Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Darkstar

Quote from: Member on 2011-07-17, 09:13:15
Azt hittem pedig, hogy mindannyian bújtátok a gyertyákat 20087-2008-ban, hogy most a bikák vagy a medvék vannak-e túlsúlyban. :)
Mi sem természetesebb.  :rotfl:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Xzone

Quote from: Member on 2011-07-15, 14:33:43
Amúgy jah, Kiskunhalas nem éppen drága hely.

Heh, ott szobatársam apja a polgármester.

Nakedape

Quote from: Xzone on 2011-07-18, 00:23:02
Quote from: Member on 2011-07-15, 14:33:43
Amúgy jah, Kiskunhalas nem éppen drága hely.

Heh, ott szobatársam apja a polgármester.
lesz munkád Member  :angyali: :angyali:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Member

KKHalas polgármestere nagyon friss, ergo hiába neki gyűjtöttük a kc-t az önkormányzatin, szóval gondolom nem kötődik ezer szállal az idegenrendészethez, amit nem éppen a város tart fenn. :ejnye:

.Attila

Aki ismerős Miskolc környékén, meg tudná mondani, hogy ez a hotel melyik vasútállomástól és milyen távolságra van?
http://www.hotelkitty.hu/miskolc-tapolca.php

Xzone

Quote from: .Attila on 2011-07-18, 15:30:53
Aki ismerős Miskolc környékén, meg tudná mondani, hogy ez a hotel melyik vasútállomástól és milyen távolságra van?
http://www.hotelkitty.hu/miskolc-tapolca.php

Vonattal közvetlenül nem tudod megközelíteni. A Tiszai pályaudvarról 1-1A buszokkal lehet eljutni a Búza térre, onnan pedig 2-es busszal Tapolcára.

.Attila

Sejtettem én, hogy nem lesz egyszerű.
Volánbusszal? Amúgy visszafelé kérdéses, oda autóval mennék.
Miskolctapolcai elágazást látok csak megállóként.

Xzone

Quote from: .Attila on 2011-07-18, 19:33:09

Visszafelé is csak azt az utat tudom mondani, amit oda. Más lehetőséged nem nagyon van szerintem :(

A 2-es buszról a Centrumnál normál esetben átszállhatnál a villamosra is, de most épp felújítják a Tiszai és a Selyemrét közötti szakaszt, szóval csak megszopatnád magad még egy átszállással a villamospótlóra.

(A Tapolcai elágazás meg nagyon messze van Tapolcától, az Avas mellett.)

Cobra

Hotel Kitty  :muhahah:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kraivan

Quote from: Member on 2011-07-16, 09:06:33
De miért svájci frankosat vettél fel? Mást nem is kínáltak? Vagy bíztál a magyar/eu fellendülésben?

A Garabonciás konyháját sohasem értettem, de látom te sem. Ki a fene fog sör mellé panírozott húst kérni sült krumplival?? Oda elinni mennek a pénzüket, nem elenni.
Részemről egyszerű volt a képlet:
lejöttem szegedre tanulni. kollégiumba menjen a harapós ló. Amilyen hangzavarral buliznak ott az emberek az már tarthatatlan. Ok, h ki kell pihenni a suli nehézségeit, de én szeretem ha nyugalom van ott ahol alszok.

Albérlet?
16k+reszi egy szoba. Az már egy kisebb lakás törlesztőrészlete.
Beszéltem szülőkkel:
vegyünk fel hitelt, albérlőkkel eltartom magam. 4 szobás a lakás, így van hely, későbbiekben családi lakás lehet, vagy ha telnek az évek, akkor a hitelt frissítem, esetleg eladom a lakást és megpróbálok vállalkozni.
Ezek a lehetőségek most is élnek, csak 5-6 évet várni kell.

Abban az esetben ha bármi gond adódna, otthagyom a sulit és elkezdek dolgozni h fizessem a hitelt.

A probléma bekövetkezett:
anyám agydaganatban elhunyt, apám meg olyan szinten elitta az agyát, h magamra maradtam. Ettől sokkal komplikáltabb az ügy, de elég ennyit tudnotok. :P
Apám nevén volt a hitel, és át kellett valahogy iratnom a sajátomra, mert bár papíron immáron 1/1-es tulajdonos vagyok, a bank nem volt túl készséges hisz a hitelkérelmező apám volt. A 30 napos rutin ügymenetemből majd 4 hónapos idegörlő fesztivál volt, kisebb idegösszeomlásokkal mire át tudtam iratni a hitelt.

