Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Member on 2011-06-01, 14:11:17
A legnagyobb gát, hogy a bábát veszélyeztetésért lecsukják
Kétszer is úgy olvastam, hogy a babát csukják le. Nem semmi disztópia.

Zsiga

A legnagyobb gát, hogy a bábát veszélyeztetésért lecsukják (lásd Geréb Ágnes), míg az orvos megússza egy műhibával, ha baja lesz a gyereknek vagy az anyának.
Csukják is le ha veszélyezteti az anya és/vagy a gyerek életét, egészségét. Geréb Ágnes meg pont jó példa arra hogy az orvos sem ússza meg. Geréb ugyanis szülész szakorvos, akit épp azért tiltottak el a foglalkozása gyakorlásától mert veszélyeztette a betegei életét.
Amíg alapvető hiányosságai vannak valakinek tudásban és eszközökben is addig ne akarjon szülést levezetni.

szpeter

Quote from: Próféta on 2011-06-01, 22:07:20
+1

Member

Quote from: Zsiga on 2011-06-01, 22:27:10
A legnagyobb gát, hogy a bábát veszélyeztetésért lecsukják (lásd Geréb Ágnes), míg az orvos megússza egy műhibával, ha baja lesz a gyereknek vagy az anyának.
Csukják is le ha veszélyezteti az anya és/vagy a gyerek életét, egészségét. Geréb Ágnes meg pont jó példa arra hogy az orvos sem ússza meg. Geréb ugyanis szülész szakorvos, akit épp azért tiltottak el a foglalkozása gyakorlásától mert veszélyeztette a betegei életét.
Amíg alapvető hiányosságai vannak valakinek tudásban és eszközökben is addig ne akarjon szülést levezetni.
Csúnyán fogok fogalmazni, de mennyiben rosszabbak az ő statisztikái, mint egy átlag szülész orvosnak? Asszem háromszor hibázott élete során.
A lecsukása meg azt követően kezdődött, hogy már el volt tanácsolva és elvégzett egy szülésznőit.

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2011-06-01, 17:48:21
Quote from: White SeeD on 2011-06-01, 13:34:17

:zomg: :comp: :falba: :falba:

omg itt a világvége, tökéletesen egyetértek Darkstarral  :zomg:

Quote from: Member on 2011-06-01, 17:50:31
Quote from: Darkstar on 2011-06-01, 17:48:21
Miért kapna az orvos 4szer annyit mint az a fizikai munkás, aki napi 8-12 órát gürcöl rosszabb körülmények között.
:zomg: :comp: :falba: :falba:
Van igazság W_S szavaiban is, a munkásember kockáztatja a testi épségét, egészségét, amit gyakran egy minimálbérrel honorálnak (vagy ott vannak a totális monotóniával kecsegtető futószalagos munkák, amik megölik a lelket). Persze ezt nem éppen az orvosok fizetéséhez kellene hasonlítania, hanem mondjuk a diszpécserekéhez, bolti eladókéhoz, akiknél a sérülés esélye jóval alacsonyabb.

Na jó, most megnyugodtam, Memberrel már nem értek egyet :haha:

Ebben igazság? Itt, Ezerbajdzsánban, a Lapáttámasztó Jánosok
földjén? Ha az orvosok olyan munkát végeznének, mint az átlag
jómunkásemberek, ritkán kerülne ember élve ki kórházból, még ha
egészségesen is ment be. Szóval csak ilyen apróságokat hagytok
ki, hogy felelősség, nyomás, szaktudás.
Meg hogy négyszeres? Még a dupláját sem éri el, miről beszéltek?!
Bolti eladók, diszpécserek sem keresnek sokkal jobban, mint a
minimálbér, vagy még annyit se. S náluk nincs az, hogy akkor
most két órát támasztom a lapátot és vakarom a seggem, nekik
órákat kell bármilyen szünet nélkül egyhelyben dolgozniuk, mosdóba
és cigire sem mehetnek ki a legtöbb helyen.
A sérülés valószínűsége még messze nem minden olyan szempontból,
hogy egy munka mennyire megterhelő az egészségre. Ld. a 40-50
éves korukra a stressztől és hajtástól teljes ronccsá váló menedzserek.

