Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Xzone

Ezen a hétvégén szánt szándékkal nem fogok csinálni semmi hasznosat. Megyek le Siófokra fürdeni, napozni és bulizni. :lazza:

teraflare

Quote from: Member on 2011-07-14, 18:25:27
És túl vagyok az első börtönmelós állásinterjún,
...
Dögsokat keresnék, de
...
-Haverom időközben lépett onnan
Mint alkalmazott vagy mint fogvatartott volt ott a haverod?  :D

Quote from: kikuchiyo on 2011-07-14, 21:03:41
Abból itt Pesten el lehet lenni egyedül egy albérletben úgy, hogy a teszkós zsömlénél eggyel jobb szinten eszel és mondjuk havonta veszel egy könyvet vagy elmész egyszer moziba, vagy szűkösen akár egy autót is fenn lehet tartani belőle, de saját lakásra spórolni és főleg családot alapítani lehetetlen ennyiből.
De az pest és nem vidék. Még szegeden is feleannyiba kerül az albi mint itt. Member meg vidéken dolgozna ha jól tudom.

Kraivan

8 napot kellett végigdolgoznom napi 16 órát, mert most nyíló étteremben felvettek engem mint műszakvezető szakácsot, akinek a feladata az lett volna h megtanuljam a főszakácstól a rendszert, illetve 2 kisegítő volt, akik meg a kezünk alá dolgoztak.

Szombaton nyitottunk meg, erre hétfőn felmond a főszakács, szerdán meg a kisegítő.
A fő azért mert nem bírja a szervezete (50 feletti "úriember"), a másik meg berezelt a felelősségtől, és amikor pihenőnapomon beköszöntem h mi a helyzet, ő közölte h lelép a saját műszakja közepén.

Legalább annyit várhatott volna míg alszok egyet. -_-
8 nap után a 2 pihenőnap nem tűnik túl soknak most.

A munka jó amúgy, hangulat is van, de ez a hirtelen gusztustalan nagy felelősség ami a nyakamba szakadt egy "picit" sok.
Kb ilyen döntéseket hozzak reggelente:
- ha kevés kaját főzöl le, akkor a vendégnek kell mondani h elfogyott, ami nyitáskor nem szerencsés.
- ellenben ha sokat főzöl meg, hiába a hűtő, 40 fokban ott se bírja sokáig

Sztem az a jobb döntés h azt mondjuk elfogyott/nincs. Mások szerint nem kéne égni azzal h nem tudunk adni.
Főszakács urunk meg honvédségi adagot főzött, így sírva öntöttem ki vagy 30 liter halászlevet, meg 2 kilo sertésvelőt, 5 kilo bélszínt...  :zomg:
Én meg lefőztem 10! adag leveseket, ami kevésnek tűnik, ám ha azt nézem rengeteg, ha 2 nap alatt 1 adagot vittek belőle.

Azt meg se említem h főszakács urunk h a bánatban képzelt el pár ételt, így igen vicces improvizálások sülnek ki.
Pl:
Padlizsánkrémmel töltött Pangasiusfilé.
Ez kiba* jól hangzik, de h töltöd meg, amikor 3 fokos állapotában is folyik a krém. Filé halra zsebet metszeni nem tudok, így maradt h kisütöttem két halszeletet, megkentem az egyiket krémmel, ráment a másik, lett egy veretős halszendvics, és mikroban megmelegítettem h a közepe is meleg legyen.

Nah...
Úgy kvázi ez történt az elmúlt 1 hetemben, jelenleg a főnökség hazazavart, és mondták h látni se akarnak a pihenőnapomon, h aludjak.

Mellékesen aki szegedi, van szakács végzettsége, és munkát keres úgy, h nem büdös neki a munka, akkor jelezzen, mert elkél a segítség.
Innentől már csak jobb lesz, mert nagyon elégedett visszajelzések vannak leszámítva a kötelező statisztikai f*szkalapokat [spoiler]túl vagyunk az első személyen aki azt hitte a következő sarki kocsma nyílt meg, meg egy gazdag, cigány pár akik a kacsasültet frissen sütve kérték volna, de nem hajlandóak 20 percnél többet várni[/spoiler].

