Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Quote from: motifator on 2011-07-28, 21:39:44
Majd a zöld kártyával lesz egy csomó ügyintézés, de van egy bevándorlási ügyvéd, aki mindent megcsinál nekem, elküldi a papírokat, én mindent aláírok, visszaküldöm, és aztán ő intéz mindent.

Ezek szerint véglegesen kiköltöztél? Nem úgy volt, hogy csak 2 évre mész ki?
Failure is the default option

frozenstein

Na asszem nekem ennyi volt az alakalmi meló, mentem júliusban 14 napot, de augusztusban már csak 6 napra kellenék, annyira meg nem éri meg bérletet vennem. (Lehet ősztől megint nappali tagozatos okj-s képzésre megyek, majd leírom ha tudok konkrétabbat.)

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-07-28, 22:01:42
Quote from: motifator on 2011-07-28, 21:39:44
Utólag visszaolvasva kicsit vicces az egész, de

Ugyanmár, szívből jövő és őszinte volt, ennyi az egész :)
+1
Ha nem akadnal ki neha, azon lepodnek meg.
En most csak siman depi vagyok kisse, mert nezem az allasokat, es egyikre sem passzolok, argh. Raadasul hianyzik valami szep kornyezet, mint otthon a korut, vagy csak egy elvadult fas telek. Mert az itt nincs. Mashol Kanadaban tuti van. XD

edit: lesz interjuuum, viiii!  :hopp:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

SaiyaGin

Quote from: Kvikveg on 2011-07-29, 01:03:18

Hajrá!  :jee:

Member

motifator, egészségbiztosítással hogy állsz? :)

Amúgy aki most jár fősulira, milyen feltételei voltak nálatok, hogy a költségtérítést részletben fizethessétek?

Kvikveg

Quote from: SaiyaGin on 2011-07-29, 13:35:46
Quote from: Kvikveg on 2011-07-29, 01:03:18

Hajrá!  :jee:
Koszi. :)
Kozben kiderult, hogy 8 week volunteer position ami jo, mert konnyebben kerulhetek be, rossz mert meg 2 honapig nem fizet. :/
Mondjuk azt meg tulelem valahogy.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

SaiyaGin

Quote from: Kvikveg on 2011-07-29, 17:08:20
Koszi. :)
Kozben kiderult, hogy 8 week volunteer position ami jo, mert konnyebben kerulhetek be, rossz mert meg 2 honapig nem fizet. :/
Mondjuk azt meg tulelem valahogy.

^^

Quote from: SaiyaGin on 2010-09-25, 15:24:06
Fura tüneteket produkál a régi (asztali) gépem. Amióta megvan a laptop, ritkábban használom, de azért általában hetente legalább egyszer-kétszer be szoktam kapcsolni. Az elmúlt egy hónapban érdekes tünetet produkált: átállítja az óráját. Nem csak pár perccel, hanem pár nappal korábbi dátumra. Minden alkalommal beállítom az érvényes időt, de a következő alkalommal ugyanúgy átállítja magát.

Quote from: Selmo on 2010-09-25, 15:47:31
Legközelebb, ha bekapcsolod, nézd meg a dátumot BIOSban, hátha merülőben az elem. A másik probléma, meg biztosan venti lesz valamelyik kezdi megadni magát, ideje lesz kitisztítani, vagy cserélni.

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-09-25, 16:12:31
Az óra, ahogy Selmo is mondja, tipikus bios-elem lemerülés, ez
ált. 2-4 éves korban jön elő. Az alaplapon van egy CR2032-es
nagyobb gombelem, ez működteti a bios óráját akkor, amikor
a gép ki van kapcsolva.

Azt hiszem, elég jól jellemzi a személyiségemet, hogy csak ezen a héten cseréltem ki a kérdéses alkatrészt, és most is csak azért, mert már be se indult a gép.  ^^"

