Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Member

Quote from: Junchi on 2012-06-16, 10:44:18
Szerintem Member ott arra gondolhatott, hogy mi a büdös fenét jelenthet az, hogy "utolsó sötét". :D

[spoiler]Aztán ha mégse, hát így jártam...[/spoiler]
Igen, erre. Kb. mint a "Kristály -ban lány".

Ha összemossák a kettőt, miért Blood-C és nem Blood+C?

Megmurdel

Quote from: Member on 2012-06-16, 11:27:22
Quote from: Junchi on 2012-06-16, 10:44:18
Szerintem Member ott arra gondolhatott, hogy mi a büdös fenét jelenthet az, hogy "utolsó sötét". :D

[spoiler]Aztán ha mégse, hát így jártam...[/spoiler]
Igen, erre. Kb. mint a "Kristály -ban lány".

Ha összemossák a kettőt, miért Blood-C és nem Blood+C?
Hát ez egyszerű mert fuck logic :D

frozenstein

Isekai no Seikishi Monogatari
Mecha, hárem és elméletileg van valami köze a Tenchi-hez, de én annak az ismerete nélkül is élvezhetőnek találtam. A közepén több a school life, mint az action, és a vége kicsit nyitva maradt, de szerintem egész jó lett.
8/10

Ozuma
Old school sci-fi klisékkel, állítólag tipikus Matsumoto Leiji (én mást nem láttam tőle). Nekem nem igazán jött be.
5/10

Kuttsukiboshi
Yuri dráma néhány WTF fordulattal, és egy eléggé WTF befejezéssel. Egyszer nézhető.
7/10

chilip

Hunter X Hunter 36 - imádom :D ahogy elélvezett Hisoka a harctéren mekkora már, sztem marha jó ez az adaptáció is  :Kiraly:

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2012-06-25, 00:36:19
Hunter X Hunter 36 - imádom :D ahogy elélvezett Hisoka a harctéren mekkora már, sztem marha jó ez az adaptáció is  :Kiraly:
+1 Zseniálisan lett megcsinálva ez a rész. :D

Leara

Quote from: chilip on 2012-06-25, 00:36:19
Hunter X Hunter 36 - imádom :D ahogy elélvezett Hisoka a harctéren mekkora már, sztem marha jó ez az adaptáció is  :Kiraly:
+1, remélem a Yorkshin arcban is ilyen jó marad a színvonal  :cool:. Vicces, hogy a sok új shounen mellett ezt még mindig 1000-szer jobban élvezem, pedig ismerem már jól, hisz az előző sorozatot is láttam már kétszer, az első OVA-t pedig már legalább 5-ször XD.
MAL

_Anime Wynter_

Natsume Yuujinchou 1, 2, 3. évad:


Körülbelül három, vagy négy éve volt, mikor az első évadot megnéztem. Ahogy haladtam az epizódokkal, egyre inkább megfogott, pedig a legtöbb epizódban ugyanaz a cselekmény játszódik le, csak épp más történet van a háttérben. Talán azért fogott meg az anime, mert ez egyfajta misztikus darab, amiben youkai/ayakashi szellemek problémáit láthatjuk, illetve tevékenységeiket az emberi világban.

A történetünk főbb szereplői Natsume Takashi-kun, aki képes meglátni az Ayakashi szellemeket. Emiatt sok iskolában kitagadták a gyerekek azzal az indokkal, hogy ő egy hazudós gyermek, és csak kitalálja, hogy ő szellemeket lát. Mivel a vérszerinti szülei már nincsenek, így folyamatosan rokonokhoz, nevelőszülőkhöz kerül, akik egy idő után félnek tőle, vagy épp nem akarják felnevelni, emiatt családról, családra kerül a gyermek, és egyúttal új iskolába kerül.

Natsume birtokában van egy könyv, amit még a nagymamájától örökölt. Eme könyvben Ayakashik neve található meg. Mivel a könyv némi hatalmat birtokol, így az Ayakashik többsége igyekszik azt megszerezni, vagy épp visszakapni a nevét, hogy újra szabadnak érezhesse magát. Natsume-nek lesz egy társa, mégpedig egy Ayakashi, akit legtöbbször egy dagadt macska alakjában láthatunk. Ahogy haladunk az epizódokkal, megtudjuk részletesebben Natsume múltját, illetve megtudjuk, miért vannak bent a nevek ebben a könyvben. A legtöbb epizód cselekményei szinte ugyan azok, de ennek a cselekménynek a háttértörténete teljesen változatos, így a sorozat élvezhető, és az embert is le tudja kötni.