NLZ

Ejj, kár, hogy nem pesten vagy, ha így dobáljátok ki a kaját, betértem volna a maradék elpuszításának segítésében. :)
[reserved]

Member

Quote from: Puru² on 2011-07-14, 23:59:48
Ha nem egyedül élsz hanem van egy barátnőd akinek hasonló a fizetése úgy már szépen meg lehet élni .Esetleg ha lemondasz a plazmáról ,kocsiról ,évenkénti rajPhone buzulásról akkor talán még egy gyerek is belefér.
Ennyi, a fiatalokat túlzottan hozzászoktatják a jóhoz. A f*sznak sem kell plazma, a veteményeskert is jobban hiányozna.

Quote from: teraflare on 2011-07-15, 09:51:19
Mint alkalmazott vagy mint fogvatartott volt ott a haverod?  :D
Szerinted ő arab menekült? :)

De az pest és nem vidék. Még szegeden is feleannyiba kerül az albi mint itt. Member meg vidéken dolgozna ha jól tudom.
Jó, Kiku tengeribeteg lesz a kukoricás mellett.
Amúgy jah, Kiskunhalas nem éppen drága hely.

Kraivan: Bazz, úgy rühellem, hogy az egynapos kaját nem képesek átszállítani a Máltának vagy a népkonyhának. Kapitalista f@szkodás.

.Attila

Quote from: Member on 2011-07-15, 14:33:43
Kraivan: Bazz, úgy rühellem, hogy az egynapos kaját nem képesek átszállítani a Máltának vagy a népkonyhának. Kapitalista f@szkodás.

Aki 16 órát dolgozik egy nap, nem fog még furikázni közben.
De ha a népkonyhások átmennek, az lehet egy megoldás szerintem, csak meg kell beszélni.
Amúgy igazad van.

Member

Nem is arra gondoltam, hogy Kraivan szenvedjen még ezzel is. Eléggé kellemetlen a szitu, ami most rá szakadt.
Sajnos tapasztalom, hogy még az egyszerűen szállítható árut (pl. péksüteményt) is inkább kidobják. Lassan eljutunk oda, mint a gazdasági világválságkor, hogy petróleumozzák majd a maradékot.

Hol van az étterem, Kraivan?

Kraivan

KisKakas Csárda. Somogyi utca sarkán, valami iskola közelében.

Teljesen új a vezetőség, csak a név maradt.

Az ételmaradék felajánlása nemesen hangzik, bár sejthetitek, h amíg fogyasztható, addig eladható. Ha meg nem fogyasztható, akkor meg nem is étkezésre ajánljuk fel.

A főnöknek nem tudom hol van pénze, de azt mondja ne aggódjak, nem az enyém a felelősség.

Már hogyne aggódnék? Ha rosszul döntök akkor a potenciális bevételi forrás esik ki. Ha nincs étel, akkor forgalom sincs, ami ugyebár a munkahelyemmel jár.
Mondjuk ezen nem segít a tapasztalat, mert akármilyen tapasztalt szakács vagy, nem tudod megjósolni a napi forgalmat.
Holnap beszélni akarok vele, mert van jó pár ötletem amivel csökkenteni lehet a veszteségeket.

Member

4 km tőletek a népkonyha akkor. Persze megértem, elég sok csúnyaságot hallani, hogy a félmunkát végző vendég maradékaival mi történik (hogyan rántják ki a sült húst, ami még akár másnap pörköltté is válhat).
Amúgy gondoljatok bele, egy Máltai Szeretetszolgálat logó még bevételt is hozhat egy viszonylag balos városban. Ha a Délmagyarban is lehoznák valahol a közepén, az még jobb.

Remélem, itt végre meghallgatnak és nem néznek csonthülyének. :)

Kraivan

Én a becsületes szakács vagyok.
Ha valami megromlik az kuka. Penészes, besavanyodott kajával én tuti nem fogok bűvészkedni.

egyelőre az a nagy trükk, h keveset készítek, illetve holnap szándékozok beszélni a kollégákkal h írjuk át az étlapot.

Sajnos a legnagyobb hibája az étlapnak h van vagy 25 féle étel 20 alapanyagól, amiből 15 romlandó.
Jobban kellene kombinálni az alapanyagokat. Miazhogy kiveszek 4 kilo csirkemellet és csak 2 féle ételhez használom, amikor pont abból tudnék legalább 20 féle ételt készíteni.