motifator

Quote from: Member on 2011-07-29, 14:18:11
motifator, egészségbiztosítással hogy állsz? :)
Köszönöm szépen, jól állok :) De ja, egészségbiztosításom pont elég jó van. Viszonylag olcsó is, mert a jó részét a cég fizeti juttatásként. Persze itt kicsit másként mennek a dolgok, még egy jó biztosítással is pénzbe kerül, ha lebetegedsz. Úgy szokott menni, hogy egy csomó mindenen van úgynevezett deductible, ami az ellátás költségeinek egy kis része, amit mindenképp neked kell zsebből kifizetni. Hasonló van az autóknál is, az talán egyszerűbb példa. A kocsimon van casco jellegű biztosítás, ami akkor fizet, ha én töröm össze a saját kocsimat (pl. nekimegyek a garázskapunak), és $500 a deductible rajta. Ez azt jelenti, hogy ha összetöröm a kocsimat, és a kár mondjuk $3000, abból a deductible-t kifizetem én ($500), a többit a biztosító. Értelemszerűen $500 dollár alatti kár esetén be se jelentem a balesetet, mert úgyis az egész javítást nekem kell fizetni, a baleset meg megdrágíthatja a biztosítást.
Na ilyesmi van egészségbiztosításnál is, meg egy csomó ellátásnál százalékosan meg van adva, hogy mennyit fizet a biztosító, és mennyit kell nekem zsebből. Van néhány dolog, amit 100%-ra áll a biztosító, de azért nem sok ilyen van.
Amúgy szokott lenni még egy éves maximum egészségbiztosításnál, aminél többet tuti nem kell zsebből fizetni. Tehát mondjuk egy viszonylag jó biztosítás azt mondja, hogy $3000-nél semmiképp se kell többet zsebből fizetned egy évben, akkor se, ha rákos vagy és évi 300 napot töltöttél kórházban drága kezelésekkel.

Amúgy annyira nem rossz rendszer, mert ha egészséges vagy, akkor nagyon olcsó, legalábbis Magyarországhoz képest. Én jelenleg a nettó fizetésem kb. 3-4%-át költöm havonta egészségbiztosításra. Mondjuk nekem az olcsóbbik van, mert ritkán vagyok beteg, és szerintem még vagy kétszer ennyit hozzátesz a munkahelyem juttatásként. De ha beteg vagy, az pénzbe kerül. Egy bokaficam után egy röntgen olyan $150, amiből egy jó biztosító fizet mondjuk 80%-ot, akkor neked kell $30-at. Ami nem sok, de ez még csak egy röntgen, ha esetleg elszakadt mondjuk egy ínszalag, és műteni is kell, meg még töltesz néhány estét kórházban, akkor könnyen összejön sokszáz, vagy $1-2000 költség is, ami azért nem jön jól, ha nincs semmi spórolt pénzed.

A legnagyobb baja a rendszernek amúgy, hogy nem kötelező. Rengeteg embernek nincs biztosítása, vagy csak valami nagyon olcsó van, ami alig fizet, ha egyszer baj történik. Egyik haverom kificamította a bokáját kosarazás közben, és nem ment orvoshoz, mert biztosítás híján nem akart $150-et fizetni egy röntgenért. Végül nem lett semmi komoly baja, és a bokája is meggyógyult 1-2 hét alatt, de Magyarországon azért nem hezitálnak így az emberek, hogy menjenek-e kórházba, ha baj van.

Ha azért kérdezted, mert aggódsz, hogy végleg elragad a depresszió, megnyugtathatlak, jelenleg semmi olyan lelki problémám nincs, amit egy kis alkohol és egy jó alvás nem oldana meg :)

Más:
Most hétvégén költözök, és van egy matracom (gyakorlatilag full nagy ágy, csak ágykeret nélkül) meg egy rohadt nagy 100+ kilós sony képcsöves tévém, amiket el kell adnom, mert nem fogom tudni hová tenni az új albérletben. Ma reggel feladtam a 2 hírdetést craigslist-en, mindkettőt rohadt olcsón, csak vigyék el vasárnapig. A matracért basszus már legalább vagy 8 ember hívott, és kb. mindegyiknek azt mondtam, hogy hívjon vissza 6 után. Kiváncsi vagyok, hogy ebből mi lesz :)
A TV-t bezzeg nem akarja senki, pedig azt nagyon el akarom adni. Ha nem jelentkezik senki, holnap délután felrakom ingyen, úgy csak elviszik. Nekem már pénz se kell érte, csak jöjjön valaki a haverjával és cipelje le a harmadikról. Mindegy, csak ne nekem kelljen.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Csak hallottam, hogy odakint a reziduális modell nevében eléggé magadra vagy utalva, ha lebetegedsz, ezért kérdeztem rá. Ha kitör a forradalom, egészséges emigránsokat szeretnék a gerillák között látni. :D

Member

Melyek barom találta ki, hogy legyen olyan funkció az NVidiá-ban, hogy ctrl+alt+shift+numpad forgassa a képernyőt?? :gyagya:

Próféta

Quote from: Member on 2011-07-29, 21:58:18
Melyek barom találta ki, hogy legyen olyan funkció az NVidiá-ban, hogy ctrl+alt+shift+numpad forgassa a képernyőt?? :gyagya:
Aki néha külső monitort csatlakoztat a laptopjára. Mondjuk elforgatható szélesvásznút.