Vélemény:

Natsume története érdekesnek tűnik, sőt már kíváncsivá tesz, mi lesz a végén. Persze az eddig látott 39 epizód alatt többnyire ugyanaz a cselekmény fordul elő, de mint említettem, ezek változatosak. Vannak úgymond dupla epizódrészek, mikor a szokásos cselekmény nem fordul elő. Emiatt is érdemesnek, érdekesnek találom a sorozatot. Ami pluszban rádob a jó hangulatra, az a dagadt macska Nyanko-sensei, aki egyébként sokszor részegre issza magát,  meg egyébként is mulatságos, mikor a két főbb szereplő elkezd cseverészni egymással. Natsume elmondja a problémáit, őrlődik egyes dolgokon, a macska pedig többnyire lebassza.

A sorozat hangulata legtöbbször vidám, mulatságos. A misztikus hangulat csak rádob egy lapáttal, hogy tényleg lekössön a sorozat. Könnyen a kedvencemmé vált, és amit eddig néztem a hibáival együtt, az mind tetszik. Nem tudok egyszerűen rossz szót mondani róla, pedig már úgy gondolom, ideje lenne megtudni, mi fog történni, ha a neveket tartalmazó könyv már egyszerűen elveszti a jelentőségét.

Az anime rajzolási stílusa kicsit retró, de nem borzasztó. Épp illik a grafika ehhez a misztikus hangulathoz, meg magához a történethez is. A szereplők között nincs egy idegesítő alak se, pláne nincs felesleges fanservice (hah, még jó hogy. Szép is lenne pont ide :'D).

Ami negatívum:

Az a folyamatos cselekmény, ami a legtöbb epizódban látható.
Nem nagyon halad előre a történet.
Hiába ez a két negatívum, én egyszerűen képtelen vagyok emiatt leértékelni, mivel egyszerűen annyira megfog a sorozat, hogy szinte már az általam látott legjobb animék közé sorolom. A kisebb hibáival együtt én akkor is egy 10 pontra értékelem. A 3. évad megnézése után mér tényleg érdekel, mi fog történni a 4. évadban, és egyáltalán halad e valamit a történet. Ha nem is így lesz, akkor se fogok csalódni a sorozatban. Összességében aki vidámságra vágyik, szereti a misztikumot, annak szerintem tetszeni fog a sorozat.



Cloud

Ne. Ne. Neeee. :D :lol: :lul:

Horgászanime, és még tetszett is? Jesszus mi lesz még itt?  :whoah:

White SeeD

Quote from: Member on 2012-07-02, 22:21:36
Tsuritama

Hát, elég magas pontszám rá. Tény hogy nem volt rossz, de annyira jó sem.
Bár mostanában elég bőkezűen osztod a pontokat. pedodomoe is, 2 rész után nézhetetlen, kuka, de 6 pont ::)

BTW,  ha a köv animubemutató a Saint Seiya Omega, akkor miért a Star Driver-ből vannak a záróképek?
Utóbbi viszont nem annyira rossz mint ahogy már most látatlanba lehúztad :P
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Member

Quote from: White SeeD on 2012-07-02, 23:02:37
BTW,  ha a köv animubemutató a Saint Seiya Omega, akkor miért a Star Driver-ből vannak a záróképek?
Utóbbi viszont nem annyira rossz mint ahogy már most látatlanba lehúztad :P
Meglepődtem volna, ha pont te nem ismered fel. :) Nekem már az SD is éppen elég giccses volt, de rengeteget röhögtem alatta, ez tény.