Amikor a Garabban próbáltuk a konyhát csinálni egész furcsa okból olyan étlap jött össze, h kaja nem romlott meg nálunk.

Ott az volt a gond, h éjszakai vedelőbe nem frissensülteket kellett volna, hanem hambit meg zsírosdeszkát, míg a normál kaját house order-re csinálni.
Sajnos nincs pénzem rekreálni a konyhát, pedig látnék benne potenciált.

Addig marad az h dolgozok másnak.

A mai napi k*rvajóhír h 15-én van hiteltörlesztés. Mai nap rekordot döntött a svájci frank, amivel együtt  apulzusom is.  :falba:

Member

De miért svájci frankosat vettél fel? Mást nem is kínáltak? Vagy bíztál a magyar/eu fellendülésben?

A Garabonciás konyháját sohasem értettem, de látom te sem. Ki a fene fog sör mellé panírozott húst kérni sült krumplival?? Oda elinni mennek a pénzüket, nem elenni.

Fazék

Quote from: Member on 2011-07-16, 09:06:33
De miért svájci frankosat vettél fel? Mást nem is kínáltak? Vagy bíztál a magyar/eu fellendülésben?
te most trollkodsz? élvezed?
az ember még a látható válság előtt azt vette föl, amit ajánlottak neki, ami jobbnak tűnt
húgom is svájci frank hitelt nyög, pedig nem mondanám óvatlannak szüleimet/húgomat, hogy ilyenbe csak úgy fejest ugranának. 3-4 éve még marhajó ötletnek tűnt forint hitellel szemben. alacsony kamatok, viszonylag stabil árfolyam.
amúgy röviden ezért: http://www.xe.com/currencycharts/?from=CHF&to=HUF&view=10Y
mert te gondolom simán betippelted a 2008 közepe/végi változásokat... :rolleyes:

más: oooookééé. ez így már nem olyan mókás... ezek komolyan gondolják, hogy hétvégén is végzik a felújítási munkálatokat. ez fasza. kb folyamatos ütvefúró hang további 33 napon keresztül. fülhallgató se sokat segít a dolgon.
szerencsére most 1 órán belül programom van, de azt hiszem a következő 4 hétvégére is ki kell találnom valami lakástól távol eső programot.

Member

Nem trollkodtam, komolyan kérdeztem. Nekem minden elriasztó, ami könnyen megváltozhat, nem véletlenül nem támogattam a részvényes portfóliót a magánnyugdíjpénztárak idején sem, a deviza alapú hitel pedig abszolút ilyen. Az alacsony kamat meg főleg riasztó jelzés, elvégre a bank nem jótevő, hanem jól le akarja húzni az embert.

White SeeD

Valószínű azért mert a frankos hitelre 4% a kamat, a forintosra meg 14-20% személyi kölcsönnél meg mégtöbb.
Sokaknak meg simán nem volt választási lehetőségük, mert simán nem bírták volna kipengetni a forint hitelek törlesztőit (Igen akkora különbségek vannak. kb most fizet annyit egy devizás mintha ft-ba vette volna fel). A közhiedelemmel ellentétben nem a plazmatv vásárlók vannak nagy szarban emiatt hanem a minimálbér mellett kis lakást vásárlók.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Member

Ja, hogy ez volt a csali, értem. Add drágán a biztosat, a másikkal majd később szívsz, de üszkösen.

.Attila

Quote from: Member on 2011-07-16, 15:07:08
Ja, hogy ez volt a csali, értem. Add drágán a biztosat, a másikkal majd később szívsz, de üszkösen.

Ez nem csali, kicsit másképpen működnek a dolgok.

Cloud

Összeraktam a vízhűtésem, reménykedek hogy nem ereszt sehol sem, és hozza az elvárt hűtést is... 7 órát szenvedtem vele, muszáj hogy jó legyen. MUSZÁJ.  :__devil: :comp:

NLZ

Tyű, milyen vízhűtést? Kompakt kis cumót, vagy elemből összeépített? Képet!
[reserved]

Cloud

Hónapok alatt összevásároltam a komponenseket, egyedileg csináltam úgy hogy ez volt első alkalmam...Képeket majd teszek fel, most tesztek mennek.