Én

Megjöttem. Mondjuk én csak a Balatonról, nem olyan izgalmas mint Izland, USA, etc :D

Próféta

Quote from: Én on 2011-07-29, 23:03:21
Balatonról
Ha ott is ilyen volt az idő, akkor részvétem.

szpeter

Fakk én idén nyáron még sehol sem voltam  :frown:

Én

Quote from: Próféta on 2011-07-29, 23:04:50
Quote from: Én on 2011-07-29, 23:03:21
Balatonról
Ha ott is ilyen volt az idő, akkor részvétem.
Na igen. A kánikula alatt szoboszlón + pesten voltam, és mikor lementem pont beütött a ratyi idő, de azért volt pár napsütéses nap is. Azért nagyon jól éreztem magam, bár több sérüléssel tértem haza mint valaha :D
Quote from: szpeter on 2011-07-29, 23:08:35
Fakk én idén nyáron még sehol sem voltam  :frown:
Nekem a tavalyi nyaram volt hasonló, úgyhogy együttérzek. Idén viszont kb nem is vagyok itthon :D

Kvikveg

Aki az agyban elfekve nezi a filmet laptopon?

Kuroi Tenshi

Quote from: Én on 2011-07-29, 23:11:29
mikor lementem pont beütött a ratyi idő,
több sérüléssel tértem haza mint valaha :D

két hétvégét voltam Balatonon, az első nekem fordítva volt (mindkét hétvégén
kánikula volt), a második sajnos nálam is így történt :D

Na mesélj, mi történt veled - esetleg régi pajtás Kifli Úr is előkerül a történetben? ;D

Cloud

Quote from: Kvikveg on 2011-07-29, 23:38:46
Ez mekkora ötlet már.

Én:

Sztorikat akarunk, most épp mi bajod lett?

Kraivan

http://jakabandor.blog.hu/2011/07/27/tolem_ezert_nem_kapsz_munkat

És csak felszínesen karcolgatja hazánk súlyos problémáját...

Member

De az átrakja a felbontást, mókus (az én laptopomnak nem négyzet alapú a képernyője :))! Nem marad semmi a filmedből, hacsak nem a képernyő közepére pozicionálod és méterezed. A fejjel lefelé meg nem tudom, aki bungee jumping közben akar filmezni?

.Attila

Quote from: Member on 2011-07-30, 09:08:41
(az én laptopomnak nem négyzet alapú a képernyője :))

Senkinek sem az.

Kvikveg

Quote from: Member on 2011-07-30, 09:08:41
De az átrakja a felbontást, mókus (az én laptopomnak nem négyzet alapú a képernyője :))! Nem marad semmi a filmedből, hacsak nem a képernyő közepére pozicionálod és méterezed. A fejjel lefelé meg nem tudom, aki bungee jumping közben akar filmezni?
Atrakja a felbontast, fullscreen jo nagy fekete savvel fent es lent - hol itt a gond?
Ja, .pdf olvasgatasnal meg pont az a jo, az A4es lap kenyelmesen rafer.
Fejjel lefele meg tudtommal felfordult vetitonel lehet hasznalni. Mas otletem most nincs.
Ha ennyire idegesit, allitsd at, nalam ki lehet kapcsolni, hogy ne legyen ra billentyuparancs.

Es: ismerosomnek anno volt elforgathato monitorja. Arra is jo.
http://techreport.com/articles.x/6374/8

Member

Addig idegesített, amíg nem tudtam, hogy mi a billentyűkombó. Ugyanis a winfos a legközelebbi betöltéskor is így torzan indult.

Na mindegy, a faluközpontban éppen a Jézus Krisztus Szeretete Egyháza toboroz tagokat és hangosbemondón zsarolja a népet, hogy a Pokolra jutnak, ha nem hisznek. Vidám Szombat.

.Attila

Quote from: Member on 2011-07-30, 10:49:00
hangosbemondón zsarolja a népet

Ők így fejezik ki a szeretetüket.

Member

Gondolom most nagyon kell szeretniük, hogy nem kapnak állami normatívát, miután nem minősülnek egyháznak.

Kvikveg

Addig idegesített, amíg nem tudtam, hogy mi a billentyűkombó. Ugyanis a winfos a legközelebbi betöltéskor is így torzan indult.

Na mindegy, a faluközpontban éppen a Jézus Krisztus Szeretete Egyháza toboroz tagokat és hangosbemondón zsarolja a népet, hogy a Pokolra jutnak, ha nem hisznek. Vidám Szombat.
Abszurdisztan.  :lul:

Member

Ha még feketeöves volna, azt mondanám, zsír, de így max csalinak menne el.

Acchan

:zomg:

Libatollat, kacsatollat, egyháztagságot...  :D