Jó, orvos tanult 10 évvel többet. Mindezt ingyen/olcsón annak az adójából aki alacsonyvégzettségű jómunkásember. Munka helyett a viszonylag kényelmes iskolapadban végezte a tanulmányait áttételesen a"munkáját".

Remélem ez egy nagyon gyenge trollkodási kísérlet volt.
Te is tudhatnád, főleg, mivel elvileg pénzügyekkel foglalkoztál/ol,
hogy mekkora baromságot mondtál, a minimálbérnek alig van adója,
abból semmit sem bírna kifizetni az állam. Továbbá pont ezek a
fizikai munkások jelentős része egyáltalán nem is fizet adót, mert
feketén dolgozik, nincs bejelentve, hivatalosan munkanélküli.

A lehetőség az alacsonyvégzettségű jómunkásembernek is ott
volt, tanulhatott volna tovább, akár munka mellett estin vagy
levelezőn, szerezhetett volna valami szakmát, amivel jobban
keresne.
Látom, még mindig nem esett le nektek, hogy miért volt a
kommunizmus munka-ideológiája ab ovo teljes bukásra ítélve.
Egy fizikai munkás és egy orvos munkája társadalmi szempontból
messze nem egyenértékű. Ha az emberek nincsenek arra motiválva,
hogy mégis a nehezebb utat válasszák (mindenki egy bért kap),
akkor mindenki a kisebb ellenállás irányába fog menni, kötelező
általános után ha egyből megkapja ugyanazt a pénzt, nem fog
továbbtanulni, s nem lesznek orvosok.
Nem értem, hogy ezt miért nem gondoljátok végig.

Zsiga

Quote from: Member on 2011-06-01, 22:43:32
Csúnyán fogok fogalmazni, de mennyiben rosszabbak az ő statisztikái, mint egy átlag szülész orvosnak? Asszem háromszor hibázott élete során.
A lecsukása meg azt követően kezdődött, hogy már el volt tanácsolva és elvégzett egy szülésznőit.
Beszéltem azokkal a csapatokkal akik kimentek megmenteni a gyerekeket akiknél "hibázott", ezt a nőt ha máshogy nem lehet akkor börtönnel, de távol kell tartani minden szülő nőtől és újszülöttől. Nem a bábákkal van a bajom meg az otthonszüléssel (bár de, az otthonszülést nagy általánosságban is veszélyesnek tartom), hanem azokkal akik ezt felelőtlenül, felkészületlenül csinálják, márpedig Gerébnek nulla a tudása sok szempontból. Konkrétan nem tud újraéleszteni. Márpedig nem ahhoz kell a tudás hogy egy komplikáció nélküli szülést levezessen valaki (komplikáció nélküli szülés = ha senki nem csinál semmit, akkoris megszületik egészségesen a gyerek), hanem hogy ha gáz van, tudja mit kell csinálni.

Moha

Naná, az anyja méhéből egyenest a sittre. :haha:

Kraivan

QuoteEgy fizikai munkás és egy orvos munkája társadalmi szempontból
Én valahol abban az idealisztikus képben vagyok, hogy a munka egyenértékű, a fizetés különböző.

A munka mint egyenértékű az úgy fontos, h ugyanúgy szükség van arra, h visszavarrják a leszakadt fejem a helyére, mint ahogy normális utakat aszfaltozó segédmunkás is kell, hogy a mentő kátyúmentes úton vigyen el a kórházba, és egy bukkanónak köszönhetően a tű a karomból ne a szemembe menjen. :D

A különbség abban rejlik h nem mindenki képes egy munkára.
És gyakran látok olyan embereket olyan munkakörben amire hírből sem képes.

Az orvosi hivatás is olyan mint a sírásás, vagy patológia, ha már extrém példákat akarunk eme két szférában. Nem nagy durranás, de az emberek zöme képtelen a munkára.

Namármost hivatással is ugyanennek kéne lennie.
Valaki azért legyen orvos mert gyógyítani akar, ne pedig azért mert dezsírmárdologahálapénz.

De ugyebár hungarland-en mindenki pénzre próbál hajtani, és finoman szólva mást se tesznek mint megszentségtelenítik a szakma nemes és tiszteletteljes hírnevét és méltóságát.

Quote from: Moha on 2011-06-01, 23:08:48
Naná, az anyja méhéből egyenest a sittre. :haha:
Az új magzatvédelmi törvényből kinézem már ezt is. XD

Darkstar

Itt csak egy különbség van: utat aszfaltozni -kis túlzással- bárki tud. Fejet visszavarni... kevesebben.