H miért svájci frank?
A fennlévő összeget nem lehetett kiváltani, mert akkor a forint alapú hitelek az ingatlan értékének 25%-ában adták (már aki adott), ami vérszegény volt, és a válságra hivatkozva egyedül az Erste volt hajlandó segíteni. Bár a Raffinál volt a hitel, és náluk is volt hitelkonstrukció, ők elutasítottak "mert csak" indokkal. a többi bank akkor nem adott semmit. Szal vagy ez, vagy hajléktalan lét.

A kockázatelemzés meg Moha levezette.
Részemről 176 ft-nál vettem fel. Azért 50-60%os emelkedésre nem nagyon számít az ember. Pesszimista vagyok de ekkora emelkedés még engem is erősen meglepett.

Agyaltam azon h hagyni vigye a bank, megyünk albérletbe, de rájöttünk, h azzal se jövünk ki jobban. Havi pár ezer ft spórolás lenne. Én legalább nem mondom magamnak h takarodjak a macskáimmal együtt. XD

Amúgy a törlesztő nem is lenne gond, de mint tudjuk a magyar fizetések nem épp a legbarátságosabbak egy efféle létmódhoz. technikailag öcsém és barátnőmmel együttesen vagyunk képesek fennmaradni. És bármilyen bevétel kiesik, vagy akár meginog egy hónapra, akkor kezdődik a bűvészmutatvány a számlákkal.

------------------------------------
Garab konyha:
az is mókás tortúra volt. :D
Ugyebár a Béke utcai általános iskola egy utcával odébb van. Bár a kocsma bejárata 210 méterre van a suli bejáratától, van 2 gond:
1: A törvényt nem érdekli milyen bejárat van, az egérlyuk is bejáratnak minősül, így bár az iskola hivatalos bejárata legalább 300 méter, a rozsdás kazánház lakatolt félig befalazott bejáratától mérik a távolságokat.
2:  van egy hatalmas vaskapu a bejáratunktól 50 méterre az iskola fele. Ami egy udvarra vezet. Az udvaron meg kell kerülni az egész épülettömböt, gyakorlatilag a szomszéd Forza Italia mögé kell elsétálni, ugyanis ott van a gazdasági bejáratunk. H ez miért számít? Mert egy másik törvény szerint az efféle távolságokat csak közterületen lehet mérni, és az udvar magánterület. Így bár a bejáratunk az említett kazánházbejárattól 210 méterre van, a gazdasági bejáratunk valós távolsága meg szeritnem barátok közt is vagy 4-500 méter, a vaskapu már csak 160 méterre van.

Így létre kellett hozni egy konyhát, mert egy másik törvény szerint alkoholos italt nem lehet forgalmazni olyan vendéglátó egységekben, ami 200 méterre van védett épületektől (egészségügyi, ill fiatalkoruúakat foglalkoztató oktatási intézményektől) kivéve ha van melegkonyhád! Nem mintha olyan sok 14 éves verte volna a gazdasági bejáratunkat szilvapálinkáért, de ha van melegkonyhád, akkor a bébipapiba mehet a spitzrum is. :D
Ez remélem magyarázatot ad arra is, miért van egy halom kocsmának konyhája, ami egyértelműen deficites.

A frissensült bundázott dolgokkal volt egy utópisztikus idealista képünk:
Szegeden nem sok helyen lehet normális frissensültet kapni vagy házhozszállítatni. Frissensültek rendelésével az olimpia foglalkozik, az ő piacukra akartunk betörni.

utólag visszagondolva nappalra konyha/házhozszállítást csinálnék újra, éjszakára meg hambi/gyros, meg a megmaradt husokat rántotthusis szendvicsnek lehegesztettem volna, és vitrines hűtőbe az éjszakai életbe elkelt volna.
Amúgy meglepődnél hány állat van aki betermelt részegen egy jó adag húst. :D
Nem azért hagytuk abba mert nem volt rá igény, hanem mert a pult italraktára a konyhán túl volt, ami ugyebár egy másik törvénynek köszönhetően nem szabad, mert ha elvisz vki egy rekesz sört a rántotthúsim mellett, akkor zombiapokalipszis lesz.

ha még balesetvédelemmel magyarázná a törvény szó nélkül hagynám, de pont közegészségügyi okok?!  :zomg:
Így beijedtünk, és hanyagoltuk a konyhát. Frissen költöztünk belvárosba, majd ha jó lesz a forgalom újra kiépítjük a rendszert. Sok tőke elment a költözésre amúgy is.
Hát sajnos nem alakult annyira jól a forgalom így 2 év után.