Amúgy érezhetően Anidb is eldurvult, gondolom a számítási mód változott, annyi anime van 2-3 ponton, hogy csak nézek.

chilip

Star Drivert ne tessék szidni!  :Kiraly: [.color=rainbow]FABULOUS[/color]

Member

Sankarea
Tipikusan az az anime, amitől rettentően sokat vártam és kb. semmit sem kaptam meg. Furuya a legkevésbé sem beteg, Reá-nál alig volt szerepe a zombiságnak (sőt, Furuya húga zombibb volt), igazából akármilyen köretet adhattak volna mellé, mert a feltét csak egy beteges apával megtoldott slice of life. Fogadnék, hogy lesz második sorozat. 5/10

Amúgy Furuya szobáját értékeltem a legtöbbre, tetszett, hogy valódi horrorokra utaltak.

frozenstein

Seisenshi Dunbine
A végére egész jó lett ahhoz képest mennyire nem tetszett az eleje. Kicsit Escaflowne utánérzés (bár ez készült korábban), meg az első Gundam-ra is emlékeztetett. Érdekes volt még, hogy bevállalták ezt az [spoiler]everybody dies[/spoiler]befejezést.
7/10

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

frozenstein

Quote from: Cobra on 2012-07-07, 12:14:00
Grafikailag mennyire emészthető?
Hozza az akkori (80-as évek) szintet, ha a Gundam-ot vagy a Macross-t láttad én azokhoz tudnám leginkább hasonlítani.

A kapcsolódó OVA-k és egyebek:
Seisenshi Dunbine OVA
Mi akart ez lenni? Eltelt 700 év az előző sorozattól, szinte az összes szereplő valakinek a reinkarnációja, és a történet az nulla.
3/10

Garzey no Tsubasa
Itt már eredeti történettel rukkoltak elő, nem valami nagyszám, de lehetett volna jobb az előzőtől, ha lett volna lezárás.
3/10

Rean no Tsubasa
Ez egész jó volt, AniDB szerint a Gundam alkotójának* története. Ez adja vissza leginkább az eredeti sorozat hangulatát. Viszont a befejezéssel nem voltam kibékülve.
6/10

szerk:*most nézem, hogy az eredeti sorozat is az ő műve, ez mindent megmagyaráz.

frozenstein

Katte ni Kaizou
A Sayonara Zetsubou Sensei alkotójától, ugyanaz a fárasztó humor csak ez sokkal vulgárisabb. Így hogy csak 6 rész még egész elviselhető lett.
10/10

Cloud

Seto no Hanayome


Bázz, hogy elment az a 26 rész te jó ég...De ez a sorozat. EZ...Ez..ez.. kész...nem találok rá szavakat.  Szakadtam a röhögéstől. Kell még ilyen sorozatot néznem.  :lul: :rotfl:

10/10 egyértelműen...

frozenstein

#9319
Upotte!!
Hozza a mai ecchi vígjátékok szintjét, ezt mindenki veheti jó vagy rossz irányba. :D
A setting elég egyedi, de szerintem kapunk elég háttér információt a fegyverekről, hogy össze lehessen őket kapcsolni a szereplőkkel. Egynek jó.
8/10

szerk:

Minori Scramble!
Úgy érzem ennek a célközönsége nem a felnőtt anime rajongók voltak. Vagy én öregszem, de kicsit gyerekesnek találtam. Ami még említésre méltó, hogy a 'valami aranyos' szerepeltetésével a Potemayo-ra emlékeztetett.
7/10

Kimi no Iru Machi
Klasszikus, klisékkel tűzdelt romantikus sztori, ez számomra negatívum. Ráadásul ebbe a két részbe rettentően össze volt zsúfolva a történet. És még Shinkai Makoto long-distance-relationship filmjeire is emlékeztetett. :frown:
7/10

Medaka Box
Az eleje Haruhi klónnak tűnt, aztán a végére átment battle story-ba. A Jump sorozatoknál nem ritka ugyan az ilyen fordulat, de nem mindig sikerül jól megoldani (pl a KHR elején az a huszonvalahány rész számomra kínszenvedés volt). Itt a fight előtti részeket is egész jónak tartottam, és maga a harc is epic lett, bár eléggé shounen-klisé szagú, ha valaki erre allergiás. Várom a második évadot.
10/10

fema

Tasogare Otome x Amnesia (Dusk Maiden of Amnesia)