Erről jut eszembe: ma voltam a BudaCash-nél kis devizaopciós képezgetésen (lesz még több is, nekem baromira tetszik és gyanúm szerint így akarnak későbbre embereket összeszedni, mert eddig az egyetemen volt pár extra "szeminárium" és akik érdeklődnek, azok mentek most kicsi -8 fős- csoportban a helyszínre). Néha egészen vicces összegek repkedtek, a parkolóban meg nem nem épp szuzukik álltak. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kraivan

QuoteItt csak egy különbség van: utat aszfaltozni -kis túlzással- bárki tud
Abból kifolyólag h az utak szavatossági ideje 3 naptól 2 hétig terjed, nem mondanám h ez így van. :P

Csak az orvost műhibaperrel generációkig tönkreteszik, az útmunkást meg megdícsérik, mert lehet közpénzt felvenni tatarozásért.
Ezrét mondom hogy a munka egyenértékű.

de hányszor találkozunk azzal h aki dolgozik, munkakezdése pillanatában azt várja h érjen véget a műszakja.
Nem azt mondom h sztahanovistának kell lenni, de elvégre azért végez az ember egy szakmát/választ egy munkát mert csinálni szeretné amibe belekezd, amiért megfelelő összegű ellenszolgáltatást kap.

A valóság ugyebár az h az ember bekerül egy pozícióba, nem akar csinálni semmit, de elvárja h megkapja ami jár.

Nakedape

anyámhoz betörtek, éljen
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Próféta

Fazék: kár, hogy törölted, pedig tök érdekes volt.

Quote from: Kraivan on 2011-06-01, 23:18:54
Valaki azért legyen orvos mert gyógyítani akar, ne pedig azért mert [...]pénz.
Nos, akkor a jelenlegi rendszer fölényesen eléri ezt a célt :P
(Arról nem is beszélve, hogy egy radiológus valószínűleg sose kap hálapénzt, és gondolom a mentők se gyakran)

Quote from: Nakedape on 2011-06-01, 23:59:12
anyámhoz betörtek, éljen
Otthon volt közben?

Nakedape

nem, nem csak erre ért haza

Moha

Quote from: Kraivan on 2011-06-01, 23:34:40
azért végez az ember egy szakmát/választ egy munkát mert csinálni szeretné amibe belekezd, amiért megfelelő összegű ellenszolgáltatást kap.
Sok esetben a probléma a kiemelt résszel van. Ha egy orvos az alap fizetésből el tudná tartani az 5 fős családját, kicsit máshogy állnának a dolgok.

QuoteA valóság ugyebár az h az ember bekerül egy pozícióba, nem akar csinálni semmit, de elvárja h megkapja ami jár.
Nyilván ilyen is van, aszfaltmunkásoknál néha feltűnő is, de azért az orvosok esetében szerintem nem erről van szó.

Fazék

@Próféta

csak úgy éreztem, hogy ez megint olyan téma, amibe féltájékozottságommal, és fogalmazói képességbeli hiányaimmal belevágok, aztán mérgesen be kell látnom, hogy írtam pár hülyeséget, és csak bosszantom magam vele, de akkor közkívánatra, kicsit továbbszerkesztve: (hála a lazarus extension-nek előjött pillanatok alatt a beírt szöveg)

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-06-01, 23:02:19átom, még mindig nem esett le nektek, hogy miért volt a
kommunizmus munka-ideológiája ab ovo teljes bukásra ítélve.
Egy fizikai munkás és egy orvos munkája társadalmi szempontból
Nem értem, hogy ezt miért nem gondoljátok végig.
ez tökéletesen így van, látható is mennyivel sikertelenebb volt az akkori oktatás a mostanival szemben :trollface:

de komolyabbra véve a szót: abban a rendszerben is bőven megvoltak az emberek, akikben égett a vágy a tanulásra, a munkájuk tisztességes elvégzésére. az oktatás akkor még nem volt teljesen szétcseszve, a követelmények nem csak a kvóta elérését képezték, hanem tényleg olyan embereket akartak az adott szakmára kiképezni, akire aztán számíthanak, ha éppen később ők szorulnának a szolgálatára. és nem vagyok biztos benne, hogy ne lett volna meg mindenre a kellő számú szakember.
egy általános oktatási szint elérése tényleg mindenki számára fontos lehet, de a mai szintű diplomás képzési tömegmániát én egészségtelennek tartom. kiölték az emberekből az "egyszerűbb munkák" iránti tiszteletet.