Member

A törvényes kombó megrémített, mennyire idétlenül csapódnak le a valóságban. :he:

White SeeD

A hagyni hogy a bank vigye a házat nem a legjobb taktika.
Ha minden kötél szakad, akkor áron alul kell eladni. Mert a bank végrehajtó által adja el, aki igen jutányosan,  áron alul fogja kikiáltani + rámennek az ő költségei amik nem kicsik.
+ A hitel jelenlegi nagyságától függően, ha árverezés után még marad hitel, akkor azt is megpróbálják végrehajtani rajtad / a hitelügyben szereplőkön.
Mindent el kell követni hogy te add el az ingatlant és ne a bank. Persze ez jelenleg nem könnyű.

Ha meg valakit már kezdenének végrehajtani / nem tud megegyezni a bankkal az szóljon, tudok pár jó időhúzó taktikát mondani. A kilakoltatást is 1 évvel el tudom húzni ha kell. Persze ez csak időhúzás, de addig van hol lakni és ki tudja mi minden történhet 1 év alatt. (Igen, valószínű rosszabb lesz a helyzet mint most de reménykedjünk.)

Más:
http://index.hu/belfold/2011/07/18/oriasi_fordulat_a_nyulpolitikaban_is/
A cikk szerint 100K/család jut. Ebből ketrecek és tenyészállat + gyógyszerek + az oktatás költségei meg a zsebbepénz.
Fail.  :he:
Még annyit sem fognak tudni összehozni, hogy saját magukat elássák hússal. Nem hogy ebből éljenek meg ::)
Ha már ebben gondolkodnak, miért nem mangalicanevelésre próbálják rávenni a népet? Azon még haszon is lenne. Külföldiek gyak aranyárban vennék a húsát. Csak normálisan kéne kiválasztani a családokat hozzá. Ha lenne hozzá földem, ráálltam volna erre. :frown:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Member

Olvastam már, nekem tetszik az alapötlet, hatékonyabban hangzik, mint a stadionépítős ínségmunka. Az már kevésbé tetszik, hogy csak 2000 fő alatti települések pályázhatnak.
Valószínűleg aki pályázni fog, az nem a leganalfabétábbak közül kerül majd ki, hanem aki eleve tart valamilyen állatot. Van pl. két utcára tőlünk egy csóka, akinek lovai vannak, pedig bérpótlót kap, semmi mást, nem tudom, miből tartja fenn őket.

NLZ

Az időhúzó taktikákra kiváncsi lennék, nem mintha a közeljövőben szükségem lenne rájuk.
[reserved]

White SeeD

Quote from: Member on 2011-07-18, 21:26:04
Olvastam már, nekem tetszik az alapötlet, hatékonyabban hangzik, mint a stadionépítős ínségmunka. Az már kevésbé tetszik, hogy csak 2000 fő alatti települések pályázhatnak.
Valószínűleg aki pályázni fog, az nem a leganalfabétábbak közül kerül majd ki, hanem aki eleve tart valamilyen állatot. Van pl. két utcára tőlünk egy csóka, akinek lovai vannak, pedig bérpótlót kap, semmi mást, nem tudom, miből tartja fenn őket.

Hát, tény hogy inkább a nyúl mint a stadionépítés. Csak a 100K kezdésnek semmire sem elég, ha ebből akarják hogy dolgozzanak/megéljenek. Ha mondjuk családonként lenne 1 milla, és megvannak ilyen feltételek, hogy a ketrecet van hova rakni (épület) és van megfelelő takarmány utánpótlás (kaszáló. Azok a kis dögök folyamatosan zabálnak és iszonyat mennyiségű zöldet tudnak elpusztítani kis idő alatt.) Ha tényleg kapnak rendes kiképzést még működhetne is. Akkor tényleg lenne munka és jövedelem is.