Amikor még épp ment az anime Japánban, az 5. rész után szüneteltettem, hogy majd egyben nézzem meg később. Mit mondjak, nem bántam meg...  ;)
Fogalmam sincs, hogy mennyire egyedi vagy (animéknél) sablonos a történet, de nekem nagyon tetszett, megfogott az egész. A karaktereket mind kedveltem (egy kivétel talán: Momoe).
Nem sok olyan anime van, ami ennyire játszott volna a hangulatommal.
[spoiler=Ending, vigyázz! ^^']Nem szeretem a sad endet, de az utolsó rész annyira jól lett megcsinálva, hogy talán ez az anime kivétel lett volna.
Aztán a legvégén, mikor Yuuko visszajön, majdnem leestem a székről örömömben! :D[/spoiler]
Ha külön akarnám értékelni a zenét, a rajzolást, az animálást, a történetet, hangulatot, OP, ED, seiyuukat mind-mind 10/10 lenne.
Úgyhogy egyben: 10/10 :D

Úgy érzem, masszívan kedvenc lesz ez az anime!  ;)

Cobra

Szerintem is az utóbbi idők egyik meglepően jól sikerült darabja, még ha sokan jóval gyengébbnek is tartják a mangánál.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kada

Quote from: frozenstein on 2012-07-09, 16:10:46
Upotte!!
Hozza a mai ecchi vígjátékok szintjét, ezt mindenki veheti jó vagy rossz irányba. :D
A setting elég egyedi, de szerintem kapunk elég háttér információt a fegyverekről, hogy össze lehessen őket kapcsolni a szereplőkkel. Egynek jó.
8/10
Gunpr0n + boketsukkomi + moe + psycho lesbian elf getting off to impending violence...
Melyikből kéne vajon több bele... ::)

Quote from: fema on 2012-07-11, 03:45:30
Tasogare Otome x Amnesia (Dusk Maiden of Amnesia)
[...]Fogalmam sincs, hogy mennyire egyedi vagy (animéknél) sablonos a történet, de nekem nagyon tetszett, megfogott az egész. A karaktereket mind kedveltem (egy kivétel talán: Momoe).
Nem sok olyan anime van, ami ennyire játszott volna a hangulatommal.
[...]Ha külön akarnám értékelni a zenét, a rajzolást, az animálást, a történetet, hangulatot, OP, ED, seiyuukat mind-mind 10/10 lenne.
Úgyhogy egyben: 10/10 :D
Mennyire egyedi vagy sablonos?
Nos, kissé nevetséges, ha azt mondom még a Dragon Ballból is merít (ha nem egy közös "ősükből"), de ha tiltakozna valaki, annyit mondok hogy (öreg) piccolo  :angyali:
Lop, de jó kis katyvasz fanservice, moe, supernatural hunting (lehetne több), és határozottan better love story than twilight.

Szinkronszinészek teljesítményére speciel közel nem adnék 10 pontot (az egy dolog ha valakinek szándékosan idegesítő a hangja, de volt akié szerintem adott jelenetben nem annak volt szánva), viszont az OP lehet hogy az első anime amit gépen nézve mindíg tekerés nélkül abszolváltam (de hogy az utóbbi pár évben, az biztos) 10/10, összességében meg... 8-at megkapja 9-re aludnom kéne.
Külön megjegyzés Okonogi Momoe: "chotto dake ganbatte mimashita" (spelling?) - amikor ezt mondta, onnan jóval nehezebb volt utálni, sokkal kevésbé volt az idegesítő extra.
Viszont továbbra is kaját pazarolt. Akárcsak Yuuko.

fema

Quote from: kada on 2012-07-11, 16:18:11
Quote from: fema on 2012-07-11, 03:45:30
Tasogare Otome x Amnesia (Dusk Maiden of Amnesia)
[...]Fogalmam sincs, hogy mennyire egyedi vagy (animéknél) sablonos a történet, de nekem nagyon tetszett, megfogott az egész. A karaktereket mind kedveltem (egy kivétel talán: Momoe).
Nem sok olyan anime van, ami ennyire játszott volna a hangulatommal.
[...]Ha külön akarnám értékelni a zenét, a rajzolást, az animálást, a történetet, hangulatot, OP, ED, seiyuukat mind-mind 10/10 lenne.
Úgyhogy egyben: 10/10 :D
Mennyire egyedi vagy sablonos?
Nos, kissé nevetséges, ha azt mondom még a Dragon Ballból is merít (ha nem egy közös "ősükből"), de ha tiltakozna valaki, annyit mondok hogy (öreg) piccolo  :angyali:
Lop, de jó kis katyvasz fanservice, moe, supernatural hunting (lehetne több), és határozottan better love story than twilight.