más nem érez problémát azzal a hozzáállással, hogy az orvosnak (meg egyéb diplomásoknak) követelnék a négyszeres (akárhányszoros) pénzt, de a munkás meg legyen már elégedett a pénzzel amit kap, örüljön hogy nem hal éhen, elvégre lusta dög volt tanulni? ???

közben Kraivan 100x jobban megfogalmazta a problémámat.

szeretem amikor az emberek lenéznek valakit, csak azért, mert nem járt egyetemre, és "csak" fizikai/bolti munkát végez. de végülis érthető, mert ez a hozzáállás/szemlélet hasznos az előrelépéshez, ad egyfajta kellemes önbizalmat, ami elősegíheti a további pénzszerzést :)

és most persze belevehetjük, hogy nekem egy egyetemet se sikerült elvégeznem, lehet hogy csak ezért látom így a dolgokat. ha végig tudtam volna szenvedni progmatot több barátommal együtt, akkor máshogy viszonyulnék a témához. de hát ez van. :)

pár hónappal ezelőtt (még télen) dunaharaszti mellett fölvettem egy stoppost, és Dömsödig volt alkalmam meghallgatni, hogy kb mit kell átélnie egy ilyen "lusta feketén dolgozó építőmunkásnak"
este 8-kor jön a telefon, hogy másnap kellene teherautósofőr x építkezésre, jó-e neki? kell a pénz, hát jó.
reggel 6-kor indulás Dömsödről gyűjtő 20-30 személyes kisbusszal. az építkezésen átadják a teherautóhoz a kulcsot, amin csak éppen a legfontosabb váltófokozatok nem működnek már (emelkedőn használathoz, stb), illetve ahogy az emelkedő tetején, ahol be kellett volna kanyarodnia kiderült, a fék se működik rajta, (így faszán leszáguldott a túloldalon) és a kerekei se úgy fordulnak ahogy kéne. de el kell vezetnie, mert kell a pénz. túléli a napot, mások is túlélték szerencsére, mert tud vezetni, megkapja az ígért órabér felét, de egy szót se mer szólni, este 9-re már haza is viszik a gyűjtőbusszal. legális hosszútávú munkaszerzés építőiparban egyszerű fizikai munkásként az álom kategória.
és sztem ez nem egyedi történet.

amikor éppen fölvettem, akkor kb a fagyás küszöbén állt, mert a tömegbusz csak odáig vitte, a volán busz meg csak 3 óra múlva jött volna, ott stoppolt a fagyban már legalább 1 órája.
szintén egy nagyon sikeres munkából jött, ahol valami csatornázással kapcsolatos építkezés munka volt, valami utolsó putri tömegmunkaszálláson kellett aludnia ott, mert haza se tudott volna menni két munkanap között, másfél hétig voltak ott, és ez idő alatt szinte semmit sem tudtak elvégezni, mert az idióta szakember munkavezetők/mérnökök/rendelésintézők képtelenek voltak összepasszoló alkatrészeket rendelni a munkához másfél hét alatt.

még mesélt pár hasonló esetet, de azt hiszem fölösleges lenne tovább fejtegetni.

inb4 tl;dr

White SeeD

Ennyi erővel az utcaseprőt is szembe lehetett volna állítani az orvossal...
Én nem írtam, hogy totálugyanannyit kell hogy keressen a munkás mint a többdiplomás orvos. Hanem teljesítményhez mértebben kéne a béreket osztogatni.
A minimálbérnek is van bőven járuléka és adója. 1 minimálbéres ember után közel 40K pénz megy az államnak havonta.
(Az út meg azért olyan amilyen mert fos technológiát használnak és kispórolják belőle az anyagot. Nem a munkást kéne hibáztatni ezért)

Nézzük valamivel korrektebb szemszögből.
Mondjuk orvosunk megkapja a 100-120K-t havonta. (Ne kezdőt vegyünk, dolgozzon már pár éve) Ezután zsebreteszi a hálapénzeket, ami után nem adózik le. Szerintem ez havi 300K körül lehet (mondjuk betegenként 10K, persze láthatjuk, ha szülész lenne az illető akkor 2-3 szüléssel ez megvan). Ezen kívül kap társadalmi megbecsülést. Mivel hiány van belőle, biztos a munkahelye. Rizikó faktor nagy, mert ha elszúr valamit és nem tudják ráfogni a betegre hogy ő volt az akkor szívás. Jelentős részük ha nem kapja meg a hálapénzt nemigen végzi el a munkáját.