NLZ

[reserved]

Member

Nagyi múltkor a lisztet hagyta ki a piskótából, most a tölteléket. Mintha kezdené elhagyni magát. :(

Moha

Quote from: Member on 2011-07-16, 10:33:27
Nem trollkodtam, komolyan kérdeztem. Nekem minden elriasztó, ami könnyen megváltozhat, nem véletlenül nem támogattam a részvényes portfóliót a magánnyugdíjpénztárak idején sem, a deviza alapú hitel pedig abszolút ilyen. Az alacsony kamat meg főleg riasztó jelzés, elvégre a bank nem jótevő, hanem jól le akarja húzni az embert.
Azért az életben ritkán lehet ennyire a biztosra játszani. Vagy sok pénz kell hozzá (és ha az embernek már van, inkább hajlamos kockáztatni), vagy lemaradsz egy csomó jó lehetőségről, ha túlságosan kockázatkerülő vagy.
Én 2007 nyarán vettem fel frankhitelt. Alacsony kamat, korábbi években 140 és 180 között mozgó, viszonylag stabil árfolyam... 24 ezer forinttal kezdtem a törlesztést szemben a forinthitel 34 ezres indulójával. Számítottam rá, hogy emelkedni fog az árfolyam, gondoltam, hogy 180-190 esetleg 200 Ft lesz, de 230-at a fene sem gondolt... azért az az akkori árfolyamhoz képest közel 60%-os emelkedés!
Tessék: lehet felelőtlennek nevezni... :P
Most a következő csekkem szerintem lesz vagy 37 ezer... de az eddig kifizetett törlesztőket nézve szerintem még mindig kevesebbet fizettem, mintha forintban vettem volna fel. A nagy probléma az, hogy most ki sem tudok szállni a buliból. Nem ér annyit a kocsi, mint amennyi tőkém maradt még, tehát bőven rá kéne még fizetnem (ez ugye forint hitellel nem lenne így). A legjobb, amit tehetek, hogy fizetem tovább, mint a kisangyal, a bankok meg feldughatják maguknak az összes pénzéhes zs*dó gazemberrel együtt!  :Eztneked:

chilip

nagyobb képek nincsenek? :) csak 2304x1728-as? meg 1439x899-es? kicsit csalódott vagyok

Cloud

Ne izélj már. Reggel 6 óta egyfolytában csináltam a rendszert annyi gond volt vele, a fene sem fogja átméretezni a képeket.  :__devil:  :D   Amúgy meg böngésződ nem kicsinyíti? :D ^^

NLZ

:cool:
Ám akkor így véglegyesen nyitva marad az oldala?
Meg mi gond volt? Mesélj! :)
[reserved]

Cloud

Jobb oldalra majd megy fel lap, bal nyitva marad. :)

Mi volt a gond?  GPU blokknál nagy volt a cső, OBI a határ úton kifogyott belőle, át a 9. kerületbe az OBI-ba ott volt, de lehalt pénztár előttem, hazajöttem, eresztett a gpu blokk, utána megcsináltam, csak összerakásnál nem figyeltem méretekre, újracsövezés, légtelenítés.

Közben elfogyott a pasztám is. Sos telózás kinek van. Persze senkinek nincs, boltok zárva, egy PH-s arc száma megvolt, de ő meg strandon van valahol vidéken. Eh mondom ilyen nincs. Később felhívott hogy menjek hozzájuk, az anyja odaadja pasztát, szal megmentett.

Végül is ennyi volt. De ráment a napom.   Első vízes rendszerem, büszke is vagyok rá. :)  ^^

Member

Quote from: Moha on 2011-07-16, 22:39:20
...
Az járt jól, aki Svájcban vett fel magyar forint alapú hitelt. :D Euró hitel talán még volt is náluk.

Azt hittem pedig, hogy mindannyian bújtátok a gyertyákat 20087-2008-ban, hogy most a bikák vagy a medvék vannak-e túlsúlyban. :)

http://index.hu/belfold/2011/07/16/katonai_alapismeretekbol_is_lehet_erettsegizni/
Ezek tényleg készülnek vmire.