Szinkronszinészek teljesítményére speciel közel nem adnék 10 pontot (az egy dolog ha valakinek szándékosan idegesítő a hangja, de volt akié szerintem adott jelenetben nem annak volt szánva), viszont az OP lehet hogy az első anime amit gépen nézve mindíg tekerés nélkül abszolváltam (de hogy az utóbbi pár évben, az biztos) 10/10, összességében meg... 8-at megkapja 9-re aludnom kéne.
Külön megjegyzés Okonogi Momoe: "chotto dake ganbatte mimashita" (spelling?) - amikor ezt mondta, onnan jóval nehezebb volt utálni, sokkal kevésbé volt az idegesítő extra.
Viszont továbbra is kaját pazarolt. Akárcsak Yuuko.

Nem láttam a Dragon Ballt, (nem is tervezem) úgyhogy megnéztem neten, ki az a Piccolo, hát nem tudom... a zöld izé hogy jön ide? :D

Azt a "chotto dake ganbatte mimashita" leírnád angolul vagy magyarul a kedvemért? Sajna még nincs pénzem japánt tanulni...  ^^" (Bár a ganbatte az valami buzdítás, ugye?) Ebből arra gondolok, hogy amikor kiderült, hogy mit gondol Teiichi... vagy mi?  :falba:

Az OP pedig kapja be, tegnap nem ment ki a fejemből és alig tudtam elaludni... :D

kada

Quote from: fema on 2012-07-11, 16:28:30Nem láttam a Dragon Ballt, (nem is tervezem) úgyhogy megnéztem neten, ki az a Piccolo, hát nem tudom... a zöld izé hogy jön ide? :D

Azt a "chotto dake ganbatte mimashita" leírnád angolul vagy magyarul a kedvemért? Sajna még nincs pénzem japánt tanulni...  ^^" (Bár a ganbatte az valami buzdítás, ugye?) Ebből arra gondolok, hogy amikor kiderült, hogy mit gondol Teiichi... vagy mi?  :falba:

Az OP pedig kapja be, tegnap nem ment ki a fejemből és alig tudtam elaludni... :D
[spoiler=zöld izé]Lélek kettéválasztósdi a háttértörténet, elvileg "isten" és "ördög/piccolo" (franc tudja hogyan fordították, nem néztem), ugyanaz a személy volt, csak ketté lett választva jó és rossz félre, itt is van "light Yuuko" és shadow Yuuko.[/spoiler]

Nem szoktam japánfilkodni, egyébként is sose tanultam, csak ami ragadt (tudom, fürödjek gyakrabban), helyesírás kb akkor van, ha googlizok egyet pl most is. A nyolcadik rész második felének evős jelenete.
[spoiler]Amikor a csaj csak-csak szerelmet vall mert látja hogy a sráccal nincs minden rendben, és amikor a srác válaszát megkapja,
"Do you have someone you like?"
"Someone I love" *flashback* "yes"
"I knew there would be. I had a feeling you would. I knew, but still... I tried." [/spoiler]bár szerintem ezt a fordítást (UTW-Underwater) még lehetne csiszolni.

Az OP-ra no moar comment  :D

fema

Quote from: kada on 2012-07-11, 16:53:22
...

Mhm... Értem. Így már világos, a képek alapján nem tudtam levonni a párhuzamot. :D

frozenstein

Fate/Zero S1+S2
A történet, a látvány és a zene mind tökéletes. Megláthatjuk mi lehetne a F/SN, ha shounen helyett seinen kategóriában készül. Meglepő pozitívum volt, hogy Gilgamesh nem volt olyan irritáló karakter, mint a sequel-ben. Tudtam, hogy nem lesz happy end, de még így is keserű szájízt hagyott a befejezés. Még újra kell majd nézni, amikor a második feléhez kijönnek a BD extra jelenetek.
10/10