Van a munkásunk, aki gyárban dolgozik. 12óra/5nap vagy 8 óra/7 nap. Megkapja a minimálbért, már ha be van jelentve. 3 havonta kirúgják 1-2 hónapra. Ebédszünet 30 perc, akkor egyszer elmehet wc-re is. Amúgy vidáman áll a futószalag mellett és nagy sebességgel szerel össze valamit. Ha párszor hibázik és lebukik kirúgják. Ha megakad miatta a gépsor kirúgják. Megbecsülve nincs sem munkahelytől sem a társadalomtól. Nyugdíja nemigen lesz. Hálapénz? Túlórapénz? Hát persze...
Ha ez nem tetszik neki van a helyére többszáz jelentkező. De ott van, mert különben éhenhalna. És lehet hogy lehetett volna belőle akár orvos is, ha lett volna pénze tanulni, kifizetni a kollégiumot stb. Mert nem csak a lustaságon múlik.

Tény hogy a becsületes fajtájából mindkettő kidolgozza a belét is. Nem kéne ennyire lenézni a nemdiplomás munkásokat, mert ők is végzik a dolgukat, ki így ki úgy. És bőven megérdemelének többet a munkájukért, mert sokszor nem maradnak el az orvos teljesítménye mögött (Lapáttámasztó fajta meg bőven akad orvosoknál is, sőt, a lapátot csak akkor emelik meg, ha jön az extrapénz), csak simán máshol más formában fejtik ki a teljesítményüket.
A munkásnak még annyival rosszabb a helyzete, hogy mivel jórészük nem beszél nyelveket még csak itt sem tudja hagyni a helyet, hogy normálabb országba költözhessen.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Darkstar

Quote from: White SeeD on 2011-06-02, 00:40:52
Mivel hiány van belőle
(...)
Ha ez nem tetszik neki van a helyére többszáz jelentkező.
Már ez önmagában indokolna nagymértékű bérkülönbségeket.

Továbbá kicsit sok a feltételezés (orvos nem teljesít hálapénz nélkül, etc) és az alátámasztás nélküli adat valamint az érzelmi töltet.

(Azt meg már csak zárójelben jegyzem meg, hogy gazdjogi szempontból a szakértői kötelezettség elve miatt igenis okolható a munkás is, aki szar anyagból megépíti az utat.)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2011-06-02, 00:23:44
szeretem amikor az emberek lenéznek valakit, csak azért, mert nem járt egyetemre, és "csak" fizikai/bolti munkát végez.

Ha evvel rám céloztál, óriásit tévedtél, rengeteg értékes és
érdekes emberrel találkoztam, akik nem végeztek vagy nem
fejeztek be egyetemet; és egyetemen is láttam rengeteg
léhűtőt, megy olyan robot tucatembereket, akikre egy
kávéskanalat se bíznék.
S nem is ezt írtam:

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-06-01, 23:02:19
BTW én a rendszerrel nem értek egyet. [...] Jó, orvos tanult 10 évvel többet. Mindezt ingyen/olcsón annak az adójából aki alacsonyvégzettségű jómunkásember. Munka helyett a viszonylag kényelmes iskolapadban végezte a tanulmányait áttételesen a"munkáját".

A lehetőség az alacsonyvégzettségű jómunkásembernek is ott
volt, tanulhatott volna tovább, akár munka mellett estin vagy
levelezőn, szerezhetett volna valami szakmát, amivel jobban
keresne.

A rendszer nyitott, benne van a lehetőség mindenkinek; s
nem is egyetemet írtam (direkt), hanem szakmát, mert
szakmákból továbbra is hiány van, egy szakmát több embernek
van képessége és lehetősége elsajátítani, és szerintem is túlképzés
folyik az egyetemeken (bár szerintem ez kifejezett cél is: amellett,
hogy a tudás-orientált, k+f és szolgáltatói szektorra épülő fejlesztési
politikát szolgálja, kiváló arra, hogy tömegeket tartson távol a
munkaerőpiactól, akik sokáig csak a munkanélküliséget duzzasztanák).