Quote from: NLZ on 2011-07-18, 21:29:36
Az időhúzó taktikákra kiváncsi lennék, nem mintha a közeljövőben szükségem lenne rájuk.
Azt helyzete válogatja. Apám már 2008 óta nem tudja fizeti a házát,  és még a végrehajtóig sem jutott el az ügy. igaz a bank óriásit hibázott és azóta pereskedik velük, és még jóideig el is lehet húzni a dolgot. Itt egy kifogás, ott egy pontatlan összeg, nem tájékoztattak rendesen a deviza veszélyeiről, indokolatlanul sok késedelmi kamat, nem értesz egyet a banki elszámolással, nem etikusan járt el a bank, pszaf feljelentés stb...
Persze legelőször békésen kell megpróbálni a dolgot, be kell menni és elmondani mi a helyzet és találni egy kompromisszumos megoldást. Ha elküldenek / minden ÉSSZERŰ (Az annyit fizetek mint régen, kapjátok be hülye pénzsóvár köcsögök nem ésszerű ajánlat kategória) ajánlatot visszautasítottak akkor már lehet a bankra kenni hogy nem kompromisszumkész, és csak az ingatlanod akarja. Pl túlértékelte az ingatlant és adott rá túl sok hitelt. Végrehajtásnál meg szintén bele lehet kötni pl a tartozás összegébe, a végelszámolásba, a végrehajtás módjába, az alulértékelt ingatlanba... ÉS minden egyes benyújtott panasszal hónapokat lehet húzni. (befogadás, iktatás, kivizsgálás, elbírálás, válaszadás)

És persze az is kérdéses, hogy melyik bank, mert van tényleg pár sunyi, akiket a pszaf már elmarasztalt. Azok még könnyebben perelhetők. Ilyenek főleg a pénzügyi részvénytársoságok, a volt Ella most AXA néven fut...

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2011-07-09, 22:22:25
Kulso winyo mar van, akkor vettem mielott idejottem.
Nem tudom allandora hozzakotni, mert az agyon laptopozok... valami flash kartyas, naponta-ramasolos megoldason gondolkodom.
Ha tudsz üzemelni akár csak egy (S)FTP/akármi szervert valahol, akkor meg vagy mentve. Felteszel valami Cobian (win) vagy rsnapshot (linux) vagy hasonló programot, és beállítod, hogy napi egyszer ezt-és-ezt a fájlt snapshotolja fel a szerverre. Meg hogy rotűáljon szépen x darab napi, heti, havi mentést, és hogy a napi mentések inkrementálisak legyenek, stb.

.Attila

Quote from: Xzone on 2011-07-18, 19:54:30
Quote from: .Attila on 2011-07-18, 19:33:09

Visszafelé is csak azt az utat tudom mondani, amit oda. Más lehetőséged nem nagyon van szerintem :(

A 2-es buszról a Centrumnál normál esetben átszállhatnál a villamosra is, de most épp felújítják a Tiszai és a Selyemrét közötti szakaszt, szóval csak megszopatnád magad még egy átszállással a villamospótlóra.

(A Tapolcai elágazás meg nagyon messze van Tapolcától, az Avas mellett.)

:merci:

chilip

PIZZA KING > DON PEPPE

nuff said

Fazék

Quote from: chilip on 2011-07-20, 15:09:31
PIZZA KING > DON PEPPE

nuff said
hát izé. sztem kevés pizzarendelős helyet tudsz mondani, ami nem jobb a don pepe-nél  :__devil:

(ismerős körben eddigi információmerítés alapján 20 emberből kb 2-3 elégedett a don pepe házhozszállított pizzáival)

.Attila

Quote from: chilip on 2011-07-20, 15:09:31
PIZZA KING > DON PEPPE

nuff said

És Pizza Forte > Pizza King.

Kuroi Tenshi

Quote from: Cloud on 2011-07-16, 22:42:12

Asetek uni gpu-t thermire? Bátor vagy... Remélem VRAM, fesszabon még
van valami borda?
Én azt a blokkot legutoljára agp 6800GS-n használtam (ment is vele Ultra
frekin), de már 7900GS-re is Heatkiller gpu-x került (az meg +50%-ot
ment). Viszont azután visszatértem légre, kevesebb gond, most már
jobbak a gyári hűtések és jobban szabályozzák az idle fogyasztást.
Meg sorban két DDC-m állt be... Annál még egy annyi javaslatom van,
hogy oldalán legyen (propeller tengelye vízszintesen), úgy nem álltak be.

