudásom)
Köszi szépen! Már le is szedtem (csak /me hülye, mert nem olvasta el, hogy a szerveren is fent van, és DC-rõl szedte le :rolleyes: )

Rounin

Quote from: MohaKöszi szépen! Már le is szedtem (csak /me hülye, mert nem olvasta el, hogy a szerveren is fent van, és DC-rõl szedte le :rolleyes: )

Ghihih :p Nem hülye, csak túl lelkes :D

Egyébként ez az Escaflowne vmi isteni zenékkel rendelkezik... de ez nyilvánvaló tény, gondolom :)

zsolti123

én éppen teljes samurai champloo lázban égek, alig várom a folytatást meg
állandóan a 4 soundtracket hallgatom ...
az elsõ anime aminek hozzám közel álló stílusú a zenéje.
nujabes, fat jon ... õket ismertem elõtte, de a többiek is nagyon jók
az intro dal fenomenális

Fazék

sehol sem találom a Puni Puni Poemi zenéjét, pedig jópár torrent oldalt is átnéztem... vagy csak rosszul keresem? akinek van ötlete szóljon (ha csak opening + ending, akkor is érdekel - hirtelen nem is vagyok biztos benne, hogy van-e benne más dal :)), köszi!

zsolti123

irc.rizon.net / #nipponsei

http://nipponsei.bahamutsphere.com/xdcc.php
itt van a botok listája

itt mondjuk nincs de ha mást is keresel akkor érdemes megnézni

Fazék

Quote from: zsolti123irc.rizon.net / #nipponsei

http://nipponsei.bahamutsphere.com/xdcc.php
itt van a botok listája

itt mondjuk nincs de ha mást is keresel akkor érdemes megnézni
köszi a tippet, így elsõ pillantásra "tartalmas" helynek tûnik. :)

Marfy

Nem tudjátok hogy a The Pillows-nak van-e új lemeze vagy csak az van amit az Furi Kuri alá csináltak?

Fazék

Quote from: NokiNem tudjátok hogy a The Pillows-nak van-e új lemeze vagy csak az van amit az Furi Kuri alá csináltak?
hát jött ki "pár" lemezük azon kívül is :)

itt és a saját oldalukon rengeteg infót találhatsz róluk :)

Marfy

Quote from: Blimphát jött ki "pár" lemezük azon kívül is :)

itt és a saját oldalukon rengeteg infót találhatsz róluk :)
OK köszi.
És hol keressem ezeket a számokat linket nem tucc véletlenül? Vagy DC-n egy Hub címet?

Fazék

Quote from: NokiOK köszi.
És hol keressem ezeket a számokat linket nem tucc véletlenül? Vagy DC-n egy Hub címet?
ebben már sajnos nem tudok segíteni, régebben nem találtam õket, az utóbbi fél-1 évben pedig nem is nagyon kerestem az albumaikra, de talán dc-n látok nagyobb esélyt a fellelésükre. sok szerencsét! :)

Moha

A multkor letöltöttem jópár Ghibli OST-t, és most éppen azokat hallgattam, aztán hirtelen: :wtf:  :eeek:
Az Omohide Poroporo OST 16,17 és 18-as trackjén magyar az ének! Érdekes. Az animét még nem láttam, abban is szerepelnek hallhatóan? Hogy van ez?

Marfy

Quote from: MohaAz animét még nem láttam, abban is szerepelnek hallhatóan? Hogy van ez?
Igen abba is benne vannak :), aszem amikor mennek kocsival akkor szól a rádióban. Én is meglepõdtem  :eeek: .

Fazék

Samurai Champloo - Departure
sokadszorra veszem elõ ezt az albumot, és hihetetlenül jó, nyugtató hybrid zenéje van, (kicsit jazz-es,) kicsit sampler, ezen az albumon alig 1(-2?) rap-es szám hallható szóval, nyugodtan bele lehet vágni. fõleg instrumentális. nekem nagyon bejön. :)

még régebben szedtem ezt le, és most jutott csak eszembe, hogy az ftp-n lehet hogy más zene is van a SC-ból, szóval már szedem azokat is.

edit: na jó a jazz kifejezés egy kicsit talán erõs rá, de azért van benne hatás
most így picit hangzásilag a Royskopp-tõl a Melody AM album ugrik be. egyik kedvenc ambient zenei albumom az utóbbi pár évben
találtam róla egy jó kis rövid review-t:
QuoteIf you could listen to a beautiful, dreamy painting, it would sound like this. A breath-taking, exhilarating debut destined to be a classic.
ill. itt  egy másik review, bár ezt már talán másik topic-ba kéne raknom, a válasz mehet máshova, csak szerintem tényleg sok a hangzásbeli hasonlóság az SC-Departure-rel :) csak ezért merészeltem ide bepötyögni :)

Ramiz

Quote from: MohaA multkor letöltöttem jópár Ghibli OST-t, és most éppen azokat hallgattam, aztán hirtelen: :wtf:  :eeek:
Az Omohide Poroporo OST 16,17 és 18-as trackjén magyar az ének! Érdekes. Az animét még nem láttam, abban is szerepelnek hallhatóan? Hogy van ez?

A Szigorúan piszkos ügyek 2-ben is magyar ének szól. Szerintem ez nekik olyan misztikusan hangzik.  :lazza:  :lazza:  :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Quote from: BlimpSamurai Champloo - Departure
sokadszorra veszem elõ ezt az albumot, és hihetetlenül jó, nyugtató hybrid zenéje van, (kicsit jazz-es,) kicsit sampler, ezen az albumon alig 1(-2?) rap-es szám hallható szóval, nyugodtan bele lehet vágni. fõleg instrumentális. nekem nagyon bejön. :)

Nagy várakozással álltam hozzá ehhez az aébumhoz, fõleg az outro zene, meg a Cowboy Bebop OST után, aztán számomra elég kevésnek bizonyult zeneileg. Mondjuk én tényleg jazz-b$zi kultursznob vagyok... Úgyhogy más épelméjûkenek még tetszhet...

Fazék

Quote from: ManuNagy várakozással álltam hozzá ehhez az aébumhoz, fõleg az outro zene, meg a Cowboy Bebop OST után, aztán számomra elég kevésnek bizonyult zeneileg. Mondjuk én tényleg jazz-b$zi kultursznob vagyok... Úgyhogy más épelméjûkenek még tetszhet...
nekem meg elég "szajhás" ízlésem van zenei tekintetben, mert szinte minden stílusból találok olyan együttest ami átkozottul bejön :)

Rounin

Quote from: Blimpnekem meg elég "szajhás" ízlésem van zenei tekintetben, mert szinte minden stílusból találok olyan együttest ami átkozottul bejön :)

Keblemre sorstárs :) Illetve majdnem. Azért a dance/trance/techno triumvir széles mosolyú "adieu" felkiáltást vált ki belõlem :)

Moha

Quote from: Blimpnekem meg elég "szajhás" ízlésem van zenei tekintetben, mert szinte minden stílusból találok olyan együttest ami átkozottul bejön :)
Nekem is. :) Na jó, azért a tüc-tüc stílust mellõzzük. De azon kívûl szinte mindenben van emészthetõ darab.