S ha megnézed, Member volt az, aki a bolti eladókat lebecsülte,
én pedig hoztam az ellenpéldát, hogy mennyire nem leányálom
az még egy fizikai munkással összehasonlítva is.

Abban igazad van, hogy eléggé sarkítva írtam le a magyar átlag
Lapáttámasztó János fizikai munkást, bár tényleg sokat látni
ilyenekből, főleg, hogy megint feltúrták a fél várost, de nem
haladnak semmivel, csak állnak ott a gödör mellett, és dumálnak
munka helyett.

Továbbra is tartom viszont az előző postomnak az alap-álláspontját:
az orvos munkája sokkal nagyobb felelősséggel jár, nagyobb
koncentrációt és szaktudást igényel, és fiatalkorában nagyobb
befektetést / áldozatot kellett meghoznia, ezért cserébe neki
megérdemelten jár(na) jóval magasabb fizetés, mint egy egyszerű
fizikai munkásnak.

Darkstar

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-06-02, 00:50:25
evvel
Tudom, hogy hátraható hasonulálsos formában is (nyelvtanilag) helyes az ezzel, de valami miatt annyira böki a szemem, hogy az valami hihetetlen. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

K_T:
ok, jogos, sorry, rád is céloztam vmennyire, de éreztem, hogy sántít.

késő van már, megint nem alszom semmit...

Kvikveg

Eszembe jutott, hogy egyszer volt kollegam, aki erettsegiig sem jutott el, leszolta az egyetemi kepzest, mondvan, hogy mindenki meg tudna csinalni. (BME) Felvilagositottam rola, hogy nem. Foleg jol nem.

Quote from: Fazék on 2011-06-02, 00:23:44
...
szeretem amikor az emberek lenéznek valakit, csak azért, mert nem járt egyetemre, és "csak" fizikai/bolti munkát végez. de végülis érthető, mert ez a hozzáállás/szemlélet hasznos az előrelépéshez, ad egyfajta kellemes önbizalmat, ami elősegíheti a további pénzszerzést :)
...
Ha jofej, akkor nem nezem le, de a parizerespult mogott ne akarjon annyit keresni mint egy orvos/sebesz/jo matematikus. Ennyi.

Ez a kamionos sztori eleg meredek...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-06-01, 23:02:19
Ebben igazság? Itt, Ezerbajdzsánban, a Lapáttámasztó Jánosok
földjén? Ha az orvosok olyan munkát végeznének, mint az átlag
jómunkásemberek, ritkán kerülne ember élve ki kórházból, még ha
egészségesen is ment be. Szóval csak ilyen apróságokat hagytok
ki, hogy felelősség, nyomás, szaktudás.
Meg hogy négyszeres? Még a dupláját sem éri el, miről beszéltek?!
Bolti eladók, diszpécserek sem keresnek sokkal jobban, mint a
minimálbér, vagy még annyit se. S náluk nincs az, hogy akkor
most két órát támasztom a lapátot és vakarom a seggem, nekik
órákat kell bármilyen szünet nélkül egyhelyben dolgozniuk, mosdóba
és cigire sem mehetnek ki a legtöbb helyen.
A sérülés valószínűsége még messze nem minden olyan szempontból,
hogy egy munka mennyire megterhelő az egészségre. Ld. a 40-50
éves korukra a stressztől és hajtástól teljes ronccsá váló menedzserek.
Olyan érzésem van, mintha fogtad volna az írásaimat és beledobtad volna azokat egy mixerbe, és a szóhalmazt próbálnád értelmezni. :haha: Az orvosok bérét pont, hogy nem akartam lehúzni, mert az övék az egyik legnagyobb felelősség (persze lehet kötekedni, hogy az atomfizikusoké, mert egy rossz mozdulat és egy országgal kevesebb), minimum duplázást érdemelnének.
Amit írsz, az igazából nem a munka nehézségének, hanem ellenőrizetlenségének kritikája, amiben valóban igazad van, amennyiben nincsenek szem előtt hajlamosak kissé ellazulni pl. az útépítők. De gondolom abban nem akarsz vitatkozni, hogy pl. az üvegfúvóknak qrvasz@r?