Na látod, engem nem hívtál (igaz most épp félkarú vagyok és nyughass-on),
pasztám, régi blokkok, radik, laing ddc-k, stb mind van, csak a port fogják..
De ez már inkább a hw topic :)

Quote from: Próféta on 2011-07-19, 02:25:42
Quote from: Kvikveg on 2011-07-09, 22:22:25
Kulso winyo mar van, akkor vettem mielott idejottem.
Nem tudom allandora hozzakotni, mert az agyon laptopozok... valami flash kartyas, naponta-ramasolos megoldason gondolkodom.
Ha tudsz üzemelni akár csak egy (S)FTP/akármi szervert valahol, akkor meg vagy mentve. Felteszel valami Cobian (win) vagy rsnapshot (linux) vagy hasonló programot, és beállítod, hogy napi egyszer ezt-és-ezt a fájlt snapshotolja fel a szerverre. Meg hogy rotűáljon szépen x darab napi, heti, havi mentést, és hogy a napi mentések inkrementálisak legyenek, stb.

Jaja, ahogy Próféta mondja, egy hálózati backup, ami lehet még
úgy is, hogyha usb portos a routered, akkor arra kötni, bemappelni,
s arra naponta backup automatikusan (és akkor nálad maradnak az
adatok is, nem 3. félnél).

Darkstar

Pancser pizza > *
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-07-20, 15:34:22
Quote from: Cloud on 2011-07-16, 22:42:12

Asetek uni gpu-t thermire? Bátor vagy... Remélem VRAM, fesszabon még
van valami borda?
Én azt a blokkot legutoljára agp 6800GS-n használtam (ment is vele Ultra
frekin), de már 7900GS-re is Heatkiller gpu-x került (az meg +50%-ot
ment). Viszont azután visszatértem légre, kevesebb gond, most már
jobbak a gyári hűtések és jobban szabályozzák az idle fogyasztást.
Meg sorban két DDC-m állt be... Annál még egy annyi javaslatom van,
hogy oldalán legyen (propeller tengelye vízszintesen), úgy nem álltak be.

Na látod, engem nem hívtál (igaz most épp félkarú vagyok és nyughass-on),
pasztám, régi blokkok, radik, laing ddc-k, stb mind van, csak a port fogják..
De ez már inkább a hw topic :)

Hohohóóó, pedig valahol meg is van a számod. Na pm-ben jöhetne hogy mid is van, és mitől szeretnél megszabadulni.  :D :lol:
De most komolyan ha van valami normálisabb radid pl annak örülnék, mert ha más nem lesz elhozom havertól ezt:

http://prohardver.hu/dl/upc/2011-07/23386_p1010814.jpg

Amúgy jó az a gpu blokk, épp néztem a vga-ról egy max tuningot:

http://prohardver.hu/dl/upc/2011-07/217403_kepkivagas_6.jpg

Játék alatt 59 fokos a gpu.   A kártya nem csupasz, a gyári borítás rajta maradt ami a ramokon van, plusz egy venti fújja rá a levegőt.

Member

http://index.hu/tech/2011/07/20/kitort_az_olasz_torrenthaboru/

HARRRRRR!! Egy államcsőd közeli államban már az utolsó falat kultúrát is elvennék!

White SeeD

Nem, éppen ez fogja megmenteni őket az államcsődtől. Elvégre logikus, hogy ha nem tölthetik le meg fogják venni az összeset. (szarkazmus)

Nakedape

emberek, én most elindulok holnap hajnalban északra, ha valakinek valamilyen megmagyarázhatatlan okból hiányoznék, akkor pénteken az alábbi linken integetek, magyar idő szerint 15:00 kor, ha mégsem akkor 16:00kor megpróbálok

http://www.bluelagoon.com/Geothermal-spa/live-webcam/

Member

OK, szólok a cápa barátaimnak, hogy legyenek ott a légyotton.

Cloud

Quote from: Nakedape on 2011-07-20, 20:36:31
emberek, én most elindulok holnap hajnalban északra, ha valakinek valamilyen megmagyarázhatatlan okból hiányoznék, akkor pénteken az alábbi linken integetek, magyar idő szerint 15:00 kor, ha mégsem akkor 16:00kor megpróbálok

Eskü hogy megnézlek, de ha nem leszel ott....   :Kiraly:

Nakedape

Quote from: Cloud on 2011-07-20, 20:59:07
Quote from: Nakedape on 2011-07-20, 20:36:31

Eskü hogy megnézlek, de ha nem leszel ott....
sztem én leszek az idegesebb ha nem...