kada

Quote from: frozenstein on 2012-07-14, 18:12:11
Fate/Zero S1+S2
A történet, a látvány és a zene mind tökéletes. Megláthatjuk mi lehetne a F/SN, ha shounen helyett seinen kategóriában készül. Meglepő pozitívum volt, hogy Gilgamesh nem volt olyan irritáló karakter, mint a sequel-ben. Tudtam, hogy nem lesz happy end, de még így is keserű szájízt hagyott a befejezés. Még újra kell majd nézni, amikor a második feléhez kijönnek a BD extra jelenetek.
10/10
Számomra egy jelentősebb "hibája" volt (ami hirtelen eszembe jut, de az nagyon): Az első tucatban volt a számomra "leglegebb" jelenet, és aztán csak próbálta utolérni magát.  ^^"
De a filleren kívül minden rész messze verte a F/SN-t  :P

frozenstein

Carnival Phantasm+EX
Ez kész! Ekkora elborultságot. Bár én a játékokkal nem játszottam, láttam az összes animét + utánaolvasgattam a TYPE-MOON Wiki-n, így azért az összes feltűnő karaktert sikerült elhelyezni a képben. Szerintem aki legalább a F/SN vagy a Tsukihime animét látta jól szórakozhat rajta, persze minnél többet tudsz a Nasuverse-ről annál inkább üt.
10/10

SaiyaGin

#9329
Future GPX Cyber Formula

A 21. század elején a világ legnépszerűbb autóversenyének címet elvette a Forma-1-től egy új széria: a Cyber Formula, a mesterséges intelligenciával ellátott versenyautók bajnoksága. A sorozat főszereplője, Hayato, egy feltörekvő kis csapat tagja, aki lényegében véletlenül kerül a csapat új autójába, az Asurada GSX-be, amikor a kocsit el kell vezetnie egy pályára. Miután megérkezik oda, Asurada közli, hogy mivel Hayato vezette őt először, őt regisztrálta pilótaként, és így csak akkor hajlandó versenyezni, ha Hayato ül a volán mögé.
A sorozat eleje, ha rossz nem is volt, de azért nem tetszett olyan nagyon, viszonylag sok kvázi-filler volt, meg Hayatóval is elég sok bajom volt. (A fillerekben azért volt néhány egész jó is, amikor különböző, a Cyber Formulától eltérő versenyeken  vettek részt.) A 19. rész körül kezdett el érdekesebbé válni, innentől kevesebb volt a filler, és egyre jobbak, egyre izgalmasabbak lettek a versenyek (a bajnokság futamainak nagy része a sorozat második felében zajlott le).

Hayato eleinte nem volt valami szimpatikus: nem csak éretlen volt (amit még el is néztem volna), de néha akkora hülyeségeket csinált, hogy pár résznél azt hittem, hogy mielőtt versenyezni kezdett volna, még a tévében se látott autóversenyt (ebben persze tévedtem). Szerencsére azért ahogy a történet haladt, úgy Hayato is fejlődött.

[srs bsnss]Az olyan sorozatoknál, amiknek nincs sok valóságalapja (pl. mecha), bizonyos szempontokban el tudok tekinteni a realizmus hiányától, de egy autóversenyzésről szóló animétől azért elvárnám, hogy közelebb legyenek a valósághoz (különösen, hogy többször szó esett a Forma-1-ről és a Forma-3000-ről is) például, hogy a biztonsági előírások elég érdekesen jelentek meg (50 km-es körök a Grand Canyon nehezen elérhető helyein), Hayato csapata (őt leszámítva) öt főből állt, és az autók közti sebességkülönbségek érdekes értelmezése: az egyik szereplő a kerékcserékkor általában még a boxban maradt egy teára (:lul:), de egy perc múlva már vezette a versenyt. Azt pedig még meg említettem, hogy a Cyber Formulában a versenyautók műszaki adatainak nincs egységes formulája...[/srs bsnss]

[spoiler]Az mondjuk jó kérdés, hogy miért keresek logikát egy versengésről szóló shounenanimében. [/spoiler]

Egyébként érdekes volt látni, hogy hogyan képzelték el 1991-ben, a sorozat készítésének idején a közeljövőt: eszerint 2015-ben a floppy még mindig releváns adathordozó, a mobiltelefon nem létezik, de létezik kibernetikus szemmel és karral rendelkező versenyző, valamint a mesterséges intelligenciával rendelkező számítógépek mindenki számára elérhetőek.

6,5/10