Quote from: Kraivan on 2011-06-01, 23:18:54
Én valahol abban az idealisztikus képben vagyok, hogy a munka egyenértékű, a fizetés különböző.
A munka mint egyenértékű az úgy fontos, h ugyanúgy szükség van arra, h visszavarrják a leszakadt fejem a helyére, mint ahogy normális utakat aszfaltozó segédmunkás is kell, hogy a mentő kátyúmentes úton vigyen el a kórházba, és egy bukkanónak köszönhetően a tű a karomból ne a szemembe menjen. :D
Hohó, szeressük Adam Smith-t. :D Én nem merném kijelenteni, hogy a munkák egyenértékűek, inkább afelé hajlok, hogy mindnek megvan a maga haszna. Az igazán szélsőségesek szerint kell a tolvaj is a társadalomba, mert nélküle nem volna se rendőr, se bíró.

Zsiga: Ezt az infót nem tudtam az Ágiról, ma is tanultam vmit. De hogyan végezhetett el kétszer is egészségügyit, ha az újraélesztés nem megy??

Kraivan

QuoteEnnyi erővel az utcaseprőt is szembe lehetett volna állítani az orvossal...
Sztem meg lehetne.
Volt év h 1x voltam orvosnál az is munkahelyhez való eü vizsgálat volt, ellenben 3-4 hetente mehettem foltozni a kerékpárom kerekét, 2 havonta meg cserélni a gumit, mert olyan jó munkát végzett az utcaseprő.

De őt nem vonja senki felelősségre (vagy kiröhögnének ha elővetetném amerikai módon), mert a kerékpárszervizesnek jó forgalmat biztosított.

De végülis kitoltam velük, mert megvettem a 8x drágább "lyukadásbiztos" duplafalú gumit. Azóta nem volt deffektem. :P

A gyármunkás és orvosi fizetés és helyi terror szembeállítása meg valahol ott sántít, hogy az orvos legálban kap siralmas fizetést, míg a gyármunkást rommá dolgoztatják, és terrorban tartják.

Ugyebár manapság aza divat, hogy 4 órára jelentik be az embert. Statisztikailag csökken a munkanélküliség, 20eft-ot fizet be az államnak, közben 240 órát ledolgoztat a munkással, és igencsak érezteti h ha nem tetszik neki, bőőőőőőőőven van kiből válogatni.

Fekete és szürkefoglalkoztatás virágzik.
És a fizetését mindenkinek meg kéne emelni, ha mással nem, azzal h az adót csökkentik radikálisan, miközben a vizsgálati szerveket erősítik.

Moha

Quote from: Member on 2011-06-02, 07:11:45
Az igazán szélsőségesek szerint kell a tolvaj is a társadalomba, mert nélküle nem volna se rendőr, se bíró.
Az igazán szélsőségesek nem fognak saját tolvaj fajtájuk ellen beszélni. Mert ugye elég sok van belőlük egy bizonyos nagy, Duna parti "munkahelyen"... :P

Member

A Mandeville-i modellt szerintem nem a magyar parlament alkotta meg. :ejnye:

Kvikveg

Tokjo, nezem a cegeket, neha belefutok egy allashirdetesbe amugy is... es joooo reszuk marketinges. Szanalmas...
Sot, az egyiknel, amihez sales-est keresnek (tudnam miert hivott fel a noci a munkaugyis oldaltol) egyszeruen kiderithetetlen, hogy mit csinalnak.
http://www.landmarkcanada.ca/
Ha ebbol valaki nekem megmondja, hogy milyen szolgaltatast nyujtanak rizsazason kivul... mert innen csak a celcsoportrol van ket szo kb. Az osszes tobbi blaaablaaablaaa...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

Vezetők csapata, mit nem értesz ezen? :D
[reserved]

szpeter

Napi bkv : a bezárt ablak réseiből csöpögött a víz, a csuklóbusz közepén meg szabályosan dőlt be a víz a lyukakon..
Az eső meg határozottan szakad ,Óbudáról jöttem és ott meg hullámzott a víz a kocsiúton kb 8 perc eső után. :eek: Itt egész tűrhető a dolog a város másik felén.

NLZ

Üdv Budapesten. :)
[reserved]

